به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، دکتر محمد علی بهدانی امروز (12 خرداد) در نشست خبری به تشریح نتایج طرح آمایش سرزمینی استان پرداخت و گفت: این طرح هم اکنون به پایان رسیده و سند جامع آن تدوین و تایید شده است.
وی ضمن تسلیت رحلت امام(ره) و جانفشانیهای شهدای مدافع حرم، اظهار داشت: از رشادت ها و جان فشانی های شهدای مدافع حرم که برای ما آرامش و امنیت را فراهم کردند تشکر می کنم؛ امید است همه ما لیاقت برخورداری از معنویات و جان فشانی آنها را داشته باشیم.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بیرجند با بیان اینکه طرح آمایش سرزمین در خراسان جنوبی با موفقیت به پایان رسیده است، افزود: دانشگاه در این سالهای اخیر اهداف توسعه دانشگاه را مطرح کرد و براساس برنامه راهبردی اهدافی مشخص شد و برای دسترسی به اهداف برنامه های متعددی در دستور کار قرار گرفت.
بهدانی با بیان اینکه توسعه منطقه ای، ملی و بین المللی از اهداف دانشگاه بیرجند است، اضافه کرد: آمایش سرزمینی جزو اهداف منطقه ای دانشگاه است.
وی با اشاره به اینکه هدف دانشگاه این بود که در زمینه توسعه منطقه ای بتوانیم با توجه به پتانسیل های علمی و زیر ساخت هایی که در دانشگاه فراهم شده است، در راستای ارتقای سطح زندگی مردم خراسان جنوبی موثر واقع شویم، گفت: تبدیل علم به ثروت یکی از برنامه ها در این راستا است که با توجه به نگاه منطقه ای که داریم در این زمینه گروه های پژوهشی مختلفی در دانشگاه ایجاد شده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در هیمن راستا دانشگاه به سراغ دستگاههای اجرایی رفت و از آنها خواست تا مشکلات خود را بیان کنند و از پتانسل اعضای هیات علمی در راستای رفع آنها استفاده کنیم، ادامه داد: در همین زمینه در انعقاد قراردادهای پژوهشی با دستگاههای اجرایی در کشور رتبه بالایی را کسب کرد که نشان از موفقیت طرح دارد.
بهدانی با بیان اینکه یکی از کارکردهای دانشگاه این است که بتواند با بنگاههای اقتصادی وارد تعامل شود و مشکلات آنها را حل کند، افزود: در این سالها علی رغم تلاش دانشگاه اما بدلیل محرومیت استان ما بنگاههای قویي را که بتوانند با دانشگاه انعقاد قرارداد کنند و از ظرفیت دانشگاه استفاده کند نداشته ایم.
وی گفت: بنگاههای اقتصادی مرتبط با توانمندی استان می توانند از طرفیت و توانمندی هیات علمی دانشگاه بیرجند استفاده کنند که برای بهبود وضعیت فعلی آنها بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه در این زمینه در سالهای 91 و 92 با توجه به اینکه تدوین سند آمایش استان در دست وزارت کشور بود دانشگاه بیرجند برای مجری بودن کار اعلام آمادگی کرد و در نهایت طرح به دانشگاه سپرده شد، گفت: در اسفند 91 قرارداد رسمی مطالعات آمایش سرزمینی خراسان جنوبی با استانداری منعقد شد اما ابلاغ قرارداد به دانشگاه با 5 ماه تاخیر صورت گرفت و ما در مهر 92 قرارداد داخلی مطالعات آمایش سرزمینی استان با گروه زمین شناسی منعقد کردیم و تیم مطالعاتی آماده شد.
بهدانی با بیان اینکه در تهیه این طرح با مشکلاتی مواجه بودیم از جمله اینکه نقشه تایید شده استان با 8 ماه تاخیر قطعی شد و به صورت رسمی به دانشگاه ابلاغ شد، اظهارداشت: در ابتدا قرار بود که 20 روز بعد از اعلام هر گزارش استانداری نظر خود را اعلام کند به دانشگاه، که با تاخیر اعلام گزارش مواجه شدیم.
وی با بیان اینکه به این دلیل تایید نهایی که باید از سوی استانداری صورت می گرفت، بخش اول گزارش با تاخیر مواجه شد که در اوایل دی ماه 94 به دانشگاه به صورت رسمی اعلام شد، گفت: بخش دوم با کار شبانه روزی شروع شد و انجام این مطالعه جزو کارهای شاخص است، در آمایش سرزمینی توان علمی استان را نشان دادیم و امید است این طرح بتواند استان را به سطح استان های برخوردار برساند.
این استاد دانشگاه گفت: در کارگروه آمایش که 9خرداد 95 برگزار شد گزارش نهایی این طرح تصویب شد و طرح به پایان رسید و اکنون تدوین سند جامع مطالعاتی خراسان جنوبی به پایان رسیده است.
بهدانی با بیان اینکه طرح آمایش سرزمینی یکی از کارهای شاخص در راستای اهداف منطقه ای دانشگاه است و امید است در سالهای بعد شاهد انجام کارهای بسیار بزرگتر در جهت توسعه استان بر پایه اقتصاد دانش بنیان باشیم، گفت: قرارداد برای انجام این طرح 478 میلیون تومان بوده است که تاکنون 62درصد از این مبلغ واریز شده و بخشی باقی مانده است و قرار است واریز شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلائل اصلی تاخیر در تهیه این طرح، این بود که نقشه سیاسی استان و الحاق طبس به استان بود و زمان زیادی صرف تهیه نقشه جامع استان بود، گفت: همه دغدغههای استان و ملزوماتی که لازم بوده در طرح رعایت شود انجام شده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بیرجند گفت: با وجود اینکه در همه گزارش ها تاکنون اعلام شده مرز مشترک ایران با افغانستان ۴۶۳ کیلومتر است اما طبق بررسی که در این طرح انجام شده است، 333 کیلومتر مرز مشترک ایران با افغانستان داریم.
نظر شما