معرفی امام (ره) را از مهدکودک ها شروع کنیم

خبرگزاری شبستان: یک پژوهشگر با بیان اینکه شخصیت سیاسی امام(ره) برای بچه ها قابل درک نیست، گفت: جنبه های اخلاقی و عاطفی امام(ره) باید در قالب قصه، انیمیشن و فیلم برای کودکان و نوجوانان تبیین شود.

حجت الاسلام حامد ابوالحسنی، نویسنده، پژوهشگر و فیلمساز در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه در معرفی امام (ره) در قالب های هنری به کودکان و نوجوانان موفق بوده ایم، به خبرنگار شبستان گفت: امام خمینی (ره) بیشتر به عنوان یک شخصیت سیاسی شناخته شده اند و بیشتر این جنبه از شخصیت ایشان پررنگ شده است. زوایای دیگر شخصیت امام(ره) کمتر مورد توجه واقع شده است. شخصیت سیاسی امام (ره) برای کودکان قابل درک نیست. برای بچه ها باید از جنبه های دیگر شخصیت امام(ره) مثل محبت و روابط ایشان با کودکان حرف بزنیم.

 

حجت الاسلام ابوالحسنی با بیان اینکه کارهای کمی در مورد معرفی امام به کودکان و نوجوانان در قالب هنر صورت گرفته است، عنوان کرد: یکی از کارهای خوبی که در این زمینه صورت گرفته است، مجموعه 20 جلدی " امام و کودکان " است. در این مجموعه جنبه های اخلاقی و عاطفی شخصیت امام بررسی شده است. این کار ضمن تصویرگری خوب، جذاب هم است.

 

وی با اشاره به ضرورت ساخت انیمیشن با هدف معرفی امام (ره) با کودکان بیان کرد: چرا باید به دنبال انیمیشن های خارجی برویم و کلی حق پخش بدهیم در صورتی که انیمیشن های خارجی برای بچه های ما بیگانه است زیرا فرهنگ ها متفاوت است. ما باید از تاریخ و شخصیت های خودمان استفاده کنیم ، در این صورت کودکان راحت تر همذات پنداری می کنند.

 

این نویسنده و پژوهشگر تصریح کرد: هنرمندان باید در زمینه معرفی امام(ره) به نسل نو اقدام بکنند. ساخت کارت پستال، دفاتری با نقش هایی از امام (ره) و سخنان ایشان و ساخت لوازم التحریر با این هدف می تواند کمک بزرگی در این زمینه باشد. خوشبختانه این کار در مورد شهدا صورت گرفت و مورد استقبال هم واقع شد. ما گاهی از ترس بی احترامی و یا از ترس عدم استقبال به بعضی حوزه ها ورود پیدا نمی کنیم.

 

سازنده فیلم های مستند " اعتکاف "، " چشم ها را باید شست " و " بازار امین تبریز " اظهار داشت: متاسفانه ما فیلم کودک نداریم چه برسد به اینکه فیلمی در مورد امام (ره) برای کودکان ساخته باشیم. در غرب بر روی فیلم کودک سرمایه گذاری می شود و فیلم های زیادی که محور اصلی آنها کودک و مسایل و شخصیت کودک است، ساخته می شود. ما هم می توانیم فیلم کودکی بسازیم که محور اصلی آن شخصیت امام (ره) و سایر بزرگان باشد.

 

حجت الاسلام ابوالحسنی تصریح کرد: داستان های مختلفی در مورد امام(ره) وجود دارد و همچنین داستان هایی در مورد امام (ره)در ارتباط با کودکان وجود دارد که تمام این موارد قابلیت این را دارد که در قالب یک قصه خوب و یا فیلمنامه خوب ارایه شود. ما می توانیم از این موضوعات فیلم، داستان، نقاشی، پوستر، بنر و انیمیشن درآوریم.

 

این پژوهشگر با بیان اینکه معرفی شخصیت امام(ره) باید از مهدکودک ها آغاز شود، عنوان کرد: در کدام مهد کودک امام (ره) را به کودکان معرفی می کنند. امروزه در تمام مهدکودک ها به بچه ها زبان انگلیسی یاد می دهند، مهد کودک ها می توانند در همان قالب آموزش زبان امام (ره) را معرفی کنند حتما که نباید از روش مستقیم استفاده کرد.

 

وی همچنین تصریح کرد: قصه پردازان ما باید از خاطراتی که در مورد امام (ره) و ارتباطات ایشان با کودکان وجود دارد و جنبه های عاطفی و اخلاقی شخصیت ایشان قصه های جذاب و خوب خلق کنند که در ذهن کودکان ماندگار شود.

 

این پژوهشگر با اشاره به اینکه امام را با کلمات خاص در مناسبت ها معرفی می کنند، اظهار داشت: متاسفانه امام(ره) را قلمبه سلمبه به بچه ها معرفی می کنند و بچه ها نمی توانند درک درستی در مورد امام (ره) داشته باشند.

 

این فیلمساز خاطرنشان کرد: یک سری از متخصصان از جمله دانشجویان، طلاب و یا مربیان پرورشی باید تربیت شوند و آموزش ببینند که چطور امام (ره) را در قالب های هنری به نسل نو معرفی کنند، به طوری که امام (ره) در قلب و جان بچه ها بنشیند و ماندگار شود. آموزش و پرورش باید شیوه نامه ای در مورد معرفی امام(ره) از نظر زیباشناسی و روانشناسی ارایه دهد.

 

حجت الاسلام ابوالحسنی با اشاره به اینکه در زمینه معرفی امام (ره) مخاطب شناسی نمی شود، بیان کرد: همه عادت کردیم که در مناسبت های مختلف به خصوص دهه فجر صحبت های قلمبه ای که از روی دو کتاب و یا سایت را خوانده ایم، تحویل دهیم و دیگر به فکر تاثیرگذاری آن نیستیم. اگر امام(ره) را درست معرفی کنیم و بچه ها دقیق با ایشان آشنا شوند، دیگر در آینده نگران این نیستیم که افکار و شخصیت امام (ره) تحریف شود.

 

این نویسنده و پژوهشگر اظهار داشت: بنیاد حفظ آثار امام (ره) باید در زمینه معرفی امام (ره) بیشتر تلاش کند. البته نظر بنده این است که هر چقدر این کارها توسط تشکل های مردمی صورت گیر،د بیشتر جواب می دهد. به کارهای دولتی پیچ و خمی می دهند که اصل کار فراموش می شود. پیشنهاد بنده این است که طلاب جمع شوند و تشکلی ایجاد کنند تا امام (ره) در قالب های هنری به کودکان و نوجوانان به درستی معرفی شوند.

 

کد خبر 548286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha