مسجد، مبدا و مقصد حکومت جهانى حضرت مهدى (ع)

افضل عبادات انتظار فرج و محل عبادت مسجد است پس در مسجد هم باید منتظر امام زمان (عج) شویم. هر کس در عصر ظهور منتظر امام باشد مانند کسی است که در راه دین شب و روز جهاد کرده است.

خبرگزاری شبستان: مسجد از نگاهی خانه خداست[1] و از نگاهی دیگر، مجلس و جایگاه پیام آوران بزرگ الهی و خانه همه تقوا پیشگان است که: «المساجد المجالس الآنبیاء[2]» «المساجد بیوت المتقین.[3]..» مسجد متعلق به ذات پاکی است که سرچشمه همه عظمت ها و بزرگی هاست: «و ان المساجد لله[4]...» ساختن، تعمیر کردن و آبادان نگاه داشتن این جایگاه فرخنده، افزون بر آنکه نشان ایمان به شمار آمده، تنها در قلمرو صلاحیت مؤمنان خداجوی قرار گرفته است[5].


تاریخ مسجد با تاریخ دین گره خورده است، مخصوصاً دین اسلام که از شروع بعثت نبی مکرم (ص) حرکت ها و تماس فعالیت ها از مسجد صورت گرفته است که مسجد به عنوان پایگاه عبادت و یاد خداوند متعال و بعنوان پایگاه جهاد فکری و تعلیم و تعلم معارف اسلامی و همچنین بعنوان پایگاه تجمع نیروهای رزمنده و اعزام آنان به جبهه و جهاد و مرکز وحدت مسلمین و نمایش روح وحدت و یکپارچگی به دشمنان اسلام مورد استفاده قرار گرفته است و در هر عصر و زمانی نقش خودش را در این راستا خوب ایفا کرده است.

 

مؤمنان در همه روزه با حضور در مساجد و به پا داشتن فریضه نماز در صفوفی منظم، پیوستگی و همبستگی خویش را به نمایش می گذارند و جامعه اسلامی را برای ظهور ولی عصر (عج) آماده می کنند و از این راه امیدهای واهی دشمنان پیدا و پنهان جامعه اسلامی را به یأس و نومیدی می کشانند، در این مساجد با خطرها و آفتهایی که اسلام و امت واحد اسلامی را تهدید می کند، آشنا می شوند، و برای رویارویی با این خطرها چارهای نو می جویند، تا زمینه ظهور امام زمان (عج) را فراهم کنند.

 

شروع حکومت جهانى حضرت مهدى (عج) چون پیامبر اعظم (ص) از مسجد است، مسجد از نگاهى خانه خدا است و از نگاهى دیگر، مجلس و جایگاه پیام ‌آوران بزرگ الهى و خانه همه تقوا ‌پیشگان است. ضرورت تلاش براى آبادانى و رونق این جایگاه ملکوتی تا آنجا است که یکى از رازهاى تشریح فریضه جهاد، پاسدارى از این پرستشگاه پرعظمت در برابر یورش حاکمان ستمگر است و تاریخ مسجد با تاریخ دین اسلام گره خورده‌ است که از شروع بعثت بسیاری از حرکت‌ها و فعالیت‌ها از مسجد صورت گرفته ‌است.

 

شروع حکومت جهانى حضرت مهدى (ع) نیز از مسجد است و بعضى روایات مؤید آن است که حضرت حجت (عج) در آغاز کار با اندکى از یاران و از مسجدالحرام ظهور می کند.

 

بر اساس روایات در عصر ظهور معارف ناب قرآن و معارفی که تفسیر به رأی و برداشت‌های سلیقه‌ای و غلط در آنها راه ندارد، از محل مسجد به مردم تعلیم داده می‌شود. این موضوع برای ما درسی بزرگ و وظیفه ای سنگین دارد. این روایات می رساند که امروز هم مساجد باید در جهتی که مساجد عصر ظهور هستند، حرکت کنند و برای نزدیک شدن به مساجد عصر ظهور از مولفه های این مساجد الگوبرداری کنند.


حجت الاسلام علی اکبر مهدی پور، پژوهشگر و محقق حوزه مهدویت نیز پیرامون نقش مساجد در حکومت امام زمان (عج) می گوید: بر اساس روایات اسلامی در عصر ظهور معارف ناب قرآن و معارفی که تفسیر به رأی و برداشت‌های سلیقه‌ای و غلط در آنها راه ندارد، از محل مسجد به مردم تعلیم داده می‌شود. این موضوع برای ما درسی بزرگ و وظیفه ای سنگین دارد.

 

وی معتقد است روایات مربوط به آخر الزمان می رساند که امروز هم مساجد باید در جهتی که مساجد عصر ظهور هستند، حرکت کنند و برای نزدیک شدن به مساجد عصر ظهور از مولفه های این مساجد الگوبرداری کنند.


حجت الاسلام محمدمهدی حائری پور از اساتید مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم و پژوهشگر نیز در این زمینه اذعان می کند: مساجد در عصر ظهور مساجد از نظر کمی و کیفی توسعه پیدا می‌کنند، مسجد کوفه که از مهم‌ترین مساجد اسلام در جغرافیای اسلامی به شمار می‌آید، در عصر ظهور به شکل گسترده توسعه پیدا می‌کند و در روایات اسلامی آمده است که بیش از یک هزار درب برای آن ایجاد می‌شود که این نشان از گستردگی این مسجد مهم اسلامی و حضور چشم‌گیر مسلمانان در آن دارد و این احساس نیاز می شود که مسجد کوفه گسترش یابد.


وی ادامه می دهد: دستورات مهم حضرت ولی‌عصر(عج) و هدایت و رهبری مردم از پایگاه مسجد انجام می شود که این نشان‌دهنده جایگاه رفیع مسجد است. در روایات اسلامی از مسجد کوفه به عنوان مرکز حکومت حضرت ولی‌عصر (عج) نام برده شده است.

 

حجت الاسلام حائری پور اعتقاد دارد: عصر ظهور بازگشت به عصر نبی مکرم اسلام است. در عصر نبی اسلام مسجد محل هدایت مردم بود و جنگ‌های صدر اسلام علیه مشرکین برای دفاع از کیان مسلمانان از مسجد سازماندهی می‌شد، لهویات و زخارف دنیوی که در شأن مسجد نیست و در قرآن و روایات نهی شده اند، پیش از ظهور صورت می‌گیرد که در عصر ظهور به دستور و دست حضرت از مسجد جمع‌آوری می‌شود.

 

وی بر این باور است، مسجد در عصر ظهور از پیرایه‌هایی که در شأن این مکان مقدس نیست و با بندگی و پرستش خدا منافات دارد، پاک و به محل تولید ناب و عبودیت خالص و عاری از شرک، ریا و ذخارف دنیوی تبدیل می‌شود.

 

حجت الاسلام حائری پور با اشاره به اینکه حضرت مهدی (عج) در راستای تبیین جایگاه مسجد در دین مبین اسلام و معطوف کردن دل ها به این مکان مقدس پس از ظهور خانواده خود را در مسجد سهله ساکن ‌می کنند تا دل‌ها را متوجه مسجد کنند، اذعان کرده است: در واقع حضور مستمر حضرت مهدی (عج) و اساکن خانواده حضرت در مسجد نمادی از اهمیت مسجد و مرکزیت آن است.

 

وی می افزاید: حتی شیعیان برای دیدار حضرت باید به مساجد به عنوان کانون عبادت و توحید و پرسش توجه کنند. اطاعت امری است که اعتقاد به نبوت و توحید را در پی می آورد و انتخاب مسجد برای محل سکونت حضرت نمادی از اهمیت مسجد و توجه و عطف نگاه‌ها به مسجد است.

پی نوشت:
[1] سوره نور، آیه 36
[2] مستدرک الوسائل، ج 3، ص 363، باب 3
[3] همان، ص 362
[4] سوره ص، آیه 18
[5] سوره توبه، آیه 18
پایان پیام/

کد خبر 54909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha