به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی؛ براساس گزارش رسانههای خبریِ امریکا، کلینتون پس از کسب پیروزی در جزایر ویرجینِ ایالات متحده در روز شنبه، در شمارش آراء پورتوریکو نیز در صدر قرار گرفت.
کلینتون با این پیروزی از مجموع 2 هزار و 383 رأی مورد نیاز از نمایندگان حزبی برای نامزدی نهایی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری، آراء 2 هزار و 355 نماینده را کسب میکند.
این در حالی است که برنی سندرز، رقیب کلینتون در حزب دموکرات تنها آراء 1 هزار و 563 نماینده را در اختیار دارد.
کلینتون در صورت پیروزی در انتخابات مقدماتی در ایالت نیوجرسی که روز سهشنبه برگزار میشود، به عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات معرفی خواهد شد.
انتخابات مقدماتی در ایالت کالیفرنیا نیز روز سهشنبه برگزار میشود، بنابراین از این روز به عنوان روز سرنوشتساز انتخابات ریاست جمهوری امریکا یاد میشود.
کلینتون: «ترامپ از جنگِ عراق حمایت کرد»
کلینتون در آستانۀ این پیروزی در یک برنامۀ تلویزیونی که روز یکشنبه (16 خرداد) از شبکۀ سی.ان.انِ امریکا پخش شد، اعلام کرد ستاد انتخاباتی وی شواهدی در دست دارد که نشان میدهند، دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری، از جنگ امریکا علیه عراق در سال 2003 حمایت کرده است.
کلینتون گفت: «او (ترامپ) از آن (جنگ عراق) حمایت کرد. ما شواهد و اسناد صوتیای از وی داریم که در آنها از آن حمایت میکند. بنابراین، من تصور میکنم این یک مثال دیگر از تلاش وی برای تحریف تاریخ است.»
ترامپ اخیراً ادعا کرد پیش از تجاوز امریکا به خاک عراق، با این جنگ مخالفت کرده و میدانسته است که چنین اقدامی منطقۀ خاورمیانه را بیثبات میکند و موجب تشکیل گروههای تروریستی میشود.
این نامزدِ پیشتاز حزب جمهوریخواه امریکا که در صورت محقق شدن پیشبینیها احتمالاً در انتخابات سراسری ریاست جمهوری امریکا در تاریخ ۸ نوامبر 2016 (18 آبان 1395) با کلینتون رقابت خواهد کرد، حمایت هیلاری از جنگ عراق را محکوم کرد.
ترامپ گفت کلینتون باید از قربانیان جنگ عراق به دلیل اینکه در سال 2003 به عنوان یک سناتور از این جنگ حمایت کرده است، عذرخواهی کند.
کلینتون در این مصاحبۀ تلویزیونی در واکنش به این اظهارات گفت رأی او به جنگ در عراق «یک اشتباه» بوده است.
امریکا و بریتانیا در ماه مارسِ سال 2003 (حدود اسفندماه سال 1381) با نقض آشکار قوانین بینالمللی و به بهانۀ یافتن تسلیحات کشتار جمعی که گفته میشد صدام حسین، دیکتاتور سابق عراق، آنها را ذخیره کرده است، به این کشور حمله کردند. نادرستی این ادعا بعدها و پس از مرگ دستکم 1 میلیون عراقی در خلال این مداخلۀ نظامی، ثابت شد.
چند سال پس از جنگ عراق فاش شد که سران امریکا و انگلیس میدانستند هیچ تسلیحات کشتار جمعی در این کشور وجود ندارد.
نظر شما