به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، فرج اله خبیر، سرپرست استانداری خوزستان امروز(17 خرداد) در جلسه گفت و گوی دولت و بخش خصوصی گفت: مشکلات بخش خصوصی در ارتباط با صادرات کالا به کشور عراق باید بی پرده و شفاف مطرح شود.
وی با اشاره به مشکلاتی که بخش خصوصی و دولتی در صادرات از مرز شلمچه با آن مواجه هستند، افزود: البته از مهمترین تنگناهایی که در حال حاضر با آن درگیر هستیم عدم توانمندی بخش خصوصی است.
وی با بیان اینکه استفاد از ظرفیت کشور عراق برای صادرات کالا، فرصتی است که باید از آن بهره برد، گفت: در دو پایانه مرزی چزابه و شلمچه صادرات کالا به صورت فراوان در حال ا نجام است اما تنها درصد بسیار کمی از آن مربوط به تولیدات خوزستان است.
سرپرست استانداری خوزستان، ادامه داد: بخش خصوصی خوزستان در این راستا فعالیت خوبی نداشته به طوری که استان های دیگر از این فرصت به نحو مطلوبتری بهره برده اند.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت بخش خصوصی اذعان داشت: موضوع دستیابی به ارزش افزوده که ثروت آفرینی، ورود ارز و ایجاد شرایط مناسب تری برای بخش خصوصی را به دنبال دارد، در استان مورد غفلت قرار گرفته است.
وی با اشاره به این موضوع که تجارت ما با عراق فاقد نظام مندی و ساختار مناسب است، بیان کرد: برای استفاده مناسب از فرصت همجواری با این کشور باید زیرساخت ها و ارتباطمان را بهبود ببخشیم که رسیدن به این وضعیت نیازمند عزم راسخ دولت و بخش خصوصی است.
خبیر، با تاکید بر اهمیت توجه به موارد مطرح شده، بیان کرد: باید به سوالات و مطالبات بخش خصوصی حتی اگر به حق نباشند پاسخی شفاف و قانعکننده داده شود و در راستای تقویت بخش خصوصی و ایجاد شرایط مناسبتر برای فعالیت آنها تلاش کرد.
وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات و مطالبات بخش خصوصی به مشکلات ساختاری مرتبط است، اضافه کرد: به عنوان مثال برخی مشکلات به ساختار اداری مرتبط با مبادی خروج کالا به کشور عراق برمی گردد که باید از سوی دستگاه های مرتبط بررسی و تغییرات لازم داده شود.
سرپرست استاندای خوزستان، با اشاره به ضرورت بررسی این مشکلات در کارگروه توسعه صادرات استان خاطر نشان کرد: برخی دیگر از مشکلات به امکانات مورد نیاز صادرات مرتبط است زیرا تجارت بدون امکانات و ابزار لازم امکان پذیر نخواهد بود.
وی خواستار تلاش بیشتر بخش خصوصی و ارائه طرح و راهکار برای تسهیل روند ترخیص کالا در کشور عراق شد و بیان کرد: باید هیاتی به منظور بررسی طرح ها تشکیل و راهکارهای اجرایی برای ایجاد امکانات در مرزها ارائه شود تا روند تجارت برای تاجران در خوزستان تسهیل شود.
خبیر، همچنین به ضرورت ارتباط با کنسولگری های شهرهای مرزی عراق تاکید کرد و گفت: در راستای این ارتباط باید علاوه بر دریافت به موقع اطلاعات دقیق از تصمیمات و قوانینی که در آن کشور اتخاذ می شود، ارتباطاتمان را نیز گسترش دهیم تا در روند توسعه صادرات استان تاثیرگذار باشیم.
وی با بیان اینکه کشورهای همسایه دیگر مانند ترکیه و کویت تسهیلاتی را برای عراق قائل می شوند، اظهار کرد: این تسهیلات منجر به افزایش مبادلات می شود که این موضوع می تواند به رابطه بازرگانی ما با کشور عراق لطمه وارد کند.
سرپرست استاندای خوزستان تصریح کرد: برای رفع موانع و مشکلات موجود در سطح ملی می توانیم با بخش های مختلف وزارت و ریاست جمهوری به طرح موضوع بپردازیم.
وی ادامه داد: باید ظرف مدت 15 روز کار گروهی متشکل از بخش های مرتبط از جمله نمایندگان اتاق بازرگانی، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، گمرکات و سازمان منطقه آزاد اروند، همه مسائل مربوط به تجارت و صادرات در مرز را مورد بررسی قرار داده و در جلسه بعد پیشنهادات مطرح و نهایی شود.
نظر شما