به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، محسن علوی، مدیرکل میزاث فرهنگی استان کردستان شامگاه دوشنبه (۱۷ خرداد) در دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که در دفتر نماینده ولی فقیه تشکیل شد، گفت: با توجه به حوزه وظایف گستردگی میراث فرهنگی حفظ و مرمت نسخه های خطی قرآن کریم که از گذشتگان برای ما به یادگار مانده اند جز وظایف میراث فرهنگی است.
وی با اشاره به قرآن های قدیمی در استان، افزود: از بین قرآن های خطی و قدیمی در استان، قرآن نگل که متعلق به اوایل قرن 5 هجری می باشد قدیمی ترین آنها است و مورد احترام ویژه اهالی منطقه نگل و تمام مردم استان است.
این مقام مسئول به رونمایی از ۲ قرآن تاریخی و نفیس تازه مرمت شده در استان اشاره کرد و اظهار داشت: از بین قرآن های قدیمی در استان که شناسایی شده اند، یکی در روستای کاشتر متعلق به دوران صفوی و دیگری قرآن نفیس مسجد روستای سلین که متعلق به دوره ایلخانی است که خطش ریحانه و قطع سلطانی است که به همت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مرمت و نوسازی شدند.
مدیر کل میراث فرهنگی استان کردستان افزود: همچنین در روستاهای بانه سه قرآن قدیمی نفیس را ترمیم و به روستاهای مساجد آنها برگرداندیم.
وی اذعان کرد: میراث فرهنگی استان تا کنون در 10 روستای استان قرآن های خطی نفیس را شناسایی کرده و در راستای مرمت های آنها اقداماتی انجام داده است.
علوی در پایان با اشاره به ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: ماه رمضان، ماهی است که قرآن کریم بر حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شد و ما مسلمانان با عبادت و شب زنده داری نهایت بهره را از فیوضات این ماه پرخیر و برکت بگیریم.
گفتنی است، در ادامه این جلسه از دو قرآن نفیس و قدیمی روستای کاشتر و روستای سلین رونمایی شد.
نظر شما