سبقت ایران از عربستان در جنگ نفتی اوپک/لغو تحریم علیه ایران در پایان سال

خبرگزاری شبستان: سبقت ایران از عربستان در جنگ نفتی اوپک، واکنش وزارت خارجه آمریکا به رد درخواست ویزای سفر سه نماینده کنگره به ایران، ایران و روسیه از نفوذ سیاسی خود در سوریه استفاده کنند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سبقت ایران از عربستان در جنگ نفتی اوپک، واکنش وزارت خارجه آمریکا به رد درخواست ویزای سفر سه نماینده کنگره به ایران، ایران و روسیه از نفوذ سیاسی خود در سوریه استفاده کنند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

دادستان آمریکایی بار دیگر خواستار رد قرار وثیقه برای آزادی «رضا ضراب» شد

روزنامه نیویورک‌تایمز بامداد چهارشنبه در شناسه کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر خبر داده یک دادستان آمریکایی بار دیگر از قاضی پرونده «رضا ضراب»، تاجر ایرانی - ترکیه‌ای بازداشت‌شده در آمریکا به اتهام نقض تحریم‌های ایران، خواسته قرار وثیقه برای آزادی وی را رد کند.   

روزنامه آمریکایی هنوز به جزئیات بیشتر این خبر اشاره نکرده است.

دادستان‌های آمریکایی پیش از روز 6 خردادماه هم با درخواست این تاجر ایرانی برای آزادی به قید وثیقه 50 میلیون دلاری تا زمان رسیدگی به اتهاماتش در دادگاه مخالفت کرده بودند. 

ضراب بعد از دستگیری در فروردین‌ماه سال جاری در شهر «میامی» ایالت «فلوریدا» آمریکا در این کشور به اتهام تلاش برای دور زدن تحریمها زندانی است.

اولین جلسه دادگاه وی اردیبهشت‌ماه در نیویورک برگزار شد و او در برابر اتهامات توطئه برای انجام میلیون‌ها دلار معاملات مالی برای کمک به دولت و سایر نهادهای ایرانی اعلام بی‌گناهی کرد.

وکلای ضراب سه هفته پیش از یک قاضی فدرال در منهتن خواستند وی را به قید وثیقه 50 میلیون دلاری آزاد و تحت حصر خانگی قرار دهند. دادستان‌ها، در ادعاهای این وکلا درباره اینکه این اقدامات ضمانت کافی برای  حضور وی در دادگاه را فراهم می‌آورند، تردید ابراز کرده‌اند.

دادستان‌ها در اسناد دادگاهی که خبرگزاری رویترز روز 6 خرداد گزارش داد چنین نوشته‌اند: «شرایط پیشنهادی ضراب برای وثیقه، تلاش وی برای استفاده از ثروت هنگفتش جهت گریز از دادگاه با ظاهرسازی است؛ اقدامی که غیر از عده‌ای از موکلان بسیار ثروتمند در وسع و توان هر کسی نیست.»

آنها همچنین گفته‌اند که ضراب تا کنون درباره دارایی‌هایش مقام‌ها را فریب داده است.

جنجال در آمریکا بر سر صحنه‌سازی‌ کاخ سفید در ارائه اطلاعات «برجام» ادامه دارد

جنجال‌های ایجاد شده در محافل سیاسی آمریکا که بعد از متهم شدن کاخ سفید به مهندسی اطلاعات و بازارگرمی برای «برجام» در گزارشی از نیویورک‌تایمز آغاز شد، کماکان ادامه دارد.

این روزنامه در گزارشی جنجالی در اردیبهشت‌ماه که با موج گسترده واکنش‌ها در داخل آمریکا روبه‌رو شد دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری این کشور را به صحنه‌سازی برای جلب حمایت از توافق هسته‌ای ایران یا «برجام» متهم کرد.

موضوع اصلی گزارش مفصل و 28 صفحه‌ای نیویورک‌تایمز در اصل، شرح زندگی «بن رودز»، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا و نحوه رسیدن او به یکی از اثرگذارترین مناصب کاخ سفید بود.

ماجرا از آنجا آغاز شد که «دیوید ساموئلز»، نویسنده گزارش «نیویورک‌تایمز» «بن‌رودز»، دست‌یار باراک اوباما را با توجه به سابقه‌اش در داستان‌نویسی، مهارتش برای استفاده بی‌همتا از قابلیت‌های زبانی و تسلط به شکل‌دهی افکار عمومی در فضای جدید رسانه‌ای طراح اصلی روایت‌های کاخ سفید در حوادث مختلف، و حتی، معمار اکثر سیاست‌های دولت اوباما تصویر کرد.

«ساموئلز» بر اساس تحقیقاتش در زندگی «بن‌رودز» درباره او نوشت: «رودز، همانند اوباما داستان‌نویسی است که از ابزارهای یک نویسنده برای پیشبرد برنامه‌هایی که در قالب سیاست بسته‌بندی می‌شوند، اما اغلب کاملاً شخصی هستند، بهره‌ می‌برد. او در ساختن پی‌رنگ‌هایی (طرح داستان) فراگیر با قهرمان‌ها و تبهکارهایی که تعارضات و انگیزه‌هایشان را با صفات به دقت انتخاب‌شده، نقل‌قول‌ها و اظهارات مقام‌های ارشد بی‌نام و نشان و یا آشنا توصیف می‌کند، فردی چیره‌دست است.»

در توصیف بن‌رودز، علاوه براین آمده است: «او قالب‌ریز و فروشنده روایت‌های سیاست خارجی اوباما، در زمانی است که موج بنیان‌افکن رسانه‌های اجتماعی، قلعه‌های شنی رسانه‌های سنتی را شسته‌ و از میان برده‌اند.»

اما بخشی از گزارش نیویورک‌تایمز که جنجال زیادی به پا کرد قسمت‌های مربوط به نقش «رودز» در شکل‌ دادن به روایت‌های رسمی کاخ سفید از توافق هسته‌ای ایران و نوعی زد و بند با رسانه‌ها برای ایجاد بازارگرمی برای آن روایت‌ها و «برجام» است.

نیویورک‌تایمز در بخشی از این گزارش می‌نویسد: «آنچه اکثر مردم درباره توافق ایران می‌دانند - یعنی اینکه دولت اوباما از سال 2013 در راستای بهره‌گیری از واقعیت سیاسی جدید ایجاد شده در ایران پس از روی کار آمدن میانه‌روها در انتخابات تعامل جدی با این کشور را آغاز کرده - تا اندازه زیادی جهت ایجاد بازارگرمی برای توافق ساخته شده بود.»

نمایندگان کنگره آمریکا و منتقدان آمریکایی برجام بلافاصله بعد از انتشار این گزارش، آن را شاهدی از عدم صداقت دولت اوباما در تعامل با منتقدان این توافق هسته‌ای دانستند.

دقیقاً در همان زمان بود که رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند وزارت خارجه آمریکا بخشی از یک ویدئو کنفرانس خبری مربوط به سال 2013 که به پرسشی درباره مذاکره محرمانه با ایران بر سر برنامه هسته‌ای ایران مربوط می‌شود را حذف کرده است. 

وقتی در سال 2013 مشخص شد که ایران و آمریکا مذاکرات محرمانه برای حل مناقشه هسته‌ای داشته‌اند، جن ساکی، سخنگوی وقت وزارت خارجه آمریکا پذیرفت که دولت آمریکا برای مخفی نگهداشتن مذاکرات با ایران واقعیت را نگفته است.

در ویدئوی حذف‌شده جن ساکی در پاسخ به پرسش خبرنگار فاکس نیوز که پرسیده بود آیا خانم نولند درخصوص مذاکره محرمانه با ایران واقعیت را گفته، تصریح کرده بود: دیپلماسی برای این که بتواند به اهداف خود دست یابد نیازمند حریم خصوصی است.

حذف این ویدئو، جنجال تازه‌ای به پا کرد و تا آنجا پیش رفت که جان کری، وزیر خارجه آمریکا به آن واکنش نشان داد و حذف آن را نابجا و نامناسب توصیف کرد.

در جدیدترین تحول در همین راستا، بامداد چهارشنبه گزارش شده رئیس کمیته نظارت و اصلاحات دولتی مجلس نمایندگان آمریکا از جان کری خواسته برای پاسخگویی درباره حذف ویدئوی مذکور در این مجلس حاضر شود.

واشنگتن‌تایمز بر اساس اظهارات مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روزانه گزارش داده که جان کری احتمالا این دعوت را رد خواهد کرد و در آن حضور پیدا نخواهد کرد.

واکنش وزارت خارجه آمریکا به رد درخواست ویزای سفر سه نماینده کنگره به ایران

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بامداد چهارشنبه گفته نظری درباره اقدام وزارت خارجه ایران در رد درخواست روادید سفر سه قانونگذار آمریکایی به ایران ندارد.

 دفتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه درخواست سه نماینده جمهوری‌خواه آمریکایی برای سفر به ایران را رد کرد.

در بیانیه وزارت خارجه ایران آمده است: «وزیر امور خارجه از محتوای نامه مورخ 24 فروردین 1395 شما در مورد درخواست روادید ادعایی تان مطلع شد... برخلاف آنچه شما تصور کرده‌اید، وظیفه اعضای کنگره آمریکا دیکته کردن و تحمیل سیاست به دیگر کشورها نمی‌باشد. این امر قطعا در مورد سیاست‌های مربوط به صدور روادید ایران نیز صادق است. به خاطر داشته باشید که به عنوان اعضای کنگره آمریکا، شما یک قدرت جهانی نیستید.»

«لی زلدین» نماینده نیویورک، «مایکل پمپئو» نماینده کانزاس و «فرانک لوبی یندو» نماینده ایالت نیوجرسی در مجلس نمایندگان آمریکا که هر سه جمهوریخواه و از مخالفان توافق هسته‌ای با ایران هستند، پیش از این در نامه‌ای از وزارت خارجه ایران خواسته بودند که برای بازدید از زندانیان آمریکایی به آنها ویزای سفر به ایران اعطا شود.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به واشنگتن‌فری‌بیکن گفت: «ما از جواب ایران به درخواست‌های ویزای برخی اعضای کنگره مطلع هستیم. این جواب به ما داده شد و ما آن را برای اعضای کنگره ارسال کردیم. نظر خاصی درباره پاسخ ایران به اعضای کنگره نداریم.»

این مقام وزارت خارجه آمریکا که اشاره‌ای به نامش نشده اضافه کرد: «همان‌طور که قبلاً هم گفته‌ایم ما هیچ توانایی‌ای در داخل ایران برای پشتیبانی از اعزام یک هیأت کنگره به آنجا نداریم، و با توجه به هشدار جدید مسافرتی (صادر شده درباره ایران)، برنامه‌ای برای دخالت در تقاضای این نمایندگان برای اخذ روادید از ایران نداشته‌ایم و نداریم.»

گزارش تروریسم آمریکا درباره ایران، حقایق را وارونه کرده است

پایگاه خبری - تحلیلی گلوبال‌ریسرچ از گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا که ایران را حامی اصلی تروریسم معرفی می‌کند، انتقاد کرده و با یادآوری نقش واشنگتن در شکل‌گیری گروه‌های تروریستی، آن را مصداق وارونه جلوه دادن حقایق دانسته است.

گلوبال‌ریسرچ می‌نویسد: «جاستین سیبرل، هماهنگ‌کننده موقت مبارزه با تروریسم در وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه ایران حامی اصلی تروریسم است حقیقت را وارونه کرده است.»

این گزارش می‌افزاید تا کنون هیچ شواهدی در حمایت از ادعاهای وزارت خارجه آمریکا یافت نشده است، ضمن اینکه آمریکا تقریباً در شکل‌گیری تمامی گروه‌های تروریستی اعم از داعش، القاعده و جبهه‌النصره نقش داشته است.

با آنکه از زمان آغاز ناآرامی‌های سوریه در سال 2011، شواهد متعددی از نقش مستقیم آمریکا و متحدان این کشور، از جمله ترکیه و شیخ‌نشین‌های خلیج فارس در تقویت تروریست‌ها وجود داشته، مهم‌ترین سند در این باره، چند ماه پیش افشا شد.

این سند که مربوط به آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا بود نشان می‌داد پنتاگون در سال 2012، کاملاً آگاه بوده که اصلی‌ترین نیروهای معارض در حال نبرد با دولت بشار اسد را عناصر القاعده عراق تشکیل می‌دهند.

روزنامه گاردین در آن زمان گزارش داد آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در نامه‌ای به تاریخ آگوست 2012 به صراحت اعتراف کرده که می‌داند که نیروهای القاعده عراق اصلی‌ترین گروه‌های درگیر جنگ با دولت مرکزی بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را تشکیل می‌دهند.

سند مذکور، اما دامنه نقش آمریکا در جنگ داخلی سوریه را از صرف آگاهی به حمایت از تروریست‌ها فراتر می‌برد. نکته عجیب‌تر در سند افشا شده آژانس اطلاعات دفاعی این است که دولت باراک اوباما در آن زمان به درستی پیش‌بینی کرده که حمایت‌های واشنگتن از معارضان سوریه به تشکیل یک بنیان سلفی در شرق سوریه و یک خلافت اسلامی مرتبط با القاعده در سوریه و عراق (داعش کنونی) منجر می‌شود.

اما واشنگتن نه تنها از این موضوع نگران نشده، بلکه از آن استقبال هم کرده است. در سند پنتاگون پس از ارائه پیش‌بینی مذکور آمده است: «این دقیقاً چیزی است که قدرتهای حمایت‌کننده از مخالفان سوریه در راستای منزوی کردن رژیم سوریه که محور راهبردی بسط تشیع قلمداد می‌شود به دنبال آن هستند.»

چند ماه بعد از افشای این سند، در مردادماه «مایکل فلین»، رئیس سابق آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در مصاحبه‌ای به صراحت گفت واشنگتن و هم‌پیمانان این کشور، برای تحت فشار قرار دادن دمشق، آگاهانه از تروریست‌ها در سوریه، از جمله داعش و گروه جبهه‌النصره حمایت کرده‌اند.

فلین در مصاحبه با شبکه خبری الجزیزه گفت: «جنبش‌های تکفیری زاییده سیاست‌های مبتنی بر جهل و بی‌تجربگی نیست بلکه نشأت گرفته از تصمیماتی بود که با آگاهی و عزم و اراده و به طور قاطع توسط واشنگتن اتخاذ شد.»

واکنش نماینده کنگره آمریکا به رد درخواست ویزایش توسط ایران

یکی از سه نماینده کنگره که وزارت خارجه ایران امروز، سه‌شنبه درخواست سفر آنها به تهران را رد کرد، به این اقدام واکنش نشان داده است.

«لی زلدین» نماینده نیویورک، «مایکل پمپئو» نماینده کانزاس و «فرانک لوبی یندو» نماینده ایالت نیوجرسی در مجلس نمایندگان آمریکا که هر سه جمهوریخواه و از مخالفان توافق هسته‌ای با ایران هستند، پیش از این در نامه‌ای از وزارت خارجه ایران خواسته بودند که برای بازدید از زندانیان آمریکایی به آنها ویزای سفر به ایران اعطا شود.

دفتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد: «برخلاف آنچه شما تصور کرده‌اید، وظیفه اعضای کنگره آمریکا دیکته کردن و تحمیل سیاست به دیگر کشورها نمی‌باشد. این امر قطعا در مورد سیاست‌های مربوط به صدور روادید ایران نیز صادق است. به خاطر داشته باشید که به عنوان اعضای کنگره آمریکا، شما یک قدرت جهانی نیستید.»

این بیانیه می‌افزاید: «توافق هسته ای یا همان برجام به روشنی مقرر ساخته است که تنها نهاد ذی صلاح برای نظارت بر اجرای بخش های هسته‌ای این توافق، آژانس بین المللی انرژی هسته ای است. هیچ یک از طرف های برجام، از جمله آمریکا و به تبع آن شهروندان یا مقامات کشورهای طرف برجام، نمی‌توانند مدعی حق نظارت بر اجرای برجام شوند. علاوه بر این، نه برجام و نه هیچ قاعده حقوق بین الملل نیز اجازه نداده است که با چنان ادعای نظارتی به حاکمیت ایران دست اندازی شود.»

به گزارش آسوشیتدپرس، «فرانک لوبی یندو»، این بیانیه وزارت خارجه ایران را «بسیار تأسف‌آور» خواند اما گفت که شگفت‌انگیز نیست که ایران «درخواست قانونی ما را با فحاشی پاسخ داده است.»

دو نماینده دیگر کنگره به درخواست آسوشیتدپرس برای مصاحبه پاسخ نداده‌اند.

ایران از عربستان در جنگ نفتی اوپک سبقت می‌گیرد

نشریه انگلیسی «بیزینس اینسایدر» در گزارشی نوشت: ایران می‌تواند در نبرد نفتی اوپک اوضاع را کنترل و از عربستان به عنوان رقیب دیرینه‌اش پیشی گیرد.

به نوشته این نشریه، ایران و عربستان سعودی به عنوان دو رقیب سنتی برای اثبات برتری از هم در اوپک (سازمان کشورهای صادر کننده نفت) نبرد را ادامه می‌دهند و در هر زمان و هر مکان از هیچ فرصتی برای ضربه زدن به یکدیگر فروگذاری نمی‌کنند و به نظر می‌رسد عرصه نفتی میدان تقابل مطلوب دو طرف مبدل شده است.

بر اساس این گزارش، ایران که سطح تولید نفتش در آستانه دوران قبل از تحریم‌ها رسیده است، پیش‌تر موافقت کرده بود تا  در زمینه هرگونه نگهداری سطح تولید نفت به رایزنی بپردازد اما در آخرین نشت اوپک در وین، پایتخت اتریش این کشور با  ایده پایبندی به هرگونه سقف تولید مخالفت کرد و این امر موجب شد تا اوپک از این ایده صرف نظر نماید.

وزیر نفت ایران در حاشیه اجلاس اوپک گفته بود: «سازمان اوپک باید برای کنترل قیمت‌ و بازار برای هر کدام از کشورهای عضو سهم تولید در نظر گیرد و سهم ایران به دلیل سابقه تاریخی تولید باید بالا باشد.»

وزیر نفت ایران همچنین گفته بود که سهم عادلانه برای ایران 14.5 درصد کل تولید نفت اوپک است. اوپک روزانه 32.5 میلیون بشکه نفت تولید می‌‌کند که به گفته وزیر نفت ایران سهم ایران باید 4.7 میلیون بشکه در روز باشد.

به نوشته بیزینس اینسایدر، ایران بعد از رفع تحریم‌ها همه را شگفت‌زده کرده و سعی دارد سهم خود در بازار فروش نفت را افزایش دهد. این کشور همچنین با ارائه تخفیف‌های زیاد به مشتریان آسیایی‌اش در حال ضربه زدن به قیمت نفت عراق و عربستان سعودی به حدی است که از سال 2007 و 2008 به این سو مشاهده نشده است.

ایران در آوریل سال 2016 همچنین 2.3 میلیون بشکه نفت خام صادر کرد که بیشترین میزان از سال 2012 تاکنون بوده است . این ارقام 15درصد بیش از برآورد آژانس بین ا‌لمللی انرژی بوده است.ایران تاکنون در راهبردش در این زمینه موفق بوده، هرچند که به دست آوردن افزایش سهم در بازارهای نفتی مشکل است.

در عین حال عربستان سعودی،رقیب ایران،در حال تلاش  برای مستحکم کردن سهم خود در بازار به دنبال افزایش سطح تولید ایران و عراق است.

در ادامه این مطلب با اشاره به رقابت ایران و عربستان در عرصه نفتی آمده است: هیچ نشانی از فروکش و کاسته شدن رقابت و کشمکش ایران و عربستان برای برتری و سبقت جویی مشاهده نمی‌گردد و در این مواجهه هیچ برنده آشکاری دیده نمی‌شود. در حالی‌که عربستان سعودی در تلاش برای گذار از یک اقتصاد وابسته به نفت است، این دگرگونی بسته به جایگاه موفق شرکت نفتی «آرامکو» دارد. «امین ناصر» مدیر عامل این شرکت می‌گوید که آرامکو نیز برای رسیدن به این جایگاه  در تلاش برای به دست آوردن سهم خود در بازار و افزایش بازده‌ایش است.

بر این اساس، با وجودی که عربستان ذخایر نفتی هنگفتی دارد اما به سرعت در حال استفاده از این ذخایر است، اما کارشناسان در نقطه مقابل بر این باورند که اقتصاد ایران وضعیت بهتری را برای ایستادگی در برابر قیمت پایین نفت دارد زیرا این کشور اقتصاد متنوع‌تر، جمعیت سخت کوش‌تر و فرهیخته‌تر دارد.

«عماد مستقی» تحلیلگر مرکز تحقیقاتی «اکسترت» در لندن در این باره گفت که ایران بهتر می‌تواند از پس تحولات بلند بر آید زیرا به نسبت عربستان وابستگی کمتری به نفت دارد و در سال گذشته از طریق اخذ مالیات عمومی تا عوارض نفتی در آمد بیشتری گرد آوری کرده است.

بیزینس اینسایدر در خاتمه نوشت: بعید است نبرد ایران و عربستان در خاورمیانه به این زودی‌ها خاتمه یابد.وقفه در عرضه تا سطح 3.5 میلیون بشکه در روز موجب توازن بین عرضه و تقاضا شده و از بهای نفت پشتیبانی می‌کند. اینک که بار دیگر نیجریه، لیبی و کانادا کار پمپاژ نفت به سطح معمول خود را از سر گرفته‌اند، تاثیر کشمکش بین ایران و عربستان حس خواهد شد. اگر این دو کشور سطح تولید خود را افزایش دهند، جهان لبریز از نفت شده و بهای این ماده به سطح 30 دلار می‌رسد.

مهر:

بن رودز: توافق هسته ای تنها برای ایران طراحی شده است

بن رودز مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برجام و نحوه اجرای آن اظهار نظر کرد. وی گفت: برجام تنها برای برنامه هسته ای ایران طراحی شده است.

وی گفت: نگرانی های دیگر به غیر از برنامه هسته ای ایران مثل مسائل حقوق بشر در ایران باید برطرف شود و ایران باید به قوانین بین المللی پایبند باشد.

وی به گزارش های منتشر شده از تصمیم کنگره در تمدید تحریم های ایران اشاره کرد و افزود: کاخ سفید در قبال برجام تعهداتی دارد و کنگره نباید در این زمینه اختلال ایجاد کند.

تحریم های اقتصادی علیه ایران در سال ۱۹۹۶ در کنگره آمریکا تصویب شد که این تحریم ها تا پایان سال جاری میلادی منقضی می شوند.

نمایندگان کنگره آمریکا می گویند قصد دارند قانون تحریم های ایران را تمدید کنند که با واکنش دولت اوباما روبرو شده است. با این حال کاخ سفید می گوید نباید به این زودی درباره این مسئله تصمیم گیری کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

تونر: ایران و روسیه از نفوذ سیاسی خود در سوریه استفاده کنند!

مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا  از روسیه و ایران خواست با استفاده از نفوذ خود در دولت سوریه اجازه ندهند که روند سیاسی و توقف خصومت ها از هم بپاشد.

مارک تونر در نشست خبری روز سه شنبه در وزارت خارجه آمریکا در صحبت های مقدماتی خود به حملات تروریستی در استانبول ترکیه اشاره کرد و گفت:آمریکا قویا حملات تروریستی در استانبول ترکیه را محکوم می کند.آمریکا عمیق ترین تسلیت ها را به خانواده های کشته شدگان اعلام می کند و برای بهبود سریع زخمی ها دعا می کند. آمریکا بر تعهد قوی خود برای همکاری با ترکیه تاکید می کند. ترکیه عضو مهم ناتو و عضو با ارزش در ائتلاف ضد داعش است.

مارک تونر پس از این صحبت مقدماتی کوتاه از خبرنگاران خواست تا پرسش های خود را مطرح کنند.

خبرنگاری پرسید: سازمان ملل متحد ، عربستان سعودی را از فهرست سیاه مربوط به حقوق کودکان در ائتلاف تحت امر سعودی در یمن خارج کرد. در گزارش سازمان ملل متحد گفته شده است که ائتلاف ، در سال گذشته مسئول شصت درصد مرگ و جراحت کودکان در یمن بوده است.

 با این وجود آنها اکنون ائتلاف تحت امر سعودی را به علت فشار زیاد از فهرست سیاه خارج کردند. پرسش نخست من این است که آیا شما هیچ نظر خاصی درباره این تحول خاص دارید؟ پرسش دوم من این است که آیا آمریکا این موضوع را با سازمان ملل و یا سعودی ها در میان گذاشته است؟

مارک تونر در پاسخ گفت: ما به این تحول کنونی توجه داریم و مصرانه خواستار مشارکت سریع و شفاف پادشاهی(سعودی) در روند بازنگری شدیم. ما محافظت از کودکان در مناقشات مسلحانه در یمن و هر جای دیگر در دنیا را جدی می گیریم و همچنان از همه طرف ها در مناقشه یمن می خواهیم که از غیرنظامیان محافظت کنند و به تعهدات خود براساس قانون بین الملل انسان دوستانه عمل کنند که شامل تعهد به تمایز بین اهداف نظامی و غیرنظامی می شود. ما مرتبا با مقامات سعودی و دیگر اعضای ائتلاف تماس داریم و روی اهمیت کاستن از حملات به غیرنظامیان تاکید می کنیم.

وی افزود: ما بارها از همه طرف های مناقشه خواستیم که از غیرنظامیان محافظت کنند و به تعهدات خود عمل کنند. عربستان سعودی وعده داد که کمیسیونی تشکیل دهد تا درباره گزارش های معتبر مربوط به تلفات غیرنظامیان که ناشی از حملات تحت امر سعودی باشد، تحقیق کند. عربستان سعودی وعده داد که گزارشی روشن و کامل و عینی درباره یافته هایشان ارائه کند. ما آنها را ترغیب می کنیم که در اسرع وقت این کار را انجام دهند.

خبرنگاری پرسید: آیا شما فکر می کنید که گزارش و تحقیق سازمان ملل متحد مستقل نیست؟ چرا سعودی ها باید درباره قتل هایی که مرتکب می شوند تحقیق کنند؟

مارک تونر پاسخ داد: من شما را به سازمان ملل متحد ارجاع می دهم که در باره منطق مربوط به تصمیم خود اعلام نظر کند. همه آن چیزی که من می توانم بگویم این است که عربستان سعودی گفته است که آنها  نهادی تحقیقاتی تشکیل خواهند داد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که با پرسش های متعدد درباره چرایی خروج نام عربستان از فهرست گزارش مربوط به کودکان در جنگ یمن روبرو شده بود گفت: من نمی توانم درباره روندهای داخلی در سازمان ملل متحد صحبت کنم. من شما را به آنها ارجاع می دهم که برای شما توضیح دهند چرا این تصمیم را گرفتند.

مارک تونر گفت: ما هیچ فشاری به سازمان ملل متحد وارد نکردیم، چیزی که من گفتم این است که ما گزارش های مربوط به تلفات غیرنظامیان  را بسیار جدی می گیریم.ما همه گزارش های معتبر را جدی می گیریم و سعودی ها وعده دادند که این کار را انجام دهند.

کورکر: تحریم علیه ایران در پایان سال منقضی می شود/ محدودیت ها را تمدید می کنیم

باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا در مجمع یهودیان آمریکا گفت:باید تحریمهای خود را ضد دیگر اقدامات ایران گسترش دهیم.

کورکر درباره توافق هسته ای ایران گفت: من نگران این بودم که توافق اتمی ایران به راهبرد بالقوه دولت آمریکا در رابطه با خاورمیانه (غرب آسیا) بدل شود و این همان چیزی است که روی می دهد.

وی افزود: همانطور که می دانید قانون تحریم های ایران در پایان سال منقضی می شود. ما دوست داریم که این موضوع را تمدید کنیم. ما می خواهیم تحریم ها ضد دیگر اقدامات ایران را گسترش دهیم.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا درباره سوریه گفت:یکی از بدترین ماههای سیاست های خارجی آمریکا  در پایان ماه اوت  و اوایل ماه سپتامبر سال دو هزار و سیزده و زمانی  که بشار اسد از خطر قرمز عبور کرد و ما گفتیم که کاری در این رابطه انجام نمی دهیم بود.

وی درباره موقعیت کنونی آمریکا در جهان افزود:جهان امروز جایی نیست که ما بتوانیم نبود راهبری آمریکا در آن را آرزو داشته باشیم.این خیلی فرق می کند. اما این به معنای این نیست که ما  تقریبا در هر کشوری  در جهان نیروی نظامی داشته باشیم.این با آن معنا است که ما به طور مستمر از هر ابزاری که در اختیار داریم برای رسیدن به اهدافمان استفاده می کنیم.

استفاده از قدرت نرم بخشی بزرگ از کاری است که ما انجام می دهیم.به نظرم کشور ما در پانزده و یا بیست سال گذشته درس های زیادی فراگرفته است.

کورکر افزود:به نظرم روابط و دوستی ما با اسرائیل و دیگر کشورهای جهان باید روشی که تحت حمایت دو حزب باشد ادامه پیدا کند.

من از رئیس جمهور آتی کشور می خواهم که اثرگذاری بیشتری در جهان داشته باشد.رئیس کمیته روابط خارجی سنا آمریکا درباره یادداشت تفاهم همکاری بین آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: در کنگره مطمئنا حمایتی دو حزبی از اسرائیل و حمایتی دو حزبی از یادداشت تفاهم وجود دارد.

به نظرم این توافق می تواند به نتیجه برسد.من در این رابطه گفتگوهایی چند جانبه در دو تا سه هفته اخیر داشته ام و معتقدم که به زودی شاهد نتیجه ای رضایت بخش در این رابطه خواهیم بود.کنگره با اکثریت قاطع از این موضوع حمایت خواهد کرد.

لفاظی نتانیاهو: ایران نباید حزب الله را دست مایه حمله به اسرائیل قرار دهد

«بنیامین نتانیاهو،» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، مدعی شد اسرائیل به ایران اجازه نخواهد داد تا با دست‌مایه قرار دادن حزب الله لبنان برای تبدیل کردن بلندی های جولان به جبهه جدید حمله،  اسرائیلی ها را مورد تهدید قرار دهد.

نتانیاهو در جریان سفر دو روزه خود به مسکو، روز سه شنبه در مصاحبه با رسانه های روسی گفت: تمام توان خود را برای بازداشتن ایران از حضور موثر در سوریه به خدمت خواهد گرفت و قصد دارد از روسیه به منظور کاستن از تهدیدات و خطرها از سوی حزب الله لبنان کمک بگیرد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی پیش از دیدار با ولادیمیر پوتین (چهارمین دور از مذاکرات طرفین طی ماه های اخیر)، به رسانه های روسی گفت:" ما خطوط قرمز خودمان را داریم و به هیچ کس اجازه تعدی به آن ها را نخواهیم داد. ایران این اجازه را نخواهد داشت که با استفاده از حزب الله لبنان و خاک سوریه برای حمله به ما اقدام کند و بلندی های جولان را به جبهه مبارزه تروریستی دیگری علیه ما تبدیل کند."

قرار است در این دیدار، نتانیاهو و پوتین به مذاکرات دنباله دار خود در خصوص هماهنگی های امنیتی میان مسکو و اسرائیل ادامه دهند و به ویژه به موضوع "مکانیزم ضد تضاد" بپردازند؛ مکانیزمی که با اجرایی شدن آن، نیروهای رژیم صهیونیستی، جت های فعال در حریم هوایی سوریه را مورد حمله قرار ندهند.

نتانیاهو در ادامه گفت:" ما با تاکید بر دو خواسته، موضع خود را مبنی بر دور ماندن از درگیری های سوریه تعیین کرده ایم. نخست نحوه برخورد با آسیب دیدگان سوریه بر اساس قوانین بشردوستانه و دوم، بازداشتن ایران از تبدیل سوریه به جبهه ای برای حمله به اسرائیلی ها و یا تجهیز حزب الله با سلاح های پیچیده. فارغ از این که در نهایت چه نتیجه ای از درگیری های سوریه حاصل شود، ایران نباید این کشور را مقر تروریسم و خشونت قرار دهد."

وی افزود: اسرائیل به مذاکره با روسیه در خصوص موضوع حزب الله ادامه خواهد داد. این گروه تروریستی خواستار کشته شدن یهودیان شده است. بنابراین باید از دستیابی آن به سلاح های پیشرفته از سوی کشورهایی مثل ایران جلوگیری کرد. حزب الله، تاکنون هزاران موشک جنگی را بر سر غیرنظامیان اسرائیل نشانده است و ما اجازه نخواهیم داد تا بیش از این با تسلیحات پیچیده تری مرزهای ما را تهدید کند."

بر اساس این گزارش, نتانیاهو و پوتین در این دیدار همچنین به یادآوری تاریخ 25 ساله روابط دیپلماتیک خود پرداختند.

این دیدار که روز سه شنبه در کاخ کرملین صورت گرفت، چهارمین دیدار مقامات روسیه و رژیم صهیونیستی در کمتر از یک سال اخیر بود. نتانیاهو پیش از این در ماه سپتامبر 2015 و آوریل 2016 میلادی از مسکو بازدید کرده بود. علاوه بر این، هر دو طرف مدت کوتاهی در ماه نوامبر سال گذشته در حاشیه کنفرانس پاریس همکاری داشتند و این در حالیست که نتانیاهو در مدت زمانی مشابه، تنها دو بار با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا ملاقات داشته است.

ایرنا:

پل ریلی آستارا-آستارا برای همکاری اقتصادی آذربایجان و ایران مهم است

وزیر اقتصاد آذربایجان پل ریلی در دست ساخت آستارا – آستارا در مرز مشترک این کشور و ایران را برای گسترش همکاری های اقتصادی دو کشور مهم دانست.

شاهین مصطفی اف در گزارشی بعنوان 'ابعاد مهم اصلاحات اقتصادی جدید رییس جمهوری آذربایجان' که روز سه شنبه در روزنامه رسمی 'آذربایجان' منتشر شد، نوشت: راه اندازی این پل ریلی علاوه بر اتصال خطوط آهن دو کشور، همچنین موجب توسعه همکاری های فیمابین در حوزه های اقتصادی، بازرگانی و حمل و نقل می شود و نیز سود بزرگی برای بخش خصوصی خواهد داشت .

در این گزارش همچنین اقدامات دولت آذربایجان در راستای افزایش ظرفیت های ترانزیتی این کشور از جمله تاسیس شورای هماهنگی حمل و نقل ترانزیتی، به کارگیری تعرفه واحد و ایجاد شفافیت بیشتر در زمینه حمل و نقل ترانزیتی از طریق راه آهن، جاده ها و بنادر دریایی مورد اشاره قرار گرفت و ساخت پل ریلی آستارا – آستارا در مرز آذربایجان و ایران از بخش های مهم دالان حمل و نقل شمال – جنوب عنوان شده است.

وزیر اقتصاد آذربایجان که همزمان رییس آذری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی این کشور و ایران است، در این گزارش به اقدامات و تلاش های دولت آذربایجان جهت متنوع سازی اقتصاد، تامین امنیت غذایی و خودکفایی، ایجاد اشتغال، افزایش صادرات محصولات غیرنفتی و کاهش وابستگی به واردات را مورد اشاره قرار داد و نوشت: در اجرای همه این وظایف بخش خصوصی می تواند نقش بسیار مهم را ایفا کند.

وی در این ارتباط امضای تفاهمنامه در ماه آوریل گذشته میان شرکت سرمایه گذاری آذربایجان ، شرکت آذرسان هلدینگ این کشور و شرکت داروپخش ایران در باره راه اندازی کارخانه جدید داروسازی در پارک تکنولوژی شهر سومقایت واقع در 30 کیلومتری شمال باکو را مورد اشاره قرار داد و افزود: در مرحله نخست قرار است در این کارخانه 50 قلم داروی مختلف تولید شود که در مراحل بعدی حجم تولید دارو در آن افزایش خواهد یافت.

مصطفی اف همچنین با اشاره به اقدامات دولت این کشور در زمینه راه اندازی کوی صنعتی جدید در شهر نفتچالا واقع در 168 کیلومتری جنوب شهر باکو خاطرنشان کرد: در مرحله نخست 7 طرح اقتصادی به مجموع سرمایه گذاری 20 میلیون منات ( نزدیک به 13 میلیون دلار) در این کوی صنعتی اجرا خواهد شد.

به گفته رییس آذری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی این کشور و ایران، بر اساس تفاهمنامه اخیر امضا شده میان شرکت های آزیوروکار آذربایجان و ایران خودرو جمهوری اسلامی ایران خودروهای سواری و لوازم یدکی آنها در کوی صنعتی نفتچالا تولید خواهد شد.

رسانه روسی: ایران یک متحد شرقی مفید برای روسیه است

خبرگزاری اسپوتنیک با تاکید بر اینکه «ایران یک متحد شرقی مفید برای روسیه است»، نوشت: با وجود اوضاع نه چندان خوشایند اقتصادی، مسکو آماده گشودن اعتبار سنگین 2،5 میلیارد یورویی برای تهران می شود در حالیکه گشایش اعتبارات جدید را تعلیق کرده است، ولی تهران شامل این ممنوعیت نمی شود.

این رسانه در گزارش امروز (سه شنبه) خود افزوده است: اعتبار در نظر گرفته شده مربوط به بخشی از قراردادهایی است که ساخت نیروگاه حرارتی و برقی کردن راه آهن در ایران را به شرکت های عمده روسی می سپارد و انتظار می رود طی دو هفته نیز مسکو و تهران اسناد آن را را امضا کنند.

اسپوتنیک ادامه داده است: تحقق یافتن و تغذیه مالی پروژه های مشترک پیش از وقت (لازم) روی میز مذاکرات بوده است. پاییز 2014 طرفین تفاهمنامه همکاری اقتصادی را امضا کردند و سپس پاییز 2015 قراردادهای ساخت و مدرنیزه کردن چند نیروگاه در ایران در مجموع به ارزش سه میلیارد دلار امضا شد که به طور خاص شرکت روسی «تکنو پروم اکسپورت» طرح نیروگاه حرارتی بندرعباس را در دست خواهد داشت.

همکاری در پروژه های زیربنایی هم وجود دارد و برای نمونه برقی کردن خط راه آهن گرمسر - اینجه برون با طول 495 کیلومتر بر عهده شرکت راه آهن روسیه است.

بوگدان زواریچ تحلیلگر شرکت اقتصادی «فینام» گفته است: این اعتبارها انگیزه ای برای توسعه شرکت های روسی خواهد بود و همچنین تأثیر مثبتی بر اقتصاد روسیه خواهد داشت، زیرا به ایجاد شغل و کار اضافی منجر خواهد شد و با توجه به بهتر شدن اوضاع در ایران پس از پایان تحریم، روسیه می تواند اعتبارهای خود را با سود پس بگیرد.

رسانه روسی افزوده است: برای کارشناسان و تحلیلگران همچنین آشکار است که مسکو فقط در فکر منفعت اقتصادی نیست.

آرتِم دِیِف، رئیس بخش «آ — مارکتس» توضیح می دهد که «اعتبارها به ایران از نه از جنبه اقتصادی بلکه بیشتر سیاسی مطرح است، زیرا برای استحکام بخشیدن روابط با یک متحد در بعد سیاست شرقی نیاز است که وجه آن مستقیم از بودجه تامین خواهد شد.

اسپوتنیک در پایان نوشته است: در زمان حاضر، روسیه به اندازه کافی در حال پیشبرد سیاست خارجی خود است و به این خاطر، متحدی مانند ایران در خاورمیانه برای روسیه مفید خواهد بود و حدف تحریم های ضد ایرانی نیز یک ضرورت فوری شده است، زیرا تهران نیز احساس می کند که حق دیکته کردن شرایط را دارد.

 

 

 

کد خبر 549557

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha