به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، نفس بسیاری از هنرهای صنایع دستی در اصفهان به شماره افتاده و تعداد زیادی از انواع مختلف این صنعت همراه با استادکارانش یکی پس از دیگری دفن میشوند و از سویی دیگر واردات هنرهای کپی شده چینی نمکی بر زخم هنرمندان صنایع دستی اصفهان است.
اما از این همه که بگذریم در روزهای پایانی مهر ماه سال گذشته بود که اصفهان از سوی یونسکو به عنوان «شهر جهانی صنایع دستی» معرفی شد و این اتفاق کور سویی را در دل هنرمندان و خاک خوردگان این عرصه روشن کرد تا شاید آنها نیز مورد حمایت و توجه مسئولان قرار گیرند و انگ بی رونقی و بی پولی را از چهره هنر و صنایع دستی پاک کنند.
این شادمانی تا جایی ادامه پیدا کرد که شهرداری اصفهان به دنبال حفظ این عنوان و تشویق هنرمندان برای ادامه حیات هنری اصفهان از ابتدای سال جاری تاکنون به اجرای طرحی با عنوان «هر هفته با تجلیل از چند هنرمند» پرداخته و تا اندازهای موجب دلگرمی هنرمندان عرصه صنایع دستی نیز شده است.
در این میان باید توجه داشته باشیم که یک دست صدا ندارد و اقدامات شهرداری به تنهایی در این زمینه سازنده نبوده و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دیگر نهادهای ذیربط نیز در این زمینه به میدان آمده و به حمایت از فعالان صنایع بپردازد.
اما امروز 20 خرداد مصادف با 10 ژوئن و روزجهانی صنایع دستی است، روزی که چشم بسیاری از مردمان جهان به اصفهانی دوخته شده که قرار است به عنوان پایتخت جهانی صنایع دستی ثبت شود اما هیچ اقدام ملموس و ناملموسی در این شهر به منظور گرامیداشت این روز مشاهده نمیشود.
شناسایی هنرمندان خانه نشین عرصه صنایع دستی ضروری است
در این راستا غلامحسین فیضاللهی، رئیس اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی استان اصفهان که معتقد است در حال حاضر اصفهان تنها عنوان پایتخت جهانی صنایع دستی را یدک میکشد به خبرنگار شبستان در اصفهان میگوید: امروز روز جهانی صنایع دستی است و این در حالی است که هیچ اقدام درخور و شایستهای برای فعالان این عرصه در شهر اصفهان که به عنوان پتیتخت جهانی صنایع دستی انتخاب شده نیفتاده است.
وی شناسایی هنرمندان خانه نشین صنایع دستی اصفهان را ضروری میداند و ادامه میدهد: بسیاری از هنرمندان خلاق اصفهان در حال حاضر به دلیل عدم حمایت مسئولان خانه نشین شده و نیازمند حمایت برای بروز خلاقیتهایشان هستند.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی استان اصفهان ایجاد تغییر و تحول در حوزه تولید و عرضه صنایع دستی را لازمه ماندگاری عنوان شهر جهانی صنایع دستی برای اصفهان دانست و افزود: اتحادیه صنایع دستی و اتحادیه شرکتهای تعاونی صنایع دستی به تنهایی نمیتوانند چشمانداز تعریف شده برای صنایع دستی اصفهان را تحقق بخشند و در این زمینه نیازمند حمایت مسئولان ملی و استانی هستند.
وی که تنها اقدام سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان برای گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی در اصفهان را برگزاری نمایشگاهی طی دو هفته گذشته در تهران میداند، اضافه میکند: گویا مصادف شدن این روز با ماه مبارک رمضان مانع اجرای برنامههای سازمان میراث فرهنگی در این زمینه شده است.
پیشبینی استقبال کم شهروندان دلیل عدم فضاسازی شهری در روز جهانی صنایع دستی!
اما شهرام امیری، مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان نیز در خصوص برنامههای این سازمان برای 20 خرداد روز جهانی صنایع دستی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان اظهار میکند: برنامهای را هفته آینده به منظور تجلیل از هنرمندان، اساتید و پژوهشگران صنایع دستی در نظر گرفتهایم.
وی که معتقد است در برنامه تجلیل از خادمان میراث فرهنگی چرایی ثبت اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی نیز بررسی خواهد شد، اضافه میکند: همچنین قرار است نمایشگاهی در این راستا طی هفتههای اینده در تهران در صورت موافقت سازمان برگزار شود.
مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی عدم فضاسازی شهری به مناسبت روز جهانی صنایع دستی ادامه میدهد: به دلیل مصادف بودن روز جهانی صنایع دستی با ماه رمضان و پیش بینی استقبال کم شهروندان از برنامههای پیشبینی شده سعی بر آن داریم که برنامههایمان را در دور دوم سفرهای تابستان و پس از ماه مبارک رمضان اجرایی کنیم.
نظر شما