ارکان ایمان مهم‌ترین نکات مورد توجه در بررسی ایمان است

خبرگزاری شبستان:عضو جبهه انقلاب فرهنگی ارکان ایمان را یکی از مهم‌ترین نکات مورد توجه در بررسی ایمان عنوان کرد وگفت: ایمان در نگاه امام علی(ع) مانند بناییست که دارای چهار ستون و رکن است که هر یک از این رکان خود دارای چهار رکن دیگر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت‌الاسلام مهدوی ارفع، عضو جبهه انقلاب فرهنگی چهارشنبه (19 خرداد ) در مدرسه علمیه امام صادق(ع)اصفهان پیرامون ایمان در نهج البلاغه اظهار داشت: برای بررسی ایمان بایستی به چند سرفصل توجه کرد که اولین مورد آن ماهیت ایمان است.

 

وی در توضیح ماهیت ایمان گفت: مولا علی (ع) در نهج البلاغه ماهیت ایمان را در سه شاخه اعتقاد در قلب، اقرار به زبان وعمل با اعضا و جوارح توصیف کرد.

 

عضو جبهه انقلاب فرهنگی ادامه داد:مولا علی(ع) همانند بسیاری از تعاریف دیگر سر چشمه ایمان را  نیز در قلب میدانند ولی به شرط آنکه آن اقرار به زبان و عمل به آن را نیز به همراه داشته باشد که هیچ یک از موارد ذکر شده به تنهایی مصداق ایمان نیست.

 

وی تصریح کرد: اخیراً باب شده که می‌گویند دل آدم باید پاک باشد ولی با استناد به حدیث بالا دلی که پاک باشد گفتار و رفتار انسان رانیز پاک می‌کند و کسی که گفتار و رفتارش پاک نباشد نمی‌تواند دلش پاک باشد.

 

حجت‌الاسلام ارفع افزود:یکی دیگر از نکاتی که در بررسی ایمان باید به آن توجه کرد ارزش و اهمیت ایمان است که حضرت علی در خصوص آن می فرمایند« همانا بهترین چیزی که انسان می تواند با آن به خدا نزدیک شود ایمان و به خدا وپیامبر و جهاد است.»

 

وی اقسام ایمان را سومین نکته‌ای دانست که در بررسی ایمان بایستی به آن توجه داشت و در این باره ابراز داشت: حضرت علی (ع) در نهج البلاغه می‌فرمایند ایمان به دو قسم تقسیم می‌شود ایمانی که مستقر و پایدار است و تا لحظه مرگ نابود نمی‌شود و ایمانی‌ است که ناپایدار است و ممکن است در طول عمر انسان و بر اثر شرایط مختلف نابود شود.

 

عضو جبهه انقلاب فرهنگی ادامه داد :چه بسیار انسان‌هایی که در زمان انقلاب ایمان‌هایشان مستقر نبود ولی صدای آنها در دفاع از انقلاب بسیار بلند بود ولی اکنون به مخالفت با این نظام و به مخالفت با رهبری و حتی به مخالفت با اسلام بر خواسته‌اند.

 

وی افزود: باید مراقب بود که مبادا فریب سوابق خود را بخوریم و به خود مغرور شویم ودر حالی دکه ایمانمان مستقر نیست.

 

حجت‌الاسلام ارفع ارکان ایمان را یکی از مهم‌ترین نکات مورد توجه در بررسی ایمان عنوان کرد و افزود: ایمان در نگاه مولا علی (ع) مانند بناییست که دارای چهار ستون و رکن است که هر یک از این رکان خود دارای چهار رکن دیگر است.

 

وی صبر، یقین، عدل و جهاد را چهار رکن اصلی ایمان از نگاه امام علی (ع) عنوان کرد و بیان داشت: شوق برای رسیدن به بهشت، هراس از جهنم، زهد و بی رغبتی به دنیا و انتظار قیامت چهار رکن صبر هستند.

 

عضو جبهه انقلاب فرهنگی  بینش هوشمندانه، دریافت حکممت واقعیت‌ها، پند گرفتن ازحوادث و پیمودن راه و سنن  صحیح پیشینیان را از ارکان یقین عنوان کرد و گفت: همچنین فکر ژرف اندیش، دانش عمیق، قضاوت نیکو و استئاری در شکیبایی نیز چهار رکن اصلی عدل هستند.

 

وی افزود: امر به معروف،نهی از منکر،راست گفتن در هر حال و دشمنی با فاسقان نیز چهار رکن اصلی جهد است است.

 

حجت‌الاسلام ارفع  افزود: مولا علی(ع) از قول نبی مکرم اسلام معیار جامع ایمان را که اگر فردی آن را داشته باشد مومن و اگر نداشته باشد فاسق است محبت آمیرالمومنین علی (ع) می باشد و اگر کسی بخواهد به حقیقت ایمان برسد باید محبت ایشان را در دل بپروراند.

 

گفتنی است حجت الاسلام مهدوی ارفع در طول ماه مبارک رمضان در مدرسه علمیه امام صادق اصفهان بعد از نماز ظر و عصر و تلاوت قرآن به برری ایمان در نهج البلاغه می پردازد.

 

 

کد خبر 549922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha