رمضان ماه کرامت و مهربانی/کمک به دیگران در کوچه پس کوچه های زندگی

خبرگزاری شبستان: ماه رمضان فرصتی مغتنم برای شناسایی و کمک به افراد نیازمند جامعه است که در آیات و روایات بسیار «به دستی که گره شخصی را باز کند از دستی که دعا می کند مقدس تر است»، سفارش شده است.

خبرگزاری شبستان -رشت، ماه رمضان ماه دعا و نیایش است در این ماه مسلمانان با انجام اعمالی مانند روزه و شرکت در محافل ختم قرآن ارادتشان را به ماه مبارک رمضان واخلاص در راه خدا نشان می‌دهند. اما باید توجه داشت روزه داری فقط پرهیز از خوردن و آشامیدن از اذان صبح تا اذان مغرب نیست بلکه مومنان بایستی از غیبت و دروغ دوری کرده و رعایت حق الناس کنند.

 

ماه رمضان در واقع تمرینی برای پاکی در دیگر ماه‌های سال است. در ماه رمضان معنویت افزایش یافته و کمک به نیازمندان و سرپرستی ایتام از جلوه‌های زیبای ماه مبارک رمضان است در هرکوی و برزن مردم در تدارک تهیه مایحتاج سحری و افطاری هستند درحالیکه بسیارند انسان‌هایی که به دلیلی فقر و تنگدستی تمام سال را روزه دارند.

 

در ماه رمضان که ماه میهمانی خداست بر شناسایی نیازمندان و کمک بدانها تاکید شده و درک حال فقرا و نیازمندان یکی از فلسفه های روزه داری است و باید در این ماه مبارک نیازمندان اطراف خود را شناسایی و به آنها در حد توان کمک کنیم.

 

کمک به فقرا و نیازمندان و رقت قلب نسبت بدانها از جلوه زیبای ماه رمضان است که در دیگر ماه های سال کمتر دیده می شود. کمک به همنوع یک وظیفه انسانی است که در ماه رمضان به اوج خود می رسد.

 

 اخلاق جامعه با کمک به مستضعفان تقویت خواهد شد

حجت الاسلام کمال تجدد، امام جمعه سنگر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت اظهار کرد: وظیفه حاکمیت است که نقشه راهی برای کمک به نیازمندان در جامعه ترسیم کند.

 

وی با بیان اینکه دولت مردان هر جامعه ای نقش ارزنده ای در ارتقاء معیشت مستضعفان دارند گفت: ایجاد اشتغال و رونق معیشت فقرا نیازمند نگاه ویژه دولت و مسئولان ذی ربط در ادارات است.

 

حجت الاسلام تجدد اضافه کرد: وظیفه حاکمیت و نظام اسلامی است که افراد نیازمند جامعه را شناسایی و برای رفع  مشکلات مادی  فقرا اقدامات لازم را انجام دهند، در شأن حکومت اسلامی نیست که بیچاره ای در جامعه باشدو کسی توجه نکند.

 

 امام جمعه سنگر به فرمایشات خداوند در قرآن اشاره و اذعان کرد: خداوند در قرآن آورده است: «مقداری از اموال و دارای خود را در راه خدا بدهید.» صدقه و زکات و .... از جمله  موادری است که  مسلمانان برای کمک به همنوع خود مقداری از اموال خود را می بخشند.

 

حجت الاسلام تجدد به تاثیرات مطلوب کمک به فقرا در روحیات انسان و جامعه اشاره و اظهار کرد: مجموعه آحاد ملت در مقابل قشر مستضعف تعهدی نسبت به انسانیت و پروردگار خود دارند که با کمک و دست گیری نیازمندان این تعهد عملی خواهد شد.

 

امام جمعه سنگر خاطر نشان کرد: کمک به دیگران ایثار است و ایثار یکی از خصلت ها و اخلاقیات اسلامی است.

 

وی به بخشش و فداکاری ائمه اطهار(علیهم السلام) اشاره کرد و افزود: حضرت زهرا(سلام الله علیها) هنگام رفتن به خانه بخت، در مسیر راه با درخواست فقیر لباسش را بخشید و همچنین امام حسین (علیه السلام ) هنگام افطار اگر فقیری برای درخواست کمک به منزلش مراجعه می کرد تنها لقمه نانی که داشت در راه خدا اهداء می کرد.

 

حجت الاسلام تجدد گفت: خداوند در قرآن آورده است: به نیکی نخواهد رسید مگر آنچه را دوست دارید در راه خدا بدهید و چیزهای دور ریختنی را به فقرا ندهید.

 

امام جمعه سنگر با تاکید براینکه با همکاری و همراهی باید فداکاری و کمک به دیگران را در جامعه نهادینه کنیم گفت: انسانیت با کمک به دیگران تقویت خواهد شد و مسئولان امر در جامعه اسلامی  با برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی می توانند عموم مردم را به یاری فقرای جامعه سوق دهند تا مردم در نیکی کردن از یکدیگر سبقت بگیرند.

 

 وی تصریح کرد: انسان ها همه از یک پیکر تشکیل شده اند و اگر عضوی در جامعه دچار مشکل شود دیگر عضوها بی قرار بوده و به کمک خواهند شتافت در یاری به دیگران اخلاق جامعه تقویت خواهد شد.

 

نیازمندان واقعی را شناسایی کنید

س.ج یکی از شهروندان رشتی نیز در این زمینه اظهار کرد: کمک به دیگران یکی از مهمترین شاخص های یک مومن است.

 

 وی با بیان اینکه بسیاری از مردم در سطح بالایی مالی قرار دارند و می توانند افراد نیازمند را شناسایی و در صدد کمک به آنها برآیند گفت: متاسفانه برخی از افراد به نوع عادت در حال تقاضای کمک از دیگران هستند و تلاش و کوششی برای رفاه زندگی انجام نمی دهند.

 

این شهروند رشتی اذعان کرد: افراد نیازمند بایستی توسط ارگان های ذی ربط شناسایی و بعد از تحقیقات صورت گرفته در صدد رفع نیازشان برآیند.

 

س.ج خاطر نشان کرد: بسیاری از شهروندان به دلیل کمبود مالی در گوشه و کنار این شهر که تحت هیچ ارگانی نیستند با فقر زندگی می کنند.

 

وی به ماه مبارک رمضان اشاره و اظهار کرد: ماه رمضان فقط گرسنگی از سحر تا غزروب نیست بلکه دست گیری افراد نیازمند و گام برداشتن برای افرادی که واقعا درگیر مشکلات هستند از مهمترین اعمال است که متاسفانه این رفتاراجتماعی در جامعه کم رنگ شده است.

 

وی به دلایل کم رنگ شدن کار خیر در جامعه پرداخت وگفت: برخی از افراد متاسفانه نیازمند واقعی نیستند و بنا بر گزارش های تهیه شده نگاه مردم نسبت به افراد نیازمند در جامعه تغییر کرده است.

 

فرهنگ کمک به همنوع در جامعه نهادینه شود

 

ش.ف یکی دیگر از شهروندان رشتی است که در حین خرید اینچنین اظهار کرد: ماه رمضان بهترین فرصت کمک به همنوعان است.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ یاری به همنوع نیازمند نگاه ویژه مسئولان امر است گفت: فرهنگ کمک به نیازمندان چه از لحاظ مالی یا روحی در جامعه نهادینه شود.

 

شهروند رشتی اذعان کرد: در پشت طبیعت بکر گیلان نیازمندان و فقرای بسیاری در مناطق محروم جامعه وجود دارد که نیازمند کمک هستند.

 

ش. ف تصریح کرد: در آیات و روایات و احادیث بسیار به ارجمندی کمک به دیگران اشاره شده و آورده شده است دستی که دست نیازمندی را می گیرد از دستی که دعا می کند مقدس تر است.

 

با تلاش و کوشش کمیته امداد و بهزیستی گیلان ایتام و نیازمندان در جامعه شناسایی و تحت پوشش این ارگان با همکاری برخی از خیرین که ایتام را تحت تکلف خود در می‌آورند، قرار می گیرند اما در کوچه و پس کوچه و خیابان ها و بازارهای سنتی گیلان شاهد فقیرا و مستضعفانی هستیم که دست نیاز دراز می کنند و امیدواریم با برنامه ریزی دقیق و مدون، فقرای واقعی گیلان که پشت طبیعت بکر استان پنهان هستند شناسایی و زمینه اشتغال و بی نیازیشان توسط مسئولان ذی ربط فراهم گردد.

 

 

کد خبر 550189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha