اجرای طرح جامع فعالیتهای قرآنی برای ورود به میدان تمدن سازی جهانی است

حجت الاسلام محمدی گفت: ایران هم اکنون مسیر تمدن سازی جهانی را در دهه چهارم پس از انقلاب اسلامی طی می کنیم که موج بیداری ایجاد شده در جهان اسلام خود موید این مدعاست.

به گزارش خبرنگار شبستان حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سومین همایش ملی مدیران موسسات قرآنی گفت: تنها با تحقق آنچه در قرآن آمده بر ساحت فرد، خانواده و اجتماع می توان پاسخگوی کلام پروردگار بود.

وی حاملان قرآن را پرچمداران اصلی اسلام خواند و اظهار کرد: حاملان وحی از فضیلت و کرامت آن بهره مند هستند و با توجه به آنچه حقیقت قرآن دارای مراتبی و همچون دیگر کتب ابتدا و انتهای آن برای انسانها قابل درک نیست تنها با عبور از الفاظ ظاهری می توان مفهوم دقیق آن را درک کرد.

حجت الاسلام محمدی قرآن را ریسمان آویخته شده پروردگار از آسمان به زمین دانست و تفکیک کرد: مصحف شریف بالغ بر 120 نوع اعجاز دارد که عدم آشنایی ما با آنها از کمبودهای اصلی جامعه امروزی و تنها از طریق تدبر می توان وجوه این اعجازها را درک کرد.

رییس مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور ادامه داد: فرهنگسازی اعجازهای قرآن از وجوه مغفول مانده در این ساحت مقدس است از این رو ما با علمی که در قرآن توصیف آن شده است بسیار فاصله داریم به گونه ای که می توان گفت: بشر هنوز در ابتدای این مسیر قرار دارد.

وی با تاکید بر لزوم الهام گرفتن سبک زندگی مسلمانان از مفاهیم ریشه دار قرآنی عنوان کرد: ما اکنون مسیر تمدن سازی جهانی را در دهه چهارم پس از انقلاب اسلامی طی می کنیم که موج بیداری ایجاد شده در جهان اسلام خود موید این مدعاست.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به تولیدات تلویزیونی و سینمایی مستند به قصص قرآنی ابراز کرد: پخش این مجموعه ها منجر به ایجاد نگاه جدید در جهان اسلام نسبت به حکومت شده است و در نتیجه تحقیقی پس از پخش مجموعه تلویزیونی یوسف پیامبر ثابت شد سطح معنویت مردم جهان اسلام ارتقا یافته است.

وی ادامه داد: امروز جهان از ضعف معنویت رنج می برد و این ضعف غربی نیز علی رغم پیشرفت های چشمگیر اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و صنعتی نیز به چشم می خورد و در مقابل آن ایران به برکت اسلام بر این ضعف فائق آمده است.

حجت الاسلام محمدی اداره معنویت در جهان و اداره معنوی جهان را دو رسالت اصلی حاملان قرآن برشمرد و عنوان کرد: قرآن در هر امری برای هدایت بشر می تواند انسان را به بهترین مسیرها هدایت کند و این عملیات پرچمداری باید با همراه داشتن دو عنصر شفابخشی و رحمت قرآن در راستای تحقق تمدن اسلامی حرکت کند.

وی تولید علم قرآنی را رویکرد اصلی نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن معرفی کرد و افزود: همسو با این رویکرد بالغ بر 500 نشست تخصصی در عرصه های مختلف مرتبط با مصحف شریف در این نمایشگاه برگزار می شود تا بتواند از نتایج آن در راستای تولید علم وحیانی استفاده کرد.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی از اجرای طرح جامع فعالیت های قرآنی کشور در سال جاری خبر داد و ابراز کرد: این طرح در لایحه های مختلف مردمی عمومی و دولتی با همکاری دستگاه های فعال این عرصه و با هدف رفع خلاء ها و عقب ماندگی های گذشته اجرا می شود.

وی با اشاره به تاکید اخیر رهبر معظم انقلاب بر گسترش آموزش های حفظ قرآن در کشور به عنوان ابزار اصلی در تدبر و انس با کتاب الهی گفت: چشم انداز این طرح بسترسازی و انس هر چه بیشتر با قرآن و گسترش تربیت مبتنی بر آموزه های وحی است چرا که ما معتقدیم طراحی درجات بهشت و برکات جهنم به میزان نزدیکی و دوری از آیات الهی طبقه بندی شده است.

حجت الاسلام محمدی با اعلام پیگیری هفت هدف کلی بر اجرای طرح جامع فعالیت های قرآنی کشور تصریح کرد: شناخت قرآن از طریق تبیین علوم، معارف و شئون آن، ارتقای توانایی قرائت، حداقل در سطح ترتیل با تجوید مقدماتی و حفظ حداقل سه جزء از آیات الهی در قالب آیات و سور منتخب از مهمترین این اهداف است.

وی ادامه داد: زمینه سازی برای ورود مردم به مرحله تدبر آیات الهی به منظور درک شیرینی آن ایجاد انس جامعه با قرآن به عنوان کلیدی ترین راهبرد در فعالیت های قرآنی، استفاده از معارف وحی و ارتقای مهارت های قرآنی از طریق این معارف، تمسک به مصحف شریف به معنای اعتقاد و التزام عملی به آن دیگر اهدافی است که با اجرای این طرح دنبال می شود.

حجت الاسلام محمدی تفکیک آموزش از پرورش را صحیح ندانست و ابراز کرد: عدم رشد متوازن دانش، بینش و مهارت از خنده آورترین نتایج حاصل از فعالیت های قرآنی است چرا که در آموزش مکتبی دانش، بینش و مهارت در سایه یکدیگر افزایش می یابند.

حجت الاسلام محمدی تحقق آموزه های قران را منشاء انقلاب روحی و معنوی در وجود انسان دانست و عنوان کرد: طراحی بالغ بر 50 دوره متنوع آموزشی در بخش حضوری و دوره های مختلف غیرحضوری با هدف ریشه کن کردن بیسوادی قرآنی در قالب این طرح اجرا می شود تا بتوان در آینده نزدیک مشکل روخوانی و یا روانخوانی قرآن را در کشور حل کرد.

رییس مرکز هماهنگی و توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور با اعلام راه اندازی 4 هزار پایگاه قرآنی روستایی در سراسر کشور بیان کرد: این پایگاه ها با همکاری ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور راه اندازی شده و در سطوح مقدماتی و تکمیلی یک میلیون نفر را تحت پوشش قرار می دهد.

وی از عرضه تالیفات جدید قرانی در 6 ماهه دوم سال خبر داد و افزود: همسو با تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر آشنا کردن مردم با زبان قرآن و تدوین شاخص های مطلوب به توسعه این ساحت مقدس تالیفات متنوعی نیمه دوم سال به بازار عرضه می شود.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به جهش بودجه های قرآنی در سال 90 اظهار کرد: طرح تخصیص این بودجه در کمیسیون های سه گانه شورای توسعه فرهنگی قرآنی در دست بررسی است که در صورت اجرایی شدن جهشی عظیم را در فعالیت های قرآنی کشور رقم می زند.

وی از راه اندازی ستاد ساماندهی جلسات قرآنی کشور با موافقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و یادآور شد: ساماندهی موسسات قرآنی و تسریع بخشیدن به روند صدور مجوز برای آنها در کنار ایجاد مکتب خانه های قرآنی در روستاها از دیگر فعالیت های اصلی مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور در سال 90 به شمار می رود.

شایان ذکر است سومین همایش ملی مدیران موسسات قرآنی پنج شنبه 6 مرداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران فعال این عرصه در مجتمع آدینه در حال برگزاری است.

پایان پیام/
 

کد خبر 55066

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha