به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی امروز دوشنبه 24 خرداد در سخنانی و با ارایه گزارشی گفت: از نظر من برجام در سطح بین المللی به مفهوم به رسمیت شناختن موقعیت و قدرت ایران اسلامی توسط قدرتهای جهانی است که البته به برکت خون شهیدان و راهبردهای رهبری و رئیس جمهور حاصل شد. که این بخش ساده برجام بود و بخش سخت تر ان در داخل بود که به معنای پایان بخشیدن به سوداگری و دلالی بود.
وی با بیان اینکه اتکای ما در توسعه ملی کشور به توان داخلی ملت ایران است اظهار کرد: این اشتباه و ساده لوحانه است که ما تصور کنیم قرار است دیگران ایران را بسازند زیرا ما باید به توان داخلی تکیه کنیم.
آخوندی تصریح کرد: ما همواره باید در پی افزایش رقابت پذیری در سطح منطقه و جهان و کسب سهم حداکثری از عرصه بین المللی باشیم و این به معنی درون زایی و برون گرایی اقتصاد است.
وی با بیان اینکه ایران بعد از 2 هزار سال همچنان چهارراه شرق و غرب و شمال و جنوب است گفت: بزرگترین سیاست حمل و نقلی ما قرار دادن ایران در کانون شبکه های ارتباطی و دالانهای بین المللی است و لازمه ان بازنگری تمام توافق نامه های بین المللی، نوسازی ناوگان در چهار شقه حمل و نقل است.
آخوندی تاکید کرد: ما باید به دنبال اطمینان دهیم عبور از ایران امنیت، دقت بیشتر، زمان کمتر و همراه با آسایش حداکثری است.
وی با بیان اینکه اولین گام در بحث نوسازی صنعت هوانوردی توجه به فراگیر بودن ان است گفت: ما به همین منظور مذاکراتی را با شرکتهای هواپیمایی معتبر آغاز کردیم و زمینه پروازهای مستقیم ایران به اقصی نقاط جهان را فراهم کردیم.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: بازنگری در بحث راههای هوایی که از فراز ایران عبور کنند و رفع موانع پروازی و افزایش موقعیت در این زمینه اصلی ترین سیاستهای ما در بخش هوانوردی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد پروازهای عبوری از ایران دو برابر شده است گفت: ناوسازی سیستم ناوبری ایران دومین سیاست ماست که در حال حاضر با بازنگری در بحث هدایتهای هواپیمایی و سیستمهای راداری در حال پیگیری است.
وی گفت: ما تاکنون در حالیکه خشکیده منابع داشتیم 250 میلیون دلار سرمایه گذاری کردیم و پروژهای نیز در دست سرمایه گذاری داریم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توسعه فرودگاه بین المللی مهرآباد از جمله برنامه های این وزارتخانه در بحث صنعت هوانوردی است گفت: ترمینال سلام این فرودگاه امسال افتتاح می شود و 80 درصد ظرفیت حمل و نقل مسافر را بالا می برد و امیدواریم بتوانیم در طی چند سال اینده به ظرفیت سی میلیون مسافر در روز این فرودگاه برسیم.
وی گفت: ناوگان هوایی ایران برای کسب رقابت پذیری نیاز به 400 فروند هواپیما دوربرد و 100 فروند هواپیمای کوتاه برد دارد که این نیاز به 50 میلیارد دلار اعتبار دارد که قطعاً این رقم مالی در ایران با این وضعیت خشکیده منابع ناممکن به نظر می رسد ولی ما در وزارتخانه همزمان با شروع مذاکرات برجام به صورت موازی مساله تامین هواپیما برای ناوگان ملی ایران را فراهم کردیم و پیش نویسی قرارداد را با 138 فروند هواپیمای ایرباس و ای تی ار به امضا رساندیم.
وی ادامه داد: این قرارداد 16 سال طول می کشد و تمام مذاکرات حتی بحثهای مالی و همچنین بحث تعمیرات و انتقال فناوری کاملاً براساس برنامه زمانبندی در دست اقدام است.
وی گفت: ما دست تمام واسطه ها را از این معاملات قطع کردیم و از فروشنده ها خواسته ایم حتی یک سنت به دلالها پرداخت نکنند و در همین زمینه باید بگوییم که توافقی که پیش از ما برای خرید 6 هواپیما صورت گرفته بود با رقمی که امروز ما قرارداد بسته ایم بین 5 تا 7 میلیون دلار تفاوت قیمت داشته است و همین تفاوت قیمت نشان می دهد که این پول فقط در جیب دلالها می رفت و قطعا دلال ها امروز از این قرارداد ناراحت هستند.
اخوندی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه ریلی در این وزارتخانه گفت: در حوزه ریالی هدفی که ما تعقیب می کنیم اتصال ریلی ایران به کشورهای چین، مسکو و آلمان به طور مستقیم است در این حوزه در حال بازنگری در تمامی توافقنامه ها هستیم.
وی گفت: ما در حوزه ریلی نیاز داریم تمام خطوطی که به کلانشهرها متصل می شود 2 خطه 3 خطه و یا 4 خطه کنیم و حتی در بحث برقی کردن تهران مشهد و همچنان تهران به تبریز اقداماتی را انجام داده ایم.
وی با اشاره به بحث راه آهن حومه ای تهران گفت: روزانه 450 هزار خودرو وارد تهران می شود و خارج می شوند اگر می خواهیم بحث تهران و تردد ان را حل کنیم بحث راه اهن حومه ای تهران را با حمل و نقل مسافر بالا باید انجام دهیم که این مهم در دست اقدام است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بحث ازادراه تهران شمال گفت: قطعه این آزادراه به طول 32 کیلومتر در حال انجام است و به زودی به بهره برداری می رسد که 60 کیلومتر در مسیر صرفه جویی می کند و قطعه دوم ان نیز تا یکسال اینده به بهره برداری می رسد و در بحث قطعه سوم نیز ما قراردادی را با سرمایه گذاران کره ای انجام داده ایم که امیدواریم هر چه سریعتر و پس از انجام قطعه دوم ان قطعه را نیز اغاز کنیم.
وزیر راه و شهرسازی طرح مسکن مهر را طرح فاجع امیز در حوزه اقتصاد ایران عنوان کرد و گفت: گرچه این طرح ها را فاجعه امیز و اشتباه می دانم اما خود را متعهد به تک تک خریداران این مسکن می دانم و تمام تعهداتمان را نیز در مقابل انها انجام خواهیم داد.
وی در مورد اینکه بحث ارتقای شغلی کارکنان سازمان نظام مهندسی از سوی وزیر لغو شده است ایا این صحت دارد گفت: اگر منظور این بوده است که افرادی که در دو طرف میز سازمان نظام مهندسی و شهرداری می نشستند دیگر امکان نشستن در هر دو جا را ندارند بله ما این کار را انجام داده ایم و افتخار می کنیم که زمینه این فساد را از بین بردهایم ولی اگر منظور این است که با ارتقای شغلی مخالفت کرده ایم که به هیچ عنوان صحت ندارد.
نظر شما