«بحران معرفت شناختی ؛روایت دراماتیک و فلسفه‌ علم» نوشته ی «السدیر مک اینتایر»

خبرگزاری شبستان:کتاب « بحران معرفت شناختی» نوشته ی «السدیر مک اینتایر» را انتشارات «ناهید» با ترجمه ی «علیرضا بهشتی» منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، السدیر مک‌اینتایر در دوازدهم  ژانویه ی سال ۱۹۲۹ در گلاسکو دیده به جهان گشود. وی تحصیلاتش را در انگلستان گذراند و لیسانس خود را در وستفیلد کالج کویین‌مری لندن گذرانده و فوق لیسانس خود را از دانشگاه منچستر گرفت.

مک اینتایر برجسته ترین شخصیتی است که در برابر جریانات مدرنیسم ایستاده است و، به عنوان فیلسوف، عمیق ترین نقد را متوجه آن ساخته است. وی در دانشگاههای مختلفی از جمله دانشگاه های لیدز، آکسفورد، اسکس، باستن و اندربلت و دانشگاه نوتردام به تدریس اشتغال داشته و تاکنون ده کتاب به رشته تحریر درآورده، گزیده های مهمی را ویراستاری، مقالات بیشماری را عرضه و کتابهای بسیاری را نقد و معرفی کرده است.

کتاب «بحران معرفت شناختی» که به قلم «السدیر مک اینتایر» به رشته ی تحریر درآمده  را «علیرضا بهشتی» به فارسی برگردانده ودر توضیحاتی که در پایگاه اطلاع رسانی نشر ناهید پیرامون این کتاب آمده، می خوانیم:

« بحران معرفت‌شناختی چیست؟ ابتدا وضعیت افراد عادی را در نظر بگیرید که در چنین بحران‌هایی در غلتیده‌اند. مثلاً کسی را در نظر بگیرید که باور داشته که نزد کارفرمایان و همکارانش از اعتبار بالائی برخوردار است و ناگهان از کار اخراج می‌شود یا کسی که برای عضویت در باشگاهی که فکر می‌کرده همه‌ اعضای آن دوستانش هستند اقدام کرده و از ورود به آن محروم می‌شود، یا کسی که عاشق می‌شود و نیاز دارد بفهمد معشوق او واقعاً چه احساسی نسبت به او دارد، یا کسی که عشق خود را به دیگری از دست داده و می‌خواهد بداند چگونه می‌توانسته در این‌باره ، چنین به اشتباه افتاده باشد. در مورد همۀ این ‌گونه افراد، چگونگی رابطۀ «آنچه به نظر می‌رسد وجود دارد» با «آنچه واقعاً وجود دارد »، اهمیت می‌یابد…

زندگینامۀ فکری مک‌اینتایر، خود نشانگر بحران‌های معرفت‌شناختی مهمی است که از سر گذرانده است. او که در زمان دانشجویی و سال‌هایی پس از آن به مارکسیسم گرایش داشت، در دهۀ پنجم زندگی به مذهب کاتولیک روی آورد و از آن پس، اندیشه‌ورزی‌هایش از منظر نوارسطویی – اکویناسی شکل گرفت. مک‌اینتایر را باید برجسته‌ترین اندیشمندان منتقد فلسفۀ اخلاق متجدد و نهضت روشنگری دانست. با این همه، برخلاف آنچه گاه گفته می‌شود، بازگشت او به سنت، همراه با تجدیدنظرهای مهمی است که از تجربۀ تجددخواهی غرب نشأت گرفته است.»

کتاب حاضر را انتشارت «ناهید» با ترجمه ی «علیرضا بهشتی» و با بهای 7 هزار تومان  چاپ و روانه ی بازار کتاب کرده است.

 

کد خبر 551262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha