خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سابقه کاشت زعفران در ایران (به خصوص زعفران قائنات) به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش بازمیگردد. این گیاه رنگی و گرانبهای چندین ساله، بدون ساقهاست و پیاز دارد و چون درخاک کویر به عمل میآید، به طلای سرخ یا طلای کویر شهرت یافتهاست. برای به دست آوردن یک کیلوگرم زعفران خشک به ۱۱۰/۰۰۰ تا ۱۷۰/۰۰۰ گل زعفران نیاز است. همچنین یک کارگر باید ۴۰ ساعت کار کند تا ۱۵۰/۰۰۰ گل را بچیند. زعفران به علت طعم و رنگ و عطر عالی، کاربردهای فراوانی در تولید فراوردههای غذایی، دارویی و شیمیایی دارد و با توجه به محدودیت کشت و تولید، از فراوردههای گرانقیمت به شمار میرود.
ایران با متوسط تولید ۹۰ تا ۹۳ درصد از مجموع تولید جهانی زعفران (بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن در سال) در این زمینه مقام اول را داراست. اسپانیا با تولید متوسط ۲۵ تن، مقام دوم و کشورهای هندوستان، جزایر اسپرون روسیه، سنگاپور، مالزی، ژاپن، تایوان، چین، فرانسه، ایتالیا، آلمان، استرالیا و یونان با تولید متوسط ۲۵تن، مجموعاً مقام سوم را به خود اختصاص میدهند.
بنابراین گزارش، جایگاه کشورمان در تولید زعفران در جهان تا جایی پیش رفته است که به صادرکننده بزرگ این کالای باارزش تبدیل شده ایم به طوری که درفروردین ماه سال جاری ۱۵میلیون دلاری زعفران از کشورمان صادر شده است. غلامرضا میری، نایب رئیس شورای ملی زعفران در این باره به مهر گفته است: "در فروردین امسال بیش از ۱۰ تن طلای سرخ از کشور صادر شده است که رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد. هنوز میزان صادرات زعفران در اردیبهشت ماه اعلام نشده است. در فروردین ماه سالجاری ۱۰ تن و ۳۴۴ کیلوگرم زعفران از کشور صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل دقیقا ۱۰ درصد رشد دارد. اررزش این صادرات حدود ۱۵ میلیون دلار است."
یادآور می شود: قیمت طلای سرخ حداقل ۵ میلیون و ۳۵۰ هزار و حداکثر ۶ میلیون و ۷۰۰ هزارتومان است.
نظر شما