مقصود نمایشگاه قرآن و عترت، عرضه کتاب ‌ها و منشوراتی با موضوع علوم قرآنی به مردم است

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به قرآن و عترت دو میراث گرانبهای پیامبر(ص)، اظهار داشت: مقصود نمایشگاه قرآن و عترت این است که کتاب ‌ها و منشوراتی با موضوع علوم قرآنی به مردم و قشر جوان عرضه کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، امروز(29 خرداد) در مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان که در نمایشگاه بین المللی اهواز برگزار شد، با تقدیر از مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی خوستان جهت برگزاری این نمایشگاه، به حدیث «انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله وعترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا بعدی» از پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: در این حدیث آمده که قرآن و عترت به عنوان دو میراث پیامبر(ص) هستند.

 

وی اضافه کرد: این حدیث از روایات متواتر اسلامی است و در باب قرآن که در این روایت با کلمه کتاب تعبیر شده، یک امر واضح و مبرهنی است و از برکات الهی آن این است که در بین مسلمین اختلافی در اصل کلام و کتاب خدا وجود ندارد.

 

وی تصریح کرد: درباره عترت نیز از قدیم این بحث بر سر این بوده که قرآن تنها کتاب صامت است و ناطقی لازم دارد که مفسر و شارح آن باشد که حضرت علی(ع) شارح آن بود و پیامبر(ص) در روایتی می فرماید من دو چیز گرانبها را برای شما می گذارم یکی قرآن و دیگری عترت است.

 

آیت الله شفیعی، افزود: این حدیث شریف با اختلافات جزئی در عبارات، چندین قرن‌ است که به همین لفظ و نحو روایت شده و نخستین کسی که در این حدیث دست برد، مالک یکی از امامان چهارگانه اهل سنت بود که رئیس مذهب مالکی است که تونس، الجزایر، مراکش و... از این مذهب پیروی می کنند.

 

وی اظهار کرد: مالک در کتاب «الموطأ» کلمه عترت را به سنت معنی کرده و از آن زمان تاکنون نیز اهل تسنن چون این عبارات به مقصودشان نزدیک است عترت را حذف کردند، در صورتی که هیچ کس حق ندارد الفاظ و کلمات کتاب آسمانی، پیامبر(ص) و ائمه(ع) را تغییر دهد.

 

وی با اشاره به اینکه آنها معتقدند منظور از عترت همان سنت و روایات پیامبر(ص) است، عنوان کرد: ما نمی‌توانیم سنت پیامبر(ص) را از غیر عترت ایشان بگیریم و کلمه عترت شامل سنت پیامبر(ص) می‌ شود اما سنت شامل عترت نمی‌ شود بنابراین فرمایش تنها نزدیکترین افراد به پیامبر(ص) می‌دانستند که ایشان چه خط ‌مشی و سیاستی داشته اند.

 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، اذعان داشت: مقصود نمایشگاه قرآن و عترت نیز این است که کتاب ‌ها و منشوراتی به مردم و قشر جوان عرضه کند که مطالب آن علوم قرآن یا به طور کلی علومی باشد که فقه عترت یا علوم اهل‌بیت(ع) که در واقع مشروح قرآن هستند را تشریح کند.

 

وی خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری نیز تاکید بسیاری بر مطالعه و کتابخوانی دارند، تا آنجایی که مجموع فرمایشات ایشان با موضوع مطالعه در قالب جزوه مستقلی چاپ شده و در اختیار همگان قرار گرفته است.

 

کد خبر 552097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha