صورتمان را با سیلی سرخ نگه داشته ایم ولی طرح تحول سلامت را پیش برده ایم

خبرگزاری شبستان: وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در بحث تحول سلامت گفت: ما صورتمان را با سیلی سرخ نگه داشتیم ولی طرح تحول سلامت را پیش برده‌ایم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حسن قاضی زاده، وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با حضور در جلسه علنی امروز یکشنبه 30 خرداد و در گزارشی به نمایندگان گفت: سلامت یکی از مهمترین مسایل جوامع به ویژه در کشور ماست.

 

وی اظهار کرد: ما در کشور با مشکلات متعددی در حوزه سلامت مواجه بودیم که خوشبختانه در دولت یازدهم و با طرح تحول سلامت توانستیم بخشی از این مشکلات را حل کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه 111 هفته از شروع این هفته می گذرد گفت: از مهرماه ما این طرح را اغاز کردیم و در اردیبهشت به تصویب رساندیم و در طول این مدت ما با کمبودهای زیادی مواجه بودیم ولی توانستیم به بخشی از وعده هایی که داده بودیم عمل کنیم.

 

وزیر بهداشت گفت: ما در وهله اول رفع بحران دارویی را وعده داده بودیم که خوشبختانه این مهم در اختیار مردم قرار گرفت و ما به عدد 30 رسیدیم و حمایت های مالی نیز از سوی دولت و بیمه ها در این بخش انجام شد.

 

قاضی زاده تاکید کرد: ما در مقطعی کار را شروع کردیم که وزارت بهداشت بیشترین اسیب را دیده بود زیرا دو سال وزیر به دلیل اختلافاتی که وزیر با دولت داشت نداشت.

 

وی ادامه داد: ما زمانیکه وزارت بهداشت را به دست گرفتیم 8 هزار میلیارد تومان بدهی داشت و دولت فقط 1800 میلیارد تومان از بدهی ها را پرداخت کرد و ما ماندیم بدیهی های بسیاری که برایمان مشکلات می آفرید.

 

وی تاکید کرد: ما از شروع طرح بحث اقتصاد مقاومتی را مورد توجه قرار دادیم و این موضوع را در تولید داخلی دارو که از 57 درصد به 67 درصد رسید به خوبی می توان دید یعنی ما در حال حاضر 67 درصد داروی مصرفی مان در داخل تولید می شود و در عین حال ما واردات دارو را نیز کاهش دادیم.

 

وی تاکید کرد: بسته اول ما در این طرح درمان بود زیرا اولین مشکلی که ما به ان برخوردیم بحث تامین دارویی مردم بود و به همین دلیل ما از درمان شروع کردیم و اولین کاری که در بخش درمان انجام دادیم بحث بیمه ها بود و توانستیم تاکنون 98 درصد مردم ایران را بیمه کنیم.

 

وی تاکید کرد: کار مهم دیگری که ما انجام دادیم دسترسی به پزشک متخصص و فوق تخصص بود که توانستیم 5 هزار و 735 پزشک در 338 بیمارستان کشور توزیع کنیم.

 

وی با اشاره به وجود 860 پزشک متخصص مقیم در بیمارستانها گفت: در گذشته و از ساعت 2 به بعد پزشک متخصص در بیمارستانها نبود ولی هم اکنون این اتفاق افتاده است که پزشکان متخصص در حوزه های مختلف در بیمارستانها حضور دارند.

 

وی تاکید کرد: ما حدود 96 هزار تخت داریم که 67 درصد انها فرسوده هستند و بی شاز 70 درصد بیمارستانهای بالای 30 سال عمر دارند بنابراین ما در این بخش 2 میلیون مترمربع بیمارستانها را بازسازی کرده ایم و 39 هزار تخت بیمارستانی را تغییر دادیم و در این حوزه 1190 میلیارد تومان هزینه کرده‌ایم.

 

وزیر بهداشت همچنین خاطرنشان کرد: از سا ل79 تا سال 92 ما دوره افزایش سزارین را در کشور داشتیم و ایران بالاترین نرخ سزارین را در سال 2011 به خود اختصاص داد اما با توجه به تاکیدات رهبری ما بحث زایمان طبیعی را رایگان کردیم و در این حوزه 1 میلیون زایمان طبیعی در کشور به صورت رایگان انجام شد و آمار سزارین در پایه حدود 11 درصد کاهش یافت.

 

وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر 60 درصد کشور زیر پوشش خدمات پزشک خانواده هستند و پرونده سلامت برای 60 درصد جمعیت ایران در حال تشکیل است.

 

وی گفت: از سال 74 که طرح خودگردان کردن بیمارستانها را انجام داده اند مشکلات عدیده ای را به حوزه سلامت وارد کرده اند زیرا اگر دولت به بیمارستانها پول می داد که هیچ ولی اگر دولت پول نمی داد بیمارستانها این پول را از جیب مردم دریافت می کردند.

 

وی اضافه کرد: تمام بیمارستانهای ما قبل از طرح تحول سلامت ورشکست شده اند و برای اولین بار در تاریخ خدمات این کشور در حوزه سلامت بیمارستانها به طراز مثبت رسیده است.

 

وی تصریح کرد: گاهی در رسانه‌های مکتوب و غیرمکتوب می نویسند که تعرفه پزشکی و کتاب تعرفه ها کار اشتباهی است اما باید بگوییم که این کتاب نقطه عطفی در بحث تعرفه های پزشکی است زیرا ما شاهد بودیم که یک پزشک متخصص لوزه به ازای هر عمل لوزه 18 هزار تومان ما پول یک آرایشگر را دریافت می کند که با کتاب تعرفه گذاری این دریافتی را به 66 هزار تومان رساندیم و بعد می گویند که برخی دستمزدها 300 درصد افزایش یافته است ایا دستمزد پزشک متخصصی که سالیان سال درس خوانده است و تلاش کرده ایت از 18 هزار تومان با 66 هزار تومان برسد افزایش 300 برابری و غیرمتعارف است.

 

وی گفت: در حق جامعه پزشکی از تریبونهای مختلف کشور ظلم می شود و این به صلاح کشور نیست بهتر است به سایر کشورها نگاهی بیاندازیم که چگونه به جامعه پزشکی شان نگاه می کنند.

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه وضعیت ما در حوزه سلامت و پرداختی ها در مقایسه با کشورها دنیا مناسب نیست گفت: ما از لحاظ سرانه سلامت رتبه 84 را در دنیا داریم و در منطقه نیز رتبه ما 11 است که این برای ما بسیار بد است.

 

وی گفت: رتبه ما در منطقه در بحث امید به زندگی 12، میزان مرگ و میر شیرخواران زیر یکسال 13 درصد، کودکان زیر 5 سال 12 درصد و مرگ و میر بالغین 12 است که از نظر ما این رتبه ها بسیار بد است.

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه ما به سلامت طرح تحول سلامت را پیش بردیم گفت: ما تا آخرین روزی که در این دولت هستیم مردم را تنها نمی گذاریم و قطعا این طرح را پیش می بریم.

 

وی ادامه داد: ما با سیلی صورتمان را سرخ نگه داشته ایم اما اجرای این طرح را به تعویق نیانداختیم.

 

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت مبلغ 7 هزار و 800 میلیارد تومان از بیمه ها طلبکار است گفت: سه ماه از سال را پشت سر گذاشتیم پولی که به ما از یارانه ها داده اند صفر است، پولی که به ما از مالیات بر ارزش افزوده داده اند صفر است و از پزشک خانواده نیز 4 درصد است. معلوم نیست که ما باید چگونه مشکلات را حل کنیم.

 

 

 

 

 

کد خبر 552247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha