حرکت پتروشیمی برای تصاحب ۱۴ درصدی بازار جهانی/افزایش ۳۰ درصدص صادرات در پساتحریم

خبرگزاری شبستان:ایران به ‌عنوان چهارمین تولیدکننده نفت جهان و داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز دنیا امیدوار است تا پایان دهه جاری ۱۴ درصد از بازار جهانی پتروشیمی را در دست بگیرد و در این مسیر اقداماتی را انجام داده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت شیمیایی از جمله صنایع مطرح در چند دهه اخیر است. توجه خاص کشوها به این صنعت موجب رونق و فراگیری آن در جهان شده است و در حال حاضر صنایع شیمیایی بعد از صنایع غذایی و خودروسازی سومین صنعت بزرگ جهان محسوب می‌شوند. صنایع پتروشیمی (Petrochemical industry)، بخش از صنایع شیمیایی است که فرآورده‌های شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید می‌کند.در اوایل قرن بیستم نفت خام و گاز طبیعی به عنوان ماده اولیه برای تهیه بسیاری از ترکیبات مورد نیاز انسان، اهمیت حیاتی و روز افزونی پیدا کرده است. صنعت پتروشیمی تأمین کننده اصلی مواد مصرفی مورد نیاز در بیشتر صنایع شیمیایی، برق و الکترونیک، نساجی، پزشکی، خودروسازی، لوازم خانگی، غذایی و غیره می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، ایران نیز به ‌عنوان چهارمین تولیدکننده نفت جهان و داشتن دومین ذخایر بزرگ گاز دنیا، 80 درصد درآمدهای صادراتی خود را از نفت و گاز تامین می‌کند و امیدوار است تا پایان دهه جاری 14 درصد از بازار جهانی پتروشیمی را در دست بگیرد و ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی خود را به 23 میلیون تن در سال افزایش دهد. طیف گسترده ای از محصولات مصرفی، مواد اولیه، محصولات صنعتی از محصولات پتروشیمی است که مطابق دسته بندی کدهای ISIC عمدتا در کدهای 2320، 2411، 2412 و 2421 قرار می گیرد.

 

این گزارش می افزاید: کشورمان برای تحقق این مهم برنامه ریزی های متعددی انجام داده است که لغو تحریم ها نیز کمک بزرگی برای آسانتر شدن این مسیر ترسیم شده است تا جایی که به گفته مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی؛ میزان صادرات محصولات پتروشیمی کشور از نظر وزنی پس از رفع تحریم ها حدود 30 تا 37 درصد افزایش یافته اما از نظر ارزش رشد زیادی نکرده است که دلیل آن به کاهش قیمت نفت و به تبع آن افت نرخ محصولات پتروشیمی بازمی گردد.

 

مهدی شریفی نیک نفس، مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی در این باره به ایرنا گفته است: "برای افزایش محصولات تولیدی پتروشیمی ایران در بازارهای جهانی، تقاضا وجود دارد اما افزایش صادرات به افزایش میزان تولید بستگی دارد. افزایش دفاتر فروش به بالارفتن توان صادراتی بستگی دارد. اکنون سه دفتر بازرگانی پتروشیمی در آلمان، انگلیس و سوییس فعالیت دارد و در صورت افزایش میزان صادرات به اروپا، تعداد دفاتر نمایندگی فروش نیز افزایش خواهد یافت.

 

یادآور می شود: سال گذشته بیش از 46 میلیون و 400 هزار تن محصول پتروشیمی در ایران تولید شد که ٨٠ درصد ظرفیت اسمی این صنعت را شامل می شود. در سال گذشته ١٨ میلیون و 100 هزار تن محصولات پتروشیمی صادر شد که نسبت به سال 1393 رشد ٢٣ درصدی را نشان می دهد.

کد خبر 552515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha