حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا شاهینی، مسئول اداره پاسخگویی و مشاوره مسجد مقدس جمکران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به این که مسجد مقدس جمکران در روز 17 رمضان سال 373 هجری قمری بنا شده است، عنوان کرد: مسجد مقدس جمکران بنا به توصیه امام زمان عجل الله تعالی فرجه و توسط حسن بن مثله جمکرانی که یکی از عالمان زمان خود بود، ساخته شده است، اما متأسفانه برخی افراد از روی ناآگاهی و یا از روی غرض ورزی درباره مسجد شبهه ایجاد میکنند.
برخی شبهههایی که درباره مسجد مقدس جمکران وجود دارد
استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: یکی از اصلیترین و عمومیترین شبهههایی که درباره مسجد امام حسن عسکری (ع) وجود دارد، داستان خواب شیخ حسن مثله جمکرانی است و برخی تصور میکنند که شیخ حسن مثله جمکرانی امام زمان عجل الله تعالی فرجه را در خواب دیدند، در حالی که جواب شبهه را خود سند و تاریخ مسجد داده است.
حجت الاسلام و المسلمین شاهینی افزود: شیخ حسن مثل جمکرانی میگوید: «من در شب 17 ماه مبارک رمضان 373 هـ.ق در منزل خود خفته بودم، سپس جماعتی به درب منزل من آمدند و مرا از خواب بیدار کردند»؛ اگر به این جمله توجه شود، پاسخ شبهه در این عبارت وجود دارد که این واقعه در خواب نبوده است؛ این واقعه در عالم بیداری اتفاق افتاده است و بر اساس خواب و رویا نبوده است.
وی بیان کرد: شبهه بعدی در مورد سندیت این مسجد است، در حالی که حکایت بنای مسجد مقدس جمکران در کتابها و منابع اصلی آمده است که یکی از مهمترین کتابها، کتاب «تاریخ قم» نوشته حسن بن محمد حسن قمی در قرن چهارم است که یکی از کتابهای معتبر و مورد اعتماد علماست.
کتب و منابع معتبری درباره مسجد مقدس جمکران وجود دارد
مسئول اداره پاسخگویی و مشاوره مسجد مقدس جمکران ادامه داد: شیخ حسن کریمی قمی یکی دیگر از عالمانی است که درباره مسجد مقدس جمکران تحقیقاتی انجام داده است که حاصل آن را در کتابی تحت عنوان «آینه اسرار« انتشارات مسجد مقدس جمکران آورده است؛ همچنین جدید ترین منبع و معتبرترین منبع، کتاب «نجم الثاقب» نوشته میرزا حسین نوری است که این کتاب نیز از کتابهای مهم و معتبر است که افراد میتوانند به آن مراجعه کنند.
حجت الاسلام و المسلمین شاهینی تصریح کرد: ما اسناد مسجد مقدس جمکران از قرن چهارم تا به امروز را جمع آوری کرده ایم که پژوهشگران و زائران میتوانند به بخش مرکز پاسخگویی به شبهات و مشاوره مراجعه و از کتابها و منابع موجود و اساتید برجسته این بخش استفاده کنند.
وی افزود: در زمینه پاسخگویی به شبهات مسجد مقدس جمکران، علاوه بر جمعآوری کتب مربوطه، سخنرانیهای و مقالات مربوط به این موضوع جمعآوری شده است، از جمله آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان در یک جوابیه به سندیت مسجد مقدس جمکران اشاره کردند.
امروز شبههای درباره مسجد مقدس جمکران وجود ندارد
این پژوهشگر حوزوی گفت: اگر کسی بحثهای تاریخی و اسناد و مدارک مسجد را نپذیرد، یکی از مسائلی که بیان میشود، این است که مسجدی در این مکان ساخته شده است که در هر جای کره زمین میتواند با اختصاص یک قطعه زمین توسط یک فرد عادی و یا امام زمان عجل الله تعالی فرجه ساخته شود و محدودیتی ندارد، این مسجد اعمالی دارد که در اسناد و روایات معتبر آمده است و در این باره نیز اشکالی وارد نیست.
استاد حوزه علمیه گفت:
حجت الاسلام و المسلمین شاهینی با بیان این که امروز شبههای درباره مسجد مقدس جمکران وجود ندارد، تأکید کرد: تا کنون به همه شبهاتی که درباره مسجد مقدس جمکران وجود داشته است، پاسخ داده شده است و پاسخ همه شبهات، بر روی سایت مسجد مقدس جمکران با آدرس اینترنتی http://www.jamkaran.ir قرار گرفته است، همچنین مرکز مشاوره و پاسخگویی مسجد آماده پاسخگویی به این شبهات است، بنابراین کسانی که شبهه افکنی میکنند، اهداف شومی در سر دارند و شبهاتی که مطرح میکنند علمی، منطقی، عقلی و عرفی نیست.
مسجد مقدس جمکران در طول تاریخ فراز و نشیبهایی داشته است
وی با اشاره به تاریخ تأسیس و ساخت مسجد مقدس جمکران، عنوان کرد: در حقیقت، اولین مسجدی که در جمکران و در این مکان ساخته شده است، به سال 65-64 هجری قمری بازمی گردد و پس از آن، این مسجد در سال 373 هجری قمری به دستور امام زمان عجل الله تعالی فرجه و به وسیله شیخ حسن مثله تجدید بنا شد.
مسئول اداره پاسخگویی و مشاوره مسجد مقدس جمکران اظهار داشت: مسجد مقدس جمکران در طول تاریخ فراز و نشیبهایی داشته است و دستخوش تحریف، غصب و ضمیمه شدن زمین مسجد به زمینهای دیگر شده است، به طوری که در حکایت تأسیس بنای مسجد آمده است که امام عصر عجل الله تعالی فرجه به حسن مثله میفرماید: «به حسن بن مسلم بگو تو آن را به زمین خود اضافه کردهای».
حجت الاسلام و المسلمین شاهینی اضافه کرد: آخرین سازهای که پس از انقلاب اسلامی در مسجد مقدس جمکران رویت شد، سازههایی مربوط به دوره صفویه بوده است، یکی از شبهات مسجد مقدس جمکران، این بود که این مسجد پس از انقلاب اسلامی شکل گرفته است تا پایگاهی برای انقلابیون باشد، در حالی که اسناد تاریخی مسجد کاملا مشخص است.
وی تصریح کرد: مسجد مقدس جمکران در سال 373 هجری قمری تأسیس شده است و اسناد و مدارک آن وجود دارد، اما مردم در دوران قبل از انقلاب اسلامی، شناخت کمی از این مسجد داشتند.
امروز مسجد مقدس جمکران، پایگاه مهدوی و وعدهگاه منتظران است/رغبت مردم به مسجد مقدس جمکران به واسطه نفوذ کلام امام عصر عجل الله تعالی فرجه است
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که امروز شاهد حضور جمعیت مردم در شبهای چهارشنبه، جمعه و در طول هفته در مسجد مقدس جمکران هستیم، گفت: دلیل اصلی این رویکرد و رغبت مردم به این مکان مقدس، همان کلام امام زمان عجل الله تعالی فرجه است که به حسن مثله فرمودند: «به مردم بگو به این مسجد رغبت کنند و آن را عزیز بدانند و اعمال این مسجد را به جای آورند».
حجت الاسلام و المسلمین شاهینی ادامه داد: نفوذ کلام امام عصر عجل الله تعالی فرجه باعث شده است که عاشقان، شیفتگان و مشتاقان اهل بیت علیهم السلام به این مکان رغبت کنند و علی رغم بعد مسافت و مشکلات جوی و ... در این مکان شریف، حضور چشمگیر داشته باشند.
وی با بیان این که مسجد مقدس جمکران، پایگاه مهدوی و ملجأ عبادی و وعده گاه منتظران و عاشقان اهل بیت علیهم السلام است، تأکید کرد: امروز مسجد مقدس جمکران، پایگاه امام زمان عجل الله تعالی فرجه است و مردم در این مکان مقدس، نماز مخصوص امام زمان عجل الله تعالی فرجه به جای میآورند.
مسئول اداره پاسخگویی و مشاوره مسجد مقدس جمکران با اشاره رشد مسجد مقدس جمکران در سالهای اخیر، یادآور شد: در برخی از روایات اسلامی، مسجد مقدس جمکران پس از ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه یکی از پایگاههای آن حضرت معرفی شده است.
فعالیت 20 مرکز پاسخگویی و مشاوره در سطح مسجد مقدس جمکران
حجت الاسلام والمسلمین شاهینی با اشاره به فعالیتهای اداره پاسخگویی و مشاوره مسجد مقدس جمکران، عنوان کرد: مرکز مشاوره و پاسخگویی به شبهات مسجد مقدس جمکران یکی از واحدهای فرهنگی مسجد است که در طول هفته و با حضور اساتید برجسته حوزه علمیه در بخش خواهران و برادران فعالیت میکند.
وی افزود: مرکز مشاوره و پاسخگویی مسجد مقدس جمکران دارای 20 مرکز در سطح مسجد است که به تناسب حضور و جمعیت زائران فعال میشوند و به شبهات و سوالات زائران پاسخ میدهند.
حضور حدود صد استاد حوزه علمیه در مرکز مشاوره و پاسخگویی مسجد مقدس جمکران
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: در مراکز پاسخگویی به شبهات در بخش برادران، 45 نفر از اساتید و فضلای حوزه علمیه و در بخش خواهران، 50 نفر از اساتید متخصص خواهر فعالیت میکنند.
حجت الاسلام و المسلمین شاهینی تأکید کرد: مراکز پاسخگویی و مشاوره در طول هفته و در زمانهای صبح، عصر و شب آماده خدمت رسانی به زائران است، علاوه بر این، مرکز در بخش مشاوره تربیت خانواده، مسائل اعتقادی و ... آماده پاسخگویی تلفنی به سوالات مردم از سراسر ایران و جهان است.
وی در پایان یادآور شد: افراد میتوانند جهت ارتباط با مرکز مشاوره و پاسخگویی به شبهات مسجد مقدس جمکران با شماره تلفن 37256060-025 تماس بگیرند و سوالات خود را بیان کنند.
نظر شما