خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: چین در سال ۲۰۱۳ دومین اقتصاد بزرگ دنیا پس از ایالات متحده بودهاست. تولید ناخالص داخلی این کشور در این سال حدود ۹٫۴۶۹ تریلیون دلار بر اساس ارزش اسمی دلار و ۱۶٫۱۴۹ تریلیون بر اساس قدرت برابری خرید بودهاست. سرانه تولید این کشور در همین سال ۱۱٬۱۸۶ دلار بر مبنای قدرت برابری خرید و ۶٬۹۵۹ دلار بر اساس ارزش اسمی بودهاست که در هر دو حالت چین پس از حدود ۹۰ کشور (از ۱۸۳ کشوری که در فهرست صندوق بینالمللی پول قرار دارند) قرار میگیرد.
بنابراین گزارش، اقتصاد چین امروزی یک اقتصاد بازار بر مبنای مالکیت خصوصی است. دولت هنوز بر بخشهای استراتژیک زیربنایی اقتصاد همچون تولید انرژی و صنایع سنگین مسلط است اما سرمایهگذاری خصوصی به سرعت در حال افزایش است. از هنگام آغاز آزادسازی اقتصادی در سال ۱۹۷۸ چین یکی از بالاترین رشدهای اقتصادی را در دنیا داشتهاست. بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول رشد سالانه تولید چین از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ به طور میانگین ۱۰٫۵ درصد بوده و بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ درصد رشد اقتصادی چین معادل مجموع درصدهای رشد اقتصادی کشورهای گروه ۷ (۷ کشور بزرگ صنعتی دنیا) بودهاست.
این گزارش می افزاید: این کشور ارتباط تجاری و اقتصادی گسترده ای با ایران داشته و دارد و در حال حاضر نیز چینی ها علاقمندی خود را برای گسترش روابط همه جانبه با ایران اعلام کرده اند. پانگ سن، سفیر چین در ایران در این رابطه به ایرنا گفته است: "برای توسعه همه جانبه همکاری های ایران و چین تلاش می کنم. تجارت خودرو، تولید محصولات متنوع و قطعات خودرو نیز در این توسعه روابط، مد نظر است و بم یکی از نقاط مورد هدف در این فرآیند محسوب می شود. تفاهم نامه ای میان 2 کشور ایران و چین منعقد شده است که بر اساس تاکید دولت جمهوری خلق چین، با حضور دیگر شرکت های چینی در منطقه، درصدد راه اندازی شهرک صنعتی تولید قطعات خودرو در ارگ جدید هستیم. سعی داریم همکاری های ایران و چین را در زمینه های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی توسعه دهیم و در این بین توسعه همکاری های کشاورزی از جمله رونق صادرات خرما نیز مد نظر قرار دارد."
نظر شما