فلیپین همکار ایران در حوزه کشاورزی

خبرگزاری شبستان:با توجه به جایگاه و توانمندی کشورمان در عرصه کشاورزی کشورهایی چون فلیپین تمایل خود را برای گسترش همکاری های کشاورزی با ایران اعلام کرده اند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز شده‌است. ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبه‌های بالایی است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم، بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم گیلاس سوم، انجیر مقام سوم، پسته مقام اول، طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم، خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم، هندوانه مقام پنجم می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، با توجه به جایگاه و توانمندی کشورمان در عرصه کشاورزی کشورهایی چون فلیپین تمایل خود را برای گسترش همکاری های کشاورزی با ایران اعلام کرده اند. وزرات جهاد کشاورزی در این باره به نقل از هومن فتحی، مدیرکل دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی در دیدار با ادواردو ماتین منیز، سفیر فیلیپین در تهران نوشته است: "دو طرف بر لزوم گسترش همکاری ها و تجارت محصولات کشاورزی،تبادل هیات های کارشناسی و انجام بازدیدهای دوجانبه تاکید کردند. دراین دیدار همچنین به منظور تسهیل تجارت محصولات کشاورزی مقرر شد،موافقت نامه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین دو کشور امضا شود. بازنگری همکاری های کشاورزی پیشین و بررسی موانع موجود در مسیر تحقق اهداف مقرر نیز در این دیدار مورد تاکید قرار گرفت.:

 

این گزارش می افزاید: ارزش تجارت محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۳۹۲-۱۳۹۱ بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۴۱۲ میلیون دلار بوده و از این مقدار ۵٫۲ میلیارد دلار مربوط به صادرات غذایی و کشاورزی و ۱۳ میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار نیز مربوط به واردات محصولات غذایی و کشاورزی کشور بوده است. ۱۰ محصول عمده صادرات غذایی و کشاورزی کشور در سال ۱۳۹۲-۱۳۹۱ به شرح زیر بوده است: انواع پسته خندان (۷۰۶٫۳ میلیون دلار)، رب گوجه فرنگی (۱۶۹٫۹ میلیون دلار)، مغز پسته تازه یا خشک (۱۵۱٫۴ میلیون دلار)، ماست بجز فراورده‌های تعذیه کودکان شیرخوار (۱۴۴٫۷ میلیون دلار)، بستنی و سایر شربتهای یخ‌زده حتی دارای کاکائو (۱۴۰٫۹ میلیون دلار)، شیرینی همچنین شکلات سفید بدون کاکائو (۱۳۷٫۸ میلیون دلار)، تیزابی بی‌دانه انگور خشک کرده (۱۳۳٫۶ میلیون دلار)، هندوانه (۱۳۰٫۱ میلیون دلار)، بیسکویتهایی که به آنها مواد شیرین‌کننده افزوده‌اند (۱۲۷٫۲ میلیون دلار) و پنیر (۱۲۵٫۱ میلیون دلار).

 

یادآور می شود: ارزش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی از ۶/۵ میلیارد دلار در سال ۹۳ به ۵/۶ میلیارد دلار در سال ۹۴ رسید. متوسط قیمت پایه صادراتی محصولات این گروه نیز یک سنت و اقلام وارداتی ۵ سنت کاهش یافته است. این در حالی است که ارزش واردات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی نیز از ۱۲ میلیارد دلار در سال ۹۳ به حدود ۹ میلیارد دلار در سال ۹۴ کاهش یافته است. بر این اساس، صادرات این بخش طی سال گذشته نسبت به سال ۹۳ از لحاظ ارزش ۱۴ درصد و از حیث وزنی ۱۳ درصد کاهش نشان می‌دهد. واردات محصولات کشاورزی و مواد غذایی نیز در این سال در مقایسه با سال ۹۳ از حیث ارزش ۲۷ درصد و از لحاظ وزنی ۲۰ درصد افت داشته است. تراز صادرات و واردات محصولات کشاورزی و غذایی در سال ۹۴ منفی ۳/۴ میلیارد دلار بوده است. تولید محصولات کشاورزی درسال ۹۴ از ۱۰۳ میلیون تن به ۱۱۲ میلیون تن رسید.

کد خبر 554130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha