گردهمایی اوقات فراغت مدیران کانونهای مساجد ملایر/ مساجد خاستگاه هنر اصیل اسلامی هستند

خبرگزاری شبستان: مدیردبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان در گردهمایی اوقات فراغت مدیران کانونهای مساجد شهرستان ملایر گفت:  مساجد خاستگاه هنر اصیل اسلامی هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، هادی فیض‌منش، مدیر دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان در گردهمایی مدیران کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد ملایر اظهار کرد: وجود بیش از ٧٠ مرکز فرهنگی در مساجد ملایر، ظرفیت بزرگی است که باید از آن به خوبی برای مقابله با تهاجمات فرهنگی دشمن استفاده کرد و با توجه به علاقمندی نسل جوان به برنامه‌های فرهنگی و هنری، این مراکز زمینه و بهانه‌ای برای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد به شمار می‌روند.

 

فیض‌منش با برشمردن مواردی از وضعیت نامطلوب فرهنگی، اسراف و مصرف‌گرایی و لزوم چاره‌جویی برای درمان آن، خواستار گسترش مباحث آموزشی، اخلاقی، تربیتی و تغییر اساسی در رفتارهای والدین و بزرگترها در جامعه شد.

 

وی از آغاز فعالیت اوقات‌فراغت کانون‌های مساجد از ٢٠ تیر تا ٢٠ شهریور خبر داد و گفت: مساجد خاستگاه هنر اصیل هستند و از بنا و شکل ظاهری آن گرفته تا هر فعالیت معنوی و هیئتی، به نوعی آثار و ارتباط هنر را در آن می‌بینیم بنابراین ما نیز در این مراکز آموزش قرآن، مسائل عقیدتی، مباحث ادبی و هنری را در برنامه خود داریم.

 

فیض‌منش ادامه داد: درحال حاضر بیش از ٥٦٠ کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان فعال هستند و در سال گذشته ٥٠ میلیون تومان اعتبار برای فعالیت فرهنگی و هنری مساجد تخصیص داده شد.

 

وی به دایر کردن بیش از ٢٠ رشته فرهنگی، هنری و قرآن در مساجد اشاره کرد و گفت: بر اساس تقسیم‌بندی کانون‌ها به سه سطح، امسال به کانون‌های مساجد سطح یک مبلغ یک میلیون تومان، سطح دو مبلغ ٧٠٠ هزار تومان و به کانون‌های سطح سه مبلغ ٤٠٠ هزار تومان اختصاص داده می‌شود.

 

فیض‌منش افزود: در راستای تقسیم‌بندی و اولویت‌بندی کانون‌های مساجد، کانون‌های تخصصی هم داریم که به طور ویژه حمایت می‌شوند و ما با توجه به حوزه تأثیرگذار و انسان‌ساز مسجد، مدیران را ترغیب می‌کنیم تا با فعالیت بیشتر و کیفی کردن برنامه‌ها ضمن جلب حمایت مسئولان شهرستانی و خیرین، از اعتبار مشارکتی برای خرید تجهیزات و گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری بهره‌مند شوند.

 

فعالیت 72 کانون فرهنگی و هنری مساجد در ملایر

غلامرضا جمالی زاده، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر در ادامه این جلسه  گفت: کانون‌های مساجد از مهمترین پایگاه‌های مبارزه با تهاجمات و شبیخون فرهنگی محسوب می‌شوند و اکنون با سپری شدن ٢٢ سال از عمر کانون‌ها جا دارد با نگاهی به برنامه‌ها و اهداف، نقاط ضعف و نقاط قوت شناخته شوند و با بررسی کاربردی ضعف‌ها و رفع اشکالات، به نقاط قوت برسیم.

 

وی افزود: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد می‌توانند ویترین تمام فعالیت‌های فرهنگی و هنری ارشاد باشند و با استفاده بهینه از امکانات دستگاه‌های دولتی از جمله ارشاد اسلامی با مدیریت و برنامه‌های خوب، به احیای نقش واقعی مساجد در بیان مسائل عقیدتی، دینی و معرفی و اشاعه فرهنگ و هنر اسلامی اهتمام ورزند.

 

وی اظهار کرد: در طول یک سال گذشته ١٥ کانون به تعداد کانون‌های فرهنگی و هنری ما اضافه شد و شهرستان ملایر درحال حاضر دارای ٧٢ کانون فرهنگی و هنری مسجد است.

 

جمالی‌زاده با بیان اینکه در این کانون‌ها بیش از ٧ هزار نفر عضو فعال داریم، به محدودیت اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: با اعتبارات ناچیز تخصیص داده شده نمی‌توان کار عمرانی انجام داد بنابراین مدیران کانون‌ها سعی کنند از اعتبارات داده شده فقط برای برگزاری کلاس‌ها و برنامه‌های فرهنگی و هنری استفاده کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، کانون‌های فرهنگی و هنری نیز می‌توانند ایفای نقش کنند و با این عنوان خود را مرتبط ساخته و از امکانات موجود به بهترین شکل استفاده کرده و مدیران کانون‌ها، سعی کنند برای نیازهای خود از خیرین محلات کمک بگیرند.

 

 

کد خبر 554199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha