تظاهر به روزه خواری،  بی اعتنایی به ضوابط دینی و هنجارشکنی به قانون الهی است

خبرگزاری شبستان: یک آسیب شناس گفت: تظاهر به روزه خواری یعنی بی اعتنایی به ضوابط دینی، فرهنگی و هنجارشکنی درباره یک قانون الهی و دهن کجی به اکثریت جامعه است

مجید ابهری، آسیب شناس علوم رفتاری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص افزایش تظاهر به روزه خواری در ملاعام گفت: باورهای هر جامعه مورد احترام اکثریت آن بوده و همه مردم ملزم به رعایت آن می باشند. یکی از این باورهای اصلی ،روزه داری در ماه مبارک رمضان و احترام به روزه داران است که همواره در جامعه در ماه  مبارک رمضان آداب و شرایط روزه داری حتی توسط کسانی که قادر به انجام این وظیفه دینی نبودند، رعایت می شود.احترام به تقدس ماه مبارک رمضان و رعایت قواعد فرهنگی و اجتماعی این ماه یکی از ضرورت های اجتماعی بوده که باید توسط افراد دیگر حتی غیرمسلمانان به آن احترام گذاشته شود.

 

وی تصریح کرد: متاسفانه در سال های اخیر در شهرهای بزرگ به خاطر رعایت حال مسافران و یا افرادی که دارای عذر شرعی می باشند ،شرایط اجتماعی کمی مورد سهل انگاری قرار گرفته است و همین موضوع باعث سوءاستفاده  عده ای گردیده که هیچ گونه پایبندی به  ضوابط و  معیارهای فرهنگی را ندارند، گرمای تابستان، طولانی بودن روز، مشکلات شغلی و اجتماعی باعث می شود تا روزه داران در شرایط سختی قرار بگیرند، حالا اگر فرد یا افرادی این شرایط را درک نکرده و در مقابل آنها اقدام به روزه خواری کنند باید برخورد جدی با آنها صورت گیرد.

 

این آسیب شناس علوم رفتاری ادامه داد: این گونه افراد معمولا سه دسته هستند؛ دسته اول افرادی که دارای عذر شرعی بوده به عنوان مثال مسافر یا بیمار هستند یا مسلمان نیستند، گروه دوم افرادی که فراموش می کنند ماه مبارک رمضان است و ممکن است از روی غفلت حرکتی کنند که تظاهر به روزه خواری قلمداد شود، گروه سوم اشخاصی هستند که عمدا و به خاطر دهن کجی به ضوابط و معیارهای جامعه دست به حرکات ناشایست می زنند که در ارتباط با این گروه ،نهادهای انتظامی و قضایی باید برخورد جدی و شدیدی داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه  تظاهر به روزه خواری یعنی بی اعتنایی به ضوابط دینی ،فرهنگی و هنجارشکنی درباره یک قانون الهی و دهن کجی به اکثریت جامعه است اظهار کرد: لذا افراد عادی و شهروندان دیگر در صورت برخورد با این گونه افراد باید در چهارچوب امر به معروف  و نهی از منکر  و با ادب و احترام شرایط ماه رمضان را به آنها گوشزد نمایند و از ابزار اجتماعی به عنوان اهرم پیشگیری استفاده کنند.

 

وی با اشاره به تضعیف باورهای دینی در جامعه گفت: در سال های اخیر به خاطر هجوم شبکه های ماهواره ای و فضای سایبری سبک زندگی اسلامی و ایرانی دچار تغییراتی شده که اگر اقدام مناسبی در قبال آن انجام نشود این تغییرات تبدیل به انحرافات خواهند شد.

 

ابهری ادامه داد: مقام معظم رهبری از سال 68 در مورد ترفندهای ناتوی فرهنگی و حربه های جنگ نرم بارها با عناوینی نظیر شبیخون فرهنگی، تهاجم فرهنگی و رخنه فرهنگی اشاره نموده اند که این اشارات ناظر بر این گونه رفتارها و تغییرات می باشند.

 

وی با بیان اینکه اگر فردی به هر علتی قادر به روزه‌داری نیست باید به احترام روزه‌داران و فضای معنوی حاکم بر جامعه از تظاهر به روزه‌‌خواری خودداری کندخاطر نشان کرد: البته برخوردهای سلبی و چکشی با این افراد خود باعث گریز آنها از دیانت مبین اسلام می‌شود. مگر کسانی که از روی عمد و با قصد اهانت به افکار عمومی بخواهند روزه خواری کنند که موضوع آنها جداست و در اقلیت هستند. بنابراین امر به معروف و نهی از منکر در مورد روزه‌داری باید براساس احترام و زبان ملایم صورت بگیرد.

 

این آسیب شناس با اشاره به کاهش جرائم در ماه مبارک رمضان بیان کرد: علت اصلی این مسئله به‌طور اخص این است که روزه‌داران به احترام حرکت الهی خود، حرمت ‌ماه رمضان را نگه می‌دارند و افراد دیگری که به هر دلیل از روزه‌داری معذورند نیز به احترام دیگران مجبور به رعایت قواعد این ‌ماه مبارک هستند. چه نیکوست که نهادها و سازمان‌های فرهنگی با الگوگیری رفتاری از‌ ماه مبارک رمضان این تأثیرات رفتاری و بهبود اخلاقی را به سایر زمان‌ها نیز توسعه و تسری دهند. فضای رحمانی و آسمانی‌ماه مبارک رمضان، باعث یکرنگی، همدلی و همسویی قلب‌های مسلمانان با یکدیگر می‌شود و در هر لحظه باید به یاد داشته باشیم که برای رضای خداوند زبان، دهان، چشم و گوش خود را از زشتی‌ها و پلشتی‌ها می‌بندیم تا جامعه‌مان بار دیگر فلسفه زیبای رمضان و روزه‌داری را تجربه کند.

کد خبر 554324

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha