به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان شامگاه شنبه (۵ تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: با توجه به تغییر شرایط اقلیمی و تبدیل شدن رودخانه دائمی زاینده رود به رودخانه فصلی دیگر نباید تنها در هفته صرفه جوئی در مصرف آب به سراغ مدیریت بهینه مصرف آب رفت بلکه باید به صورت یک رفتار آن را نهادینه کنیم و مردم باید صرفه جوئی و مدیریت مصرف آب را در تمام طول سال مدنظر قرار دهند.
وی با بیان اینکه انتقال آب بین حوضه ای تنها راهکار رفع چالش کم آبی نیست، تاکید کرد: مدیریت منابع زیرزمینی و مصرف بهینه آب تنها راهحل رفع مشکلات موجود است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان ادامه داد: کم آبی و خشکسالی بر روی همه بخش های شرب، کشاورزی و صنعت استان اصفهان تاثیر گذاشته به طوری که اکنون علاوه بر بخش کشاورزی، بخش صنعت نیز برای تامین آب خود دچار مشکل شده اند و این حالت در فصل تابستان تشدید می شود.
وی این تنشها را در فصل تابستان برای حوزه مشترکان آب شرب نیز دانست و افزود: با وجود تمامی این مشکلات ولی باز هنوز به مرحله جیره بندی آب نرسیده ایم.
هاشمی تصریح کرد: مردم باید در زمان پیک مصرف آب بین 15 تا 20 درصد صرفه جویی کنند تا به مرحله قطع و جیره بندی آب نرسیم.
وی گفت: میزان تولید آب برای بخش شرب استان از 372 میلیون متر مکعب در سال 89 به 373 میلیون متر مکعب در سال 94 رسیده است؛ در حالیکه در این مدت 450 هزار مشترک جدید به شبکه آبرسانی استان اضافه شد و این نشان می دهد که این اعداد نه تنها افزایش مصرف در برخی سال ها نداشتیم بلکه شاهد کاهش مصرف آب هم در این مدت بوده ایم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه پرت آب از 25 درصد در سال 89 به 17.6 درصد در سال 94 رسیده است، تصریح کرد: اصفهان نخستین استان کشور در زمینه کاهش آب بدون درآمد ( پرت آب ) است.
وی ادامه داد: خوشبختانه میزان سرانه مصرف آب در بخش مسکونی در این مدت از 189 لیتر به 151 لیتر رسیده است.
امینی خاطر نشان کرد: این موضوع نقطه پایانی هدف این سازمان نیست بلکه باید همین مسیر را در حوزه مدیریت مصرف طی کرد.
وی اضافه کرد: شرکت آبفا اصفهان سند جامع مدیریت تامین، توزیع و مصرف آب را تدوین کرده است که این سند در مدیریت بحران استان در استانداری به تصویب رسید و قرار شد این سند به عنوان پایلوت در حوزه ملی شناخته شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در ادامه اظهار داشت: رقم 500 میلیارد تومان از منابع بخش خصوصی و فایناس جذب کردیم که 170 میلیارد تومان آن، از طریق فایناس چین عملیاتی شده است که در مدت سه سال 360 کیلومتر از شبکه فاضلاب شهر اصفهان با استفاده از روشهای نوین ویدیو متری میشود.
وی با بیان اینکه فایناس داخلی را در شهرهای نجف آباد، تیران و زواره خواهیم داشت، اضافه کرد: پروژه فاضلاب این شهرها شروع خواهد شد.
امینی بیان داشت: شرکت های آلمانی و ژاپنی برای مشارکت در اجرای طرح های آب و فاضلاب استان اصفهان اعلام آمادگی کرده اند که در حال حاضر دو فقره از این تصفیه خانه ها در خوانسار و سده ورنامخواست در حال احداث است که تصفیه خانه سده ورنامخواست تا دو ماه آینده و خوانسار تا پایان سال آینده بهره برداری می شود.
وی همچنین قرارداد بیع متقابل با شرکت فولاد مبارکه در خصوص فاضلاب شهرهای مبارکه و لنجان نیز خبر داد و تصریح کرد:155 میلیارد تومان قرارداد بیع متقابل در برخوار و نجف آباد در خصوص احداث شبکه فاضلاب شروع میشود.
نظر شما