نیاز ناوگان ریلی به ۷۰۰ واگن و ۴۰۰ هزار تن ریل برای توسعه

خبرگزاری شبستان:راه آهن کشورمان برای توسعه خدمات مسافربری و باری درنظر دارد تا پایان سال ۱۳۹۶ ظرفیت جا به جایی مسافر از ۲۸ میلیون نفر فعلی به ۴۰ میلیون نفر افزایش یابد که تحقق آن نیازمند ۷۰۰ دستگاه واگن مسافربری و ۴۰۰هزار تن ریل است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان در انتهای سال 92 دارای دارای ۱۰۳۹۲ کیلومتر شبکه ریلی استاندارد و ۹۶ کیلومتر (میرجاوه-زاهدان) خطوط ریلی عریض است. ساخت و توسعه خطوط ریلی در ایران توسط معاونت ساخت و توسعه راه آهن انجام می‌پذیرد. نگهداری و تعمیر و هم‌چنین بهره‌برداری از این شبکه ریلی بر عهده شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، شرکت راه آهن ایران در نظر دارد تا شبکه ریلی را طی سالهای آینده به 18.000 کیلومتر توسعه دهد. در برنامه توسعه خطوط ریلی کشور 4782 کیلومتر در حال ساخت و 3462 کیلومتر نیز در دست مطالعه است. همچنین یکی از برنامه های کوتاه مدت راه آهن کشورمان برای توسعه خدمات مسافربری و باری آن است که تا پایان سال 1396 ظرفیت جا به جایی مسافر از 28 میلیون نفر فعلی به 40 میلیون نفر افزایش یابد که برای تحقق این امر حداقل باید تعداد 700 دستگاه واگن مسافربری به ناوگان ریلی کشور اضافه شود. همچنین از آنجا که در این برنامه پیش بینی شده است تا میزان حمل بار از 33 میلیون تن فعلی به 70 میلیون تن افزایش یابد لازم است تا تعداد 11 هزار واگن باری نیز به ناوگان ریلی کشور افزوده شود.

 

همچنین در این راستا به گفته معاون فنی و زیربنایی راه آهن جمهوری اسلامی ایران؛ برای دستیابی به رشد اقتصادی مناسب و توسعه حمل و نقل ریلی کشور به طور میانگین سالیانه به 300 تا 400 هزار تن ریل نیاز است. ایرنا در این زمینه به نقل از سعید محمدزاده، معاون فنی و زیربنایی راه آهن جمهوری اسلامی ایران نوشته است: "برای نگهداری بهینه شبکه ریلی کشور باید سالیانه بین 5 تا 8 درصد از شبکه ریلی تعویض شود. در صورتی که 5 درصد 12 هزار کیلومتر شبکه ریلی تعویض شود، باید سالیانه در عملیات نگهداری خطوط ریلی کشور بین 50 تا 70 هزار تن ریل در شبکه تعویض و ریل نو جایگزین شود. در عملیات بهسازی و نوسازی نیز در هر 20 تا 30 سال باید بین 400 تا 500 کیلومتر از شبکه ریلی کشور با جمع آوری کامل خط بازسازی شود، در حالی که هم اکنون در شبکه ریلی آخرین عملیات نوسازی مورد نیاز در سال 1340 انجام شده است.

 

راه آهن در صورت تامین منابع مالی سالیانه بین 350 تا 400 کیلومتر از شبکه ریلی کشور را می تواند بازسازی کند. برای نوسازی مسیرهای مورد نظر سالیانه بیش از 40 هزار تن ریل مورد نیاز است. برای انجام عملیات نگهداری شبکه ریلی کشور سالیانه بین 50 تا 70 هزار تن ریل، برای انجام عملیات نوسازی مسیرها بیش از 40 هزار تن ریل و برای 600 کیلومتر مسیر خط دوم و مسیر قطارهای حومه ای، سالیانه به 72 هزار تن ریل نیاز داریم که مجموع آن به بیش از 182 هزار تن می رسد و باید به آن خطوط ریلی که توسط شرکت ساخت و توسعه زیربنایی حمل ونقل کشور تکمیل و به راه آهن تحویل می شود، اضافه کرد.

 

بر اساس گزارش شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور هم اکنون ساخت 5 هزار کیلومتر خط آهن در دست اقدام است که 920 کیلومتر آن آماده تحویل به راه آهن شده است و 4 هزار کیلومتر آن همچنان در دست اقدام خواهد بود و این نشان می دهد سالیانه باید برای بیش از 900 کیلومتر شبکه ریلی جدید ریل گذاری شود. تاکنون از 150 هزار تن ریل خریداری شده توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل از کشور هند، 50 هزار تن آن وارد شده و قرار است 100 هزار تن مابقی آن از داخل تهیه شود اما تاکنون ذوب آهن اصفهان نتوانسته ریل ملی را تولید و به بازار عرضه کند."

 

یادآور می شود: هم اکنون راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای انجام عملیات نگهداری، نوسازی، قطارهای حومه ای و احداث خطوط دوم و سوم به بیش از 182 هزار تن ریل و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل به 100هزار تن ریل برای خطوط جدید ریلی نیاز دارد. انتظار داریم ذوب آهن اصفهان بتواند تا پایان سال جاری 40 هزار تن ریل را به راه آهن تحویل دهد.

کد خبر 554521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha