حرکت ایران در مسیر رفع بحران انرژی در جهان

خبرگزاری شبستان:دولت ها به دنبال استفاده بهینه از انرژی هستند و در این راستا قوانین و دستوراتی را نیز ابلاغ کرده اند و کشورمان نیز در این راستا برای کمک به رفع بحران انرژی به حذف لامپ‌های رشته‌ای اقدام کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: از زمانی که انسانهای اولیه شروع به استفاده از انرژی کرده‌اند تا حال، انرژی به انرژیهای قدیمی و انرژیهای نو تقسیم بندی می‌شود. انرژیهای قدیمی شامل چوب ، زغال سنگ ، انرژی باد (برای کشتیهای بادی) ، نفت و ...است و انرژیهای نو نیز شامل انرژی خورشید، باد (برای ماشینهای بادی امروزی)، هیدروژن، اتم ، انرژی هسته‌ای و ... هستند. در کنار محور مدیریت عرضه انرژی، بخشی که کمتر از آن نامی به میان می آید، مدیریت تقاضای انرژی است. مدیریت تقاضا و تلاش برای استفاده بهینه از انرژی در همه کشورهای پیشرفته جهان از مهم ترین عوامل پیشرفت صنعتی پایدار بوده است.

 

بنابراین گزارش، صرفه جویی یا استفاده بهینه از انرژی کمک شایانی به اقتصاد یک کشور دارد و چه بسا در درجات بالا باعث رشد و جهشی در سیستم مالی یک کشور شود؛ یکی از بخش هایی که نیازمند بکارگیری تمهیدات لازم برای استفاده بهینه از انرژی است؛ صنعت برق است از این رو چندی پیش هیات وزیران قانون حذف استفاده از لامپ‌های رشته ای را تصویب کرد و براساس این تصمیم، ثبت سفارش و ورود لامپ‌های رشته ای با توان بالای 40 وات ممنوع شد و خطوط تولید داخلی نیز باید حداکثر در مدت هشت ماه از تاریخ ابلاغ مصوبه، جمع آوری شده و پروانه‌های بهره‌برداری مربوطه باطل شود. این سیاست در راستای برنامه‌های ملی اصلاح الگوی مصرف و افزایش بهره‌وری انرژی و همچنین همسو با سیاست‌های جهانی درباره رفع بحران انرژی اتخاذ شده است

 

این گزارش می افزاید: سیدحسین سجادی، مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا) در این باره به ایرنا گفته بود: "وجود لامپ های التهابی رشته ای در بخش روشنایی کشور، سالیانه مصرف بالای انرژی را به صنعت برق تحمیل می کند. تغییر الگوی مصرف این لامپ ها به تجهیزات با بازدهی بالا می تواند ضمن تامین روشنایی مورد نیاز، از مصرف انرژی در کشور بویژه در ساعت ها و روزهای اوج مصرف بکاهد."

 

یادآور می شود: براساس تصویب هیات وزیران و با هدف صرفه‌جویی در مصرف انرژی کشور، صدور پروانه تولید جدید یا افزایش ظرفیت خطوط تولید موجود لامپ‌های التهابی رشته‌ای بالای 40 وات و همچنین ثبت سفارش و ورود این لامپ‌ها از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این تصویب‌نامه ممنوع است. همچنین بانک صنعت و معدن موظف است نسبت به اعطای تسهیلات لازم به منظور تغییر خطوط تولید لامپ‌های التهابی رشته‌ای بالای 40 وات به لامپ‌های پربازده اقدام کند و یارانه سود و کارمزد این تسهیلات به میزان هشت واحد درصد توسط سازمان بهره‌وری انرژی ایران در اختیار بانک عامل قرار گیرد. کشورهایی مانند کانادا، ایالات متحده امریکا، ژاپن، روسیه، چین، کره جنوبی، استرالیا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا، پیش از این اقدام به حذف استفاده از لامپ‌های رشته‌ای و جایگزینی منابع پربازده مانند لامپ‌های کم مصرف و ال. ای . دی (LED) کرده بودند.

کد خبر 554522

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha