به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، حجت الاسلام والمسلمين مصطفي(سعيد) صدوقي مازندراني، محقق و پژوهشگر حوزه دين شامگاه (8تير) در جمع عزاداران شهادت مظلومانه امیرمومنان علی(عليه السلام) در حسینه سیدسر با بيان اينكه شب بيست و سوم به نسبت شب نوزدهم و بيست و يكم ماه مبارك رمضان ارزش و اعتبار بيشتري دارد و تاكيد مضاعفي براعمال و شب زنده داري در اين شب شده، عنوان داشت: امروز متاسفانه مهر، محبت، دلسوزي و شفقت در زندگي ما كم شده واز آن به قساوت قلب تعبير مي شود.
وي افزود: اين تعبير خداوندمتعال در قرآن است كه مومنان بيائيد مهربان تر در كنار يكديگر زندگي كنيد.
حجت الاسلام صدوقي، خاطرنشان کرد: خداوند متعال از مومن و بچه مسجدی و هیئتی به خاطر اینکه در 40شبانه روز با دانشمند همنشینی نمی کند و بر علم خویش نمی افزاید، گلایه می کند.
وي، از بیست و سوم ماه مبارک رمضان به عنوان مهمترین شب قدر یاد کرد و گفت: با خود عهد ببندید بعد امشب مهربان تر شوید.
حجت الاسلام صدوقي، رعايت حلال و حرام خدا در خوراك، نوع همنشين و دوست و استفاده بيشتر گياهان به نسبت گوشت در وعده غذاي روزانه را از عوامل تشخيص قساوت قلب برشمرد و گفت: به همان نسبت كه از گوشت بيشتري در خوراك خود بهره گيريم به همان اندازه مهر و محبت از ما دور مي شود.
وي بيان داشت: انس با جهل قساوت قلب مي آورد.
حجت الاسلام صدوقي با بيان اينكه در برخي مواقع با افرادي مواجه مي شويم كه خيلي تمايل به روزه داري و يا رعايت آداب روزه دار را ندارد، افزود: روزه داري امري فردي است اما نگهداشتن احترام روزه دار امري اجتماعي محسوب مي شود.
وي ضمن ابراز خرسندي از حضور خيل مشتاقان به شب زنده دار كه براي توسل و تضرع در مهديه ها، مساجد، تكايا، حسينيه ها، امامزادگان و ديگر اماكن مذهبي، ساري، مازندران و ايران گردهم آمدند، اظهار داشت: انسان با ديدن اين جمعيت كه در شب هاي قدر احيا مي گيرند و به عبادت معبود يكتا مي پردازند احساس غرور و قدرت مي كند.
حجت الاسلام صدوقي با بيان اينكه انسان بايد به درجه اي از عشق و علاقه به خداوند بخشنده و مهربان برسد كه بگويد خداي من تا درب هاي رحمت بر رويش گشاده شوند، تصريح كرد: خداوند خيلي راحت مي بخشد مبادا انساني را نااميد كنيم.
وي افزود: شيطان حتي براي نااميدي انسان از نوع منبرنيز به نفع خود بهره مي گيرد از اين رو مهم كه در خطابه ها و سخنراني ها به چگونگي آشتي دل جوان با خدا توجه شود؛ نبايد بندگان خدا را از توبه بترسانيم.
حجت الاسلام صدوقي به آيات 89-90سوره يونس اشاره كرد و گفت: خدا از رگ گردن به ما نزديك تر است و براي دوستي با خدا فقط كافي با خالق يكتا حرف بزنيد چرا كه رسم معاشقه، لذت بردن از صداي معشوق است.
وي با بيان اينكه كمتر با هم مهربان هستيم و اين بي تفاوتي مشكل زا است، افزود: امروز پدر، مادر، فرزند، خواهر و برادر مفهوم خود را از دست داده است و كمتر براي هم احترام و ارزش قائل هستند.
حجت الاسلام صدوقي با تاكيد اينكه نا اميد كردن خلق خدا بدترين گناه محسوب مي شود، اظهار داشت: ائمه اطهار(عليهم السلام) واسطه آشتي ما با خداوند متعال هستند.
وي آيه 185سوره بقره را اميد بخش ترين آيه قرآن كريم دانست و گفت: در اين آيه آمده، قرآن براي راهنمائي مردم و نشانههاي هدايت و فرق ميان حق و باطل در آن نازل شده، پس آنكس كه در ماه رمضان در حضر باشد روزه بدارد، و آنكس كه بيمار يا در سفر باشد روزهاي ديگري را بجاي آن روزه بگيرد، خداوند راحتي شما را ميخواهد نه زحمت، هدف اين است كه اين روزها را تكميل كنيد، و خدا را بر اينكه شما را هدايت كرده بزرگ بشمريد و شايد شكرگذاري كنيد.
حجت الاسلام صدوقي، نشستن با علماء، و دست کشیدن به سر یتیم«يتيم نوازي»، بسیار طلب آمرزش کردن در اوقات سحرها، و شب زنده داری و کم خوابیدن، و روزه گرفتن در روز را توصيه هاي حضرت محمد(صلي الله عليه وآله وسلم) به حضرت علي (عليه السلام) براي دوري از قساوت قلب برشمرد.
وي با بيان اينكه خداوند رمضان را قرار داده تا مفهوم زمان را بياموزيم، گفت: انسان هايي پيشرفت مي كنند كه قدر ثانيه هاي عمر خويش را بدانند و از لحظه هاي عمر خويش بهره كافي را ببرند.
نظر شما