فراوانی یاران مخلص وجه تمایز دولت  مهدوی با حکومت امیر(ع) است

خبرگزاری شبستان: اگرچه امام علی(ع) در جامعه اسلامی با کمبود یاران مخلص مواجه بودند اما در زمان امام عصر(عج) این مشکل برطرف می شود و آن ۳۱۳ نفر و ۱۰ هزار نفری که در روایات ذکر شده گرد امام عصر(عج) جمع می شوند و ایشان را یاری می کنند.

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، اگرچه قلت یاران، عدم آمادگی مردم برای پذیرش حق و مهیا نبودن شرایط کلی در زمان زمامداری امام علی (ع) مانع از تحقق اهداف امیرالمومنین(ع) شد اما در زمان امام عصر(عج) این موانع برطرف شده و مردم وعده های الهی در دولت مهدوی را به چشم می بینند. از این رو و به منظور بررسی موانع حکومت علوی که در دولت مهدوی برطرف می شود با حجت الاسلام زهیر دهقانی آرانی، پژوهشگر مهدویت به گفت و گو پرداخته ایم که مشروح آن از نظرتان می گذرد:

 

حکومت امام عصر (عج)چه ویژگی هایی دارد که از آن به تجلی حکومت الهی در زمین تعبیر می شود؟

حکومت امام عصر(عج) را به بیانی می توان تجلی کامله حکومت امیرالمومنین امام علی(ع) دانست، این تجلی در صفات مختلف حکومت حضرت مهدی(عج) نمودار می شود که در این باره می توان به چند ویژگی شاخص اشاره کرد.

اصلی ترین ویژگی حکومت مهدوی خدامحوری است، و همانطور که در آیات شریفه قرآن هم آمده، خدامحوری اولین ویژگی دولت آرمانی مهدوی است. در زمان امام علی (ع) هم دیده ایم که ایشان این ویژگی را در حد بالا داشتند و در این راستا می توان به رفتارها و برخوردهای ایشان با کژی ها و ناراستی هایی که در دین بعد از رحلت پیامبر(ص) به وجود آمده بود، اشاره کرد تا جایی که حضرت(ع) مجبور شدند با افرادی که اسم مسلمان را یدک می کشیدند، مبارزه کنند.

با توصیفاتی که در ادعیه و روایات به ما رسیده است، در می یابیم که یکی از مهمترین اقدامات حکومت مهدوی هم راست کردن همین کژی هاست و متاسفانه برخی با شنیدن این روایات فکر می کنند حضرت(عج) در زمان ظهورشان می خواهند دین جدیدی را بیاوردند اما اینگونه نیست بلکه دین درآن زمان به حدی از مسیر اصلی خود دور می شود که ایشان با یک تحول اساسی واردمی شوند و اقدام می کنند. مبارزه با نمادهای شرک و بت پرستی حضرت مهدی(عج) هم یکی از محورهای خدامحوری در عصر ظهور خواهد بود.

ویژگی و شباهت دوم حکومت علوی و دولت کریمه مهدوی در عدالت محوری است؛ حکومت های امام علی (ع) و امام زمان (عج) به عنوان دولت های عدالت محور شناخته می شوند و چنان که در مدت زمان بسیار کم 4 تا 5 سالی که امیرالمومنین(ع) حکومت کردند اجرای این مهم به زیبایی و با تاثیرات فراوان دیده شد و حتی غیرمسلمانانی که در مورد ایشان کتبی را نوشته اند هم به صراحت به عدالت محوری حکومت ایشان اشاراتی داشته اند و زمانی که مردم در آغاز حکومت نزدشان رفتند، فرمودند: «من مال حرام را ولو اینکه در کابین زنان باشد، پس خواهم گرفت.»

 نکته دوم در عدالت محوری این است که با اجرای کامل آن فاصله های طبقاتی حذف می شود و جلوه اش در رفتار مسئولان است. ما هم اکنون در موقعیتی هستیم که بحث تفاوت سطح زندگی مدیران با مردم عادی جامعه مطرح شده است. هم در زمان امام علی(ع) و هم عصر ظهور حضرت مهدی(عج) این فاصله طبقاتی به کمترین حد خود رسید و می رسد، بطوری که در زمان حکومت امام علی(ع) سطح زندگی مدیران خیلی پایینتر از مردم عادی جامعه بود. اگر حضرت امیر(ع) می دیدند برخی از کارگزاران شان مال دنیا جمع می کنند به آنها حتما تذکر داده و برخوردهای جدی می کردند و طبق روایات امام عصر(عج) هم در زمان خودشان به این مسئله توجه زیادی دارند و این برای اقشار سطح پایین جامعه نویدبخش است.

 ارزش گذاشتن و شیوه رفتاری کارگزاران با مردم عادی و برخورد با ایتام در زمان مولای متقیان(ع) و اجرای همین شیوه در حکومت کریمه مهدوی هم مورد توجه و تصریح روایات بسیاری است. ایشان دغدغه اجرای عدالت در همه سطوح بدون در نظر گرفتن دین وآئین خاص را داشته اند. 

از دیگر شباهت های حکومت علوی و دولت مهدوی وجود یاران است. صفات یاران امام علی(ع) الگوی خوبی است برای هدایت و شناخت ما از یاران امام عصر(عج) و حتی در برخی روایات آمده است که برخی یاران امام علی(ع) در زمره 313 تن یاران امام زمان(عج) حضور خواهند داشت.

 

یاران حضرت امیرالمومنین(ع) چه ویژگی های ممتازی داشته اند که در یاران امام عصر(عج) نیز متبلور می شود؟

 اگر زندگینامه هر کدام از یاران امام علی(ع) را بررسی کنیم هر یک از این آنها همچون عمار، سلمان و مالک اشتر صفاتی همانند شجاعت، آزادمردی و بصیرت داشته اند و با آنها زبانزد جامعه خود شده اند.

 

کدام آرمان های علوی به دلیل کارشکنی و انحراف مردم در زمان ولایت ایشان محقق نشد که در عصر ظهور محقق می شود؟

برای پاسخ به این سوال ما باید بسترهای پیرامونی زمان حکومت امام علی(ع) را بیشتر بررسی کنیم، ایشان در زمانی حکومت می کردند که در فاصله 25 سال بعد از رحلت پیامبر(ص) خیلی از مباحث دینی و اسلامی جابجاشده بود. جامعه درگیر تنازعات درونی بود و دشمنی های خیلی شدیدی هم علیه ایشان صورت گرفت که به تحمیل سه جنگ به آن حضرت(ع) انجامید و مجال تحقق خیلی از خواسته های امیرالمومینن امام علی (ع) به عنوان حاکم جامعه اسلامی را سلب کرد.

اگرچه امام علی(ع) در جامعه اسلامی با کمبود یاران مخلص و پایکار مواجه بودند اما در زمان امام عصر(عج) این مشکل برطرف می شود و آن 313 نفر و 10 هزار نفری که در روایات عنوان شده اند گرد امام عصر(عج) جمع می شوند و ایشان را یاری می کنند.

همچنین، نصرت الهی و آمادگی عمومی مردم جهان و به تنگ آمدنشان از حاکمان مستکبر جهان باعث می شود تا شرایط برای ظهور منجی و برپایی حکومت عدل آماده می شود اما در زمان امام علی (ع) مردم آن همراهی را نداشتند!

کد خبر 554879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha