عرضه محصولات فاخر هنری و فرهنگی جلوی ترویج خرافات را می گیرد

مدیر بخش محصولات فرهنگی نمایشگاه قرآن با بیان این که امسال عرضه هنرهای دستی رویکرد اصلی این بخش بوده است گفت: عرضه محصولات فرهنگی و هنری فاخر از ترویج خرافات جلوگیری می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محسن انصاری جعفری، مدیر بخش محصولات فرهنگی نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قران کریم گفت: امسال بیشتر به سمت عرضه هنرهای دستی گرایش پیدا کرده ایم و تا حد ممکن از عرضه محصولات ماشینی و کامپیوتری دوری جسته ایم؛ به طوری که بالغ بر 90 درصد محصولاتی که امسال به نمایشگاه عرضه می شود، محصولات دستی است.

وی افزود: امسال هنرهای دستی شهرستان های مختلف در نمایشگاه قرآن به خوبی عرضه می شود و گروه های مختلف هنرهای دستی نظیر گروه تابلوفرش، گروه معرق، گروه منبت و گروه خط نوشته در معرض دید مراجعه کنندگان قرار می گیرد.

انصاری با بیان این که امسال تابلوهای مغناطیسی برای اولین بار در بخش محصولات فرهنگی عرضه می شود، گفت: این تابلوهای به صورت پازل های آهن ربایی بر روی یک صفحه فلزی هستند که وقتی کنار هم قرار می گیرند، کاملاً مانند یک تابلوی به هم پیوسته زیبا درمی آید.

مدیر بخش محصولات فرهنگی نمایشگاه قران با اشاره به اجرای زنده هنرهای دستی توسط هنرمندان برجسته در این بخش گفت: همچنین اگر کسی علاقه مند به آموختن یکی از رشته های هنری باشد، توسط اساتید آموزش های ابتدایی و تخصصی به او داده می شود. 

انصاری استقبال مردم از بخش محصولات فرهنگی را فوق العاده خواند و گفت: حتی می توانم بگویم بسیاری از مردم تنها برای بازدید از این بخش به نمایشگاه می آیند؛ زیرا نوع ارتباط با محصولات این بخش بسیار راحت تر از نوع ارتباط با بخش هایی مانند کتاب، رسانه های دیجیتال و ... است.

وی با بیان اینکه عرضه محصولات فرهنگی جلوی رواج خرافات را می گیرد، گفت: گاهی مسائل خرافی و مفاهیم پست در قالب هنرهای دستی به نمایش درمی آید. به عنوان مثال در روایات ما مسئله چشم زخم آمده و برای مقابله با آن مطالبی نظیر احسان به پدرومادر، قرائت قرآن، صلوات، اکرام یتیم و ... وارد شده است، اما می بینیم که در قالب هنرهای دستی، خرافاتی نظیر خرمهره و اسفند و ... عرضه می شود که در هیچ یک از منابع دینی نیامده است. اگر ما بتوانیم کارهای فاخر را در این عرصه ترویج دهیم، جلوی خرافه گرفته می شود.

مدیر بخش محصولات فرهنگی نمایشگاه قرآن با اشاره به عرضه محصولات چینی در حوزه هنرهای دستی گفت: کسی که فهم هنری داشته باشد نقش روح و اعتقاد هنرمند در اثر هنری را درک می کند و می فهمد آنچه به دست هنرمند مومن مسلمان معتقد و مقید به احکام شرع تولید می شود، ارزشی بسیار والا دارد و به همین دلیل سراغ محصولات چینی نمی رود.

وی افزود: همچنین وقتی فرد می بیند هنرمند پنج ماه برای ارایه یک اثر وقت گذاشته و با تمام وجود برای آن زحمت کشیده است، حتی اگر آن محصول قیمت بسیار بالایی داشته باشد، اما باز آن را بر محصولات کامپیوتری و ماشینی که از روح و روان خالی است، ترجیح می دهد.

پایان پیام/
 

کد خبر 55600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha