تنها با تشکیلات قرآنی می توانیم دنیا را قرآنی کنیم

فعال قرآنی ترکیه ای با آرزوی رغبت تمام دنیا به ویژه جوانان به قرآن گفت: تنها با تشکیلات می توانیم قرآن را در تمام دنیا ترویج دهیم.


سیدهاشم اردوغان، طلبه سابق مدرسه علمیه حجتیه قم و فعال قرآنی حال حاضر در ترکیه به خبرنگار شبستان گفت: فعالیت های قرآنی در ترکیه در 10 سال اخیر در تمام مناطق، چه شیعی و سنی، توسعه زیادی داشته است.
وی افزود: سابقاً خودمان اجازه می گرفتیم که مثلاً در تعطیلات می خواهیم برنامه داشته باشیم، اما الآن خودشان از طرف دولت در ابتدای زمان سه ماهه تعطیلات اجازه نامه ای را از طرف مفتی می آورند و اجازه فعالیت های دینی را به ما می دهند.
اردوغان با اشاره به محتویات آموزشی فعالیت های قرآنی در ترکیه تصریح کرد: برنامه عمده ما آموزش قرآن و عقاید است که در طول هفته پنج روز به تدریس قرآن می پردازیم و دو روز هم عقاید درس می دهیم.
فعال قرآنی ترکیه ای ادامه داد: وقتی بنده تحصیلات دینی خود را در ایران تمام کردم، به ترکیه رفتم تا شاید بتوانم تأثیری در ترویج قرآن داشته باشم. با تعدادی از دوستان مجتمعی دینی را به نام آل عبا در اغدیر که در 120 کیلومتری مرز ایران است، تشیکل دادیم که چند نفر از روحانیون منطقه هم به کمک ما آمدند.


وی با بیان این که این مجموعه در حال حاضر 50 نفر عضو دارد، گفت: اعضای ما را اکثراً آقایان تشکیل می دهند. خواهران هم گرچه در برنامه های ما شرکت می کنند ولی عضو نمی شوند، زیرا خودشان جلسات قرآنی خانگی دارند و خیلی تمایلی به شرکت در این گونه برنامه ها ندارند.
اردوغان گفت: ما به واسطه این مجتمع می توانیم در روستاهای منطقه فعالیت های قرآنی انجام دهیم و چون نام مجتمع ما آل عبا است، مردم شیعه رغبت دارند که شرکت کنند تا شیعه در ترکیه زنده بماند.
این طلبه سابق حوزه علمیه قم، با اشاره به مشکلات فعالیت های قرآنی در ترکیه گفت: مشکل اصلی ما این است که از خودمان ساختمان نداریم. این اواخر خواستیم جایی بخریم که مال خودمان باشد، اما به دلیل نداشتن بودجه، توانایی خرید چنین جایی را نداریم.
وی بیان کرد: با بعضی مسئولان قرآنی ایران نیز رایزنی هایی را برای کمک بودجه برای خرید مکان انجام داده ایم و قول هایی را هم گرفته ایم، اما هنوز به نتیجه منطقی نرسیده ایم.


اردوغان با بیان این که مشکل اصلی ما این است که در ترکیه مذهب شیعه به رسمیت شناخته نمی شود و تنها مذاهب چهارگانه اهل تسنن رسمیت دارند، گفت: به همین دلیل اهل تسنن از بخش دیانت بودجه می گیرند، اما بودجه ای از طرف دولت به ما داده نمی شود.
فعال قرآنی ترکیه ای عنوان کرد: البته دولت کنونی به ما اجازه می دهد که مراسمات خود را به صورت آزاد اجرا کنیم که قبلاً چنین نبود؛ مثلاً نیمه شعبان امسال با اجازه دولت، سالنی را کرایه و مراسم باشکوهی را برگزار کردیم.
وی با آرزوی این که تمام دنیا به خصوص جوانان به قرآن رغبت پیدا کنند، ادامه داد: تنها با تشکیلات می توانیم قرآن را در تمام دنیا ترویج دهیم.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 55654

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha