خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نشانهای مبنی بر نقض برجام از سوی ایران وجود ندارد، سند جدید از نقش «فتنه 88» در تشدید تحریمهای ایران، انتقاد «بان» از فعالیت موشکی ایران، تاکید آلمان بر تعمیق روابط با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
سند جدید از نقش «فتنه 88» در تشدید تحریمهای ایران
یکی از ایمیلهای «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه سابق آمریکا که بتازگی از وضعیت محرمانه خارج شده، حاوی اطلاعات جدیدی درباره نقش فتنه سال 1388 در تشدید تحریمها علیه ایران و توسل واشنگتن به راهبرد استفاده از دیپلماسی در کنار تحریمها برای زنده نگاه داشتن شعله اغتشاشات داخلی پس از حوادث انتخابات ریاستجمهوری سال 1388 است.
این ایمیل را «سیدنی بلومنثال»، از نزدیکان «هیلاری کلینتون» و یکی از نفرات دخیل در شکلدهی به تصمیمات او به تاریخ 17 فوریه سال 2010 برابر با چهارشنبه 28 بهمنماه سال 1388 برای وی ارسال کرده است. وزارت خارجه آمریکا 31 آگوست سال 2015 ( 9 شهریور ماه سال 1394) این سند را از حالت طبقهبندی خارج کرده است.
موضوع ایمیل «ایران و عربستان سعودی» است و «بلومنثال» آن را برای گزارشدهی درباره دیداری که با «پوشکا فیشر»، وزیر خارجه اسبق آلمان داشته ارسال کرده است.
وی در بخشی از این ایمیل از تعبیر حضرت آیتالله خامنهای، مقام معظم رهبری که راهبرد آمریکاییها در قبال ایرانیها را با مضمون «مشت آهنین در دستکش مخملی» توصیف کرده بودند استفاده کرده و گفته که واشنگتن برای تقویت مخالفان داخلی ایران باید از این روش استفاده کند.
اینترنت با حمله «استاکسنت» به تأسیسات هستهای ایران نظامی شد
«آلکس گیبنی»، کارگردان مشهور مستندی که جزئیات جدیدی درباره پروژه خرابکارانه حمله به تأسیسات هستهای ایران با ویروسی به نام «استاکسنت» افشا میکند، در مصاحبهای روز پنجشنبه این پروژه را «نظامی کردن اینترنت» خوانده است.
مستند آقای «گیبنی» به نام «روزهای صفر»، قرار است روز جمعه رونمایی شده و در فضای اینترنت برای عموم قابل دسترس باشد.
رسانههای بینالمللی در ماههای گذشته برخی از جوانب مهم مطرح شده در این فیلم را گزارش دادهاند.
محققان علوم امنیت رایانه، بدافزار «استاکسنت» را در سال 2010، بعد از حمله به تأسیسات هستهای ایران کشف کردند.
«الکس گیبنی» در مصاحبه با «پیبیاس» درباره انگیزههایش برای ساخت مستند «روزهای صفر» گفت: «به نظر میرسید که این مسئله درباره اینترنت و نظامی کردن اینترنت بود، اما درک درستی از آن وجود نداشت. مطمئناً من هم آن را نمیفهمیدم، به همین دلیل، خواستم که درباره آن عمیق بشوم.»
وی در پاسخ به سوالی درباره ویژگیهای این «بدافزار» گفت: «استاکسنت، بدافزاری با خاصیت خودتکثیری بود. بنابراین، لازم نبود کسی روی آن کلیک کند تا از رایانهای به رایانه دیگر سرایت کند.»
وی افزود: «اما، این ویروس، منحصر به فرد هم بود به این معنا که آستانه حملات را از حیطه سایبری به حیطه فیزیکی منتقل کرد؛ و این ویروس در تأسیسات هستهای ایران در نطنز به کار گرفته شد و با سرایت کردن به ماشینهای کنترلکننده سانتریفیوژها باعث شد که سانتریفیوژها به نحوی غیرقابل کنترل تا زمان انفجار بچرخند.»
کارگردان مشهور آمریکایی در بخش دیگری از اظهاراتش «سلاحهای سایبری» را نسل جدیدی از سلاحها خواند که باعث راه افتادن جنگ جدیدی شده است.
«گیبنی» خاطرنشان کرد ویروس «استاکسنت»، علیرغم دستیابی به برخی از اهداف کوتاهمدتش، باعث آغاز یک جنگ تسلیحاتی جدید شد که جهانی که قرار بود با این ویروس امنتر شود را بیثباتتر کرد.
کارگردان روزهای صفر همچنین گفت: «افراد سطح بالا حتی اعتراف نخواهند کرد که استاکسنتی وجود داشته، اسرائیل و آمریکا در آن نقش داشتهاند و اینکه ما از این سلاحهای سایبری به طور معمول استفاده میکنیم و از آنها علیه خود ما هم استفاده میشود.»
مستند «روزهای صفر» افشا میکند که ویروس استاکسنت با هدف از کار انداختن پدافندهای هوایی، سیستمهای مخابراتی و اجزای اصلی شبکههای برق ایران طراحی شده بود.
منابع آگاه چند ماه پیش به نیویورکتایمز گفتند که این پروژه خرابکارانه بخشی از تلاشهای باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا برای اطمینان از داشتن گزینههای جایگزین برای مقابله با ایران، در صورت شکست مذاکرات هستهای بوده است. برنامهریزی پروژه را هزاران نفر از پرسنل اطلاعاتی و نظامی آمریکا به عهده داشتهاند.
مطابق برنامهریزیهای انجامشده قرار بوده سامانههای رایانهای موجود در فردو، با جاگذاری بدافزار رایانهای تخریب و توانایی غنیسازی اورانیوم ایران از بین رفته و یا در آن تعویق ایجاد شود.
فیلم «روزهای صفر» همچنین برای اولین بار از همکاری سازمان جاسوسی انگلیس با رژیم صهیونیستی و آمریکا برای حمله به تأسیسات هستهای ایران با ویروس استاکسنت در سال 2010 پرده برمیدارد.
واشنگتن: نشانهای مبنی بر نقض برجام از سوی ایران وجود ندارد
«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری امروز در خصوص ادعای ضدایرانی اخیر سرویس اطلاعات آلمان با خبرنگاران سخن گفت.
آلمانیها هشدار داده بودند که ایران تلاشها برای به دست آوردن تجهیزاتی که در برنامه هستهای کار برد دارند را از زمان دستیابی به توافق هستهای با 6 کشور افزایش داده است. (جزئیات بیشتر)
کربی در واکنش به این گزارش گفت: «هیچ نشانهای دال بر خرید مواد ناقض برجام از سوی ایران در دست نیست.»
سخنگو در ادامه توضیح داد که مسئول بررسی پایبندی ایران به مفاد برجام، آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و این نهاد «تاکنون هیچ موردی از نقض برجام را گزارش نکرده است.»
جان کربی از خبرنگاران خواست در خصوص اینکه خرید این مواد ممنوعه پیش یا پس از انعقاد توافق هستهای بوده یا نه، با مقامات آلمانی گفتوگو کنند.
یکی از خبرنگاران پرسید: «منظور شما از اینکه می گویید برجام نقض نشده، روح برجام است یا مفاد آن؟»
سخنگو پاسخ داد: «منظورم برجام است.»
برجام یا همان برنامه جامع اقدام مشترک، سند تفاهمی است که میان نمایندگان ایران و 1+5 در وین حاصل شد و بنا بود در ازای بسته شدن همه راههای احتمالی ایران به سمت بمب اتم، موانع موجود بر سر راه تعاملات اقتصادی تهران و دیگر پایتختهای جهان برداشته شود.
دیپلمات اسرائیلی: نمیخواهیم ایران در آفریقا جای پا باز کند
یک دیپلمات رژیم صهیونیستی روز جمعه، پس از اتمام سفر «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر این رژیم به کشورهای آفریقایی یکی از اهداف این سفر را جلوگیری از گسترش ادعایی نفوذ ایران در آفریقا عنوان کرد.
«اکونومیست» مصاحبه با این دیپلمات ارشد رژیم صهیونیستی که اشارهای به نامش نشده را در گزارشی درباره اهداف سفر «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به قاره آفریقا منتشر کرده است.
«نتانیاهو» روز جمعه به سفرش به چهار کشور قاره آفریقا که اولین سفر نخستوزیر این رژیم به قاره مذکور در طول 25 سال گذشته بود، پایان داد.
این سفر به نوشته نیوزویک، تلاش نتانیاهو برای گسترش تکیه به متحدانش در کشورهای غربی به ویژه آمریکا را نشان میدهد. نتانیاهو در تلاش است با گسترش نفوذ در منطقه از ارسال سلاح توسط ایران برای حزبالله و حماس مقابله کند.
یک دیپلمات ارشد اسرائیلی گفت: «ایران در تلاش است به آفریقا نفوذ کند. این کشور، سران آفریقایی را به تهران دعوت میکند و ما نمیخواهیم ببنیم که ایران در آنجا جای پا باز میکند.»
مهر:
«روزهای صفر»؛ فیلمی مستند از جنگ سایبری آمریکا علیه نیروگاه نطنز
در سال ۲۰۰۶ «جورج دبلیو. بوش» رئیس جمهور وقت آمریکا به شدت نگران تلاشهای ایران برای غنی سازی اورانیوم بود. اما وی در منجلاب جنگ عراق فرو رفته بود و به غیر از حملات هوایی و یا راه اندازی یک جنگ تمام عیار دیگر در خاورمیانه گزینه های چندانی برای مقابله با ایران در اختیار نداشت.
بنابراین، رهبران نظامی وی گزینه سومی را پیش روی او گذاشتند: سلاحی که می توانست به طور بالقوه مانع از دستیابی ایران به اهداف هسته ای موردنظر خود شود، درحالیکه هیچ ردی از مهاجم نیز برجای نمی گذارد.
این سلاح نخستین سلاح سایبری جهان با نام رمز «بازیهای المپیک» بود که بعدها از سوی محققان امنیت کامپیوتر نام «استاکس نت» را گرفت.
یک فیلم مستند جدید و جذاب با نام «روزهای صفر» به کارگردانی «آلکس گیبنی» داستان «استاکس نت» را روایت می کند؛ روایتی ترسناک از این نخستین سلاح سایبری که محققاً آخرین از نوع خود نخواهد بود.
این کرم رایانه ای فوق محرمانه با کسب اجازه رسمی از بوش و پس از آن باراک اوباما توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی برای آلوده کردن تأسیسات غنی سازی هسته ای ایران در نظنز طراحی شد و این کرم رایانه ای هدف خود را به انجام رساند.
این کرم رایانه ای راه خود را به درون تأسیسات هسته ای نطنز پیدا کرد و سیستمهای خاص کنترل صنعتی مورد استفاده ایرانیان را آلوده ساخت. زمانیکه این کرم رایانه ای سیزده روز پس از آلوده کردن این سیستمها فعال شد، سرعت سانتریفیوژها را سریع یا کند می کرد تا سانتریفیوژها از کار بیفتند- این درحالی بود که صفحات کامپیوترهای عامل همه چیز را نرمال نمایش می داد.
اما این برنامه قدرتمند کامپیوتری گاهی اوقات با یافتن یک راه خروج می گریخت. سیستمهای رایانه ای که مورد حمله این کرم رایانه ای قرار می گرفتند، برای حفاظت از خود در برابر آسیبهای نرم افزاری زمانی در اختیار نداشتند (صفر روز). بدتر از آن این بود که قابلیت این کرم رایانه ای برای تکثیر خود، باعث آلوده کردن کامپیوترها در سراسر جهان می شود.
اما این واقعیت که «آلکس گیبنی» کارگردان فیلم مستند «روزهای صفر» با نمایش یک سری مصاحبه ها از لنز دوربین خود بینشی حداقلی به بینندگان در خصوص استاکس نت ارائه می دهد، به خودی خود یک دستاورد بشمار می رود.
به رغم آنکه کارگردان این فیلم مستند با کارشکنی مقامات آمریکایی یا رژیم اسرائیل روبرو می شد، توانست به یک منبع اطلاعاتی مهم در آژانس امنیت ملی آمریکا دست پیدا کند و از اینجا بود که داستان «روزهای صفر» آغاز شد.
در این فیلم، منبع اطلاعاتی آلکس گیبنی در مورد واحد «عملیاتهای دسترسی حساب شده» در آژانس امنیت ملی آمریکا صحبت می کند و درباره این توضیح می دهد که چگونه واحد هکر سرّی و همتای آن در سرزمین های اشغالی یک بخش اعظم از بدافزار طراحی شده برای این مأموریت ویژه را رمزگذاری می کنند. وی در ادامه در خصوص نحوه آزمایش این بدافزار می گوید که «تست انجام شد و [سانتریفیوژها] را از کار انداخت».
یکی از باورنکردنی ترین افشاگریهای این فیلم زمانی رخ می دهد که منبع اطلاعاتی آلکس گیبنی در مورد عملیاتی بزرگتر از استاکس نت صحبت می کند. این ادعایی است که روزنامه نیویورک تایمز نیز آن را تأیید کرده است: «آمریکا حمله سایبری گسترده ای را طرح ریزی کرده است که بسیار بزرگتر از حمله سایبری به تأسیسات نطنز است».
این عملیات جداگانه موسوم به «نیترو زئوس» امکان دسترسی آمریکا به سامانه های پدافند هوایی ایران را میسر می سازد که از این طریق، سامانه های مزبور توان واژگونی هواپیماها را از دست خواهند داد. طبق اظهارات این منبع اطلاعاتی، عملیات نیترو زئوس در واقع سناریوی یک نبرد سایبری علمی- تخیلی است.
وقتی دلارها جواب می دهند/انتقاد «بان» از فعالیت موشکی ایران
«بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد، در گزارشی محرمانه تصریح کرده است که آزمایشهای موشکی ایران با «روح سازنده» توافق هستهای با شش قدرت جهانی (برجام) سازگار نیست.
به اعتقاد بان کی مون این برعهده شورای امنیت سازمان ملل متحد است که در این خصوص تصمیم گیری کند.
دبیر کل سازمان ملل در حالی این یادداشت را منتشر کرده که هنوز انتقادها از وی به دلیل خارج کردن نام عربستان از لیست کشورهای کودک کش ادامه دارد.
خبرگزاری رویترز که یک نسخه از گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد را رویت کرده می نویسد: فقدان صراحت بان گی مون در خصوص اینکه آزمایشهای موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت است، باعث میشود زمینه برای تصویب تحریمهای تاز علیه ایران تضعیف شود
بان کی مون در خصوص اینکه آزمایشهای موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت است، باعث میشود زمینه برای تصویب تحریمهای تاز علیه ایران تضعیف شود.
پیشتر کشورهای غربی از آزمایشهای موشکی ایران انتقاد کرده و گفته بودند این آزمایشها «بیاعنتایی» به قطعنامه شورای امنیت است.
بان کی مون در این گزارش به اعضای شورای امنیت سازمان ملل نوشته است: از ایران خواسته میشود تا از آزمایش موشکهای بالیستک خودداری کند چرا که چنین آزمایشی ظرفیت افزایش تنش در منطقه را دارند.
دبیرکل سازمان ملل اضافه کرده است: با وجود اینکه تفسیر قطعنامههای شورای امنیت برعهده این شورا است، اما من نگرانم که این آزمایشهای موشکی با روح سازندهای که درامضای توافق هستهای نشان داده شد، ناسازگار است.
آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان در فروردین ماه سال جاری در نامه مشترکی به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار واکنش به آزمایشهای موشکی ایران شده و گفته بودند در این آزمایشها موشکیهایی با قابلیت حمل کلاهک هستهای شلیک شده و این «بیاعتنایی» به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.
این کشورها همچنین ازبان کی مون خواسته بودند که اعلام کند، آزمایشهای موشکی ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ ناسازگار است.
مجلس نمایندگان طرح ممنوعیت فروش بوئینگ به ایران را تصویب کرد
مجلس نمایندگان آمریکا دو متمم تازه را با هدف جلوگیری از فروش هواپیماهای مسافربری بوئینگ به ایران تصویب کرد.
«پیتر روسکام» نماینده جمهوریخواه از ایلینوی و تهیه کننده این متممها گفته است در صورت فروش این هواپیماهای مسافربری، احتمالا آنها توسط سپاه پاسداران مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
این نماینده جمهوریخواه تاکید کرده است: دادن این نوع هواپیماها به حکومت ایران، به مثابه این است که این محصولات برای مقاصد نظامی به کار گرفته خواهند شد. با تغییر کاربری هواپیماهای مسافربری بوئینگ، میتوان ۱۰۰ موشک بالیستک و ۱۵ هزار موشک انداز را با آنها جابه جا کرد.
این در حالی است که «خوزه سرانو» نماینده دمکرات از ایالت نیویورک، ضمن مخالفت با طرح گفته است، مخالفت جمهوریخواهان با توافق ایران و بوئینگ، بخشی از راهبرد اعضای این حزب برای ضربه زدن به این توافق است.
به دنبال توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا مجوز صدور هواپیمای مسافربری به ایران را صادر کرد. در همین زمینه شرکت هواپیماسازی آمریکایی بوئینگ ماه جاری در بیانیهای از معامله تاریخی با ایران در چارچوب توافق هستهای خبر داد.
باراک اوباما پیشتر تهدید کرده بود که هرگونه طرحی که باعث تضعیف توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی بشود را وتو خواهد کرد.
از زمان توافق هستهای ایران و شش قدرت جهان در سال گذشته جمهوریخواهان که اکثریت را در مجلس نمایندگان و سنا در اختیار دارند کوشیده اند تا طرحهای مختلفی را علیه این توافق به تصویب برسانند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ادعای مدرن دیپلماسی: عظمت ایران، شرایط بهتری را می طلبد
پایگاه تحلیلی مدرن دیپلماسی در مقاله ای به بررسی آنچه "راهکارهای رفع موانع پیشرفت ایران" می نامید، پرداخت.
مدرن دیپلماسی در این مقاله نوشت: توافق جامع اخیر میان ایران و جامعه بین المللی که در ایران به برجام معروف است، بدون شک بر سیاست های داخلی ایران تاثیر عمیقی گذاشته است. این توافق باعث باز شدن درهای فرصت های روز افزون برای روابط خارجی بهتر و توافق های تجاری بین المللی شده است که برای خروج ایران از مشکلات سال های سخت تحریم، ضروری هستند. حالا پرسش این جاست که آیا ایران می تواند از آستانه این در عبور کند و در جامعه بین المللی،
مشارکت بیشتری داشته باشد یا آرام آرام این در را خواهد بست و به آن ها که آن سوی در منتظر هستند، بی اعتماد خواهد ماند.
این پایگاه در ادامه مدعی شد: اما یک مسأله قطعی است. ساختار ایدئولوژیک ایران متمایل به حفظ وضعیت موجود است و با توجه به میزان بی اعتمادی آن به جامعه بین المللی، هرگونه همکاری به شدت مورد نقد قرار می گیرد. با توجه به قرار داشتن محافظه کاران در راس کانون واقعی قدرت، هر گونه مشارکت و سرمایه گذاری خارجی در ایران برخلاف اصول اولیه آن ها پیش می رود و همان گونه که آیت الله خامنه ای در بیانات اخیرش فرمود: برجام «فقط یک نوع بهانه و ابزار برای نفوذ» و «ابزاری برای تحمیل خواسته های دیگران» است. اما فشار از جانب طبق کارگر و متوسط ایران وارد می شود که سال ها مبتلا به رکود و تورم زیاد بوده اند.
مسیر ایده آل برای ایران، شبیه مسیری است که چین از دهه 1970 در پیش گرفت. اصلاح طلبان آن کشور با غلبه بر روند مائو زندونگ به رهبری دنگ ژیائوپینگ، مردم را از ایدئولوژی های کمونیسم گذشته دور کردند و رویکرد سرمایه داری غربی را در پیش گرفتند . این در حالی است که آیت الله خامنه ای از زمان رهبری خود، با تمام توان حرکت ایران را در مسیر انقلاب سال 1979 (انقلاب 57) نگه داشته است.
اما می توان برای بازگرداندن شکوفایی و رونق به زندگی ایرانیان عادی، بدون تغییرات گسترده انقلاب مانند، چند اقدام مهم انجام داد. اولین قدم می تواند ایجاد فضای باثبات تری باشد که تجارت و کسب و کار بتوانند در بخش خصوصی، افزایش پیدا کنند. دولت باید کنترل خود بر بخش خصوصی را کاهش دهد و لحن گفتار ضد بیگانه خود را کمی ملایم تر کند و اجازه دهد جامعه بین المللی، به فرصت های سرمایه گذاری سرتاسر ایران، دسترسی بیشتری پیدا کند. دولت نباید دستاورد برجام را از دست بدهد.
این پایگاه در ادامه ادعاهای خود نوشت: برخی نیروهای داخل ایران، متمایل به ایران بسته تری هستند که در مقابل هرگونه تعامل با کشورهای خارجی می ایستد و شبیه کره شمالی، کشور را منزوی تر می کند. رهبرانی مانند روحانی هستند که باید با این گروه ها مقابله کنند و ایران را به سمت ایفا کردن نقش گسترده تر در جامعه جهانی، هدایت کنند.
حکومت نیز نباید فریب پول های رفع تحریم ها و صادرات نفت و گاز را بخورد. ثروتی که از راه فروش نفت و گاز به دست می آید و برای خرید محصولات خارجی استفاده می شود، تاثیری بر مشکل بیکاری نخواهد گذاشت. پس تمرکز باید بر روی ایجاد صنعت بزرگ تر مانند کشاورزی و تولید باشد تا بتوان در بین جوانان جویای کار در کشور، شغل ایجاد کرد. باید بین ملتی که تنوع فرهنگی غنی و تاریخ بزرگی دارد و دیگر ملل، فرق قائل شد.
اقتصاد ملی در حال حاضر با عدم توازن در پنج بخش روبه رو است که باید رفع شود: (1) عدم تعادل پرداختی بین المللی به دلیل نرخ برابری بیش از حد ارز، افزایش اتکا به صادرات، مشکل صادرات غیر نفتی و آینده نامشخص بازار فروش نفت؛ (2) عدم توازن بودجه ناشی از هزینه های رو به افزایش با وجود درآمدهای شک برانگیز و رکود؛ (3) عدم توازن در منابع به دلیل قیمت مصنوعی پایین آب، برق، گاز و سوخت هایی که جامعه را به تقاضای روز افزون تشویق می کند؛ (4) عدم توازن پولی و مالی ناشی از نرخ بهره پایین فرمایشی دولتی، دارایی های غیر مولد بانک ها، افزایش عدم پرداخت تعهدات بانکی، و جریان رو به افزایش پس انداز در بازارهای غیر رسمی و فرار سرمایه؛ (5) سرانجام، عدم توازن در نیروی کار، ناشی از نیروی کار رو به افزایش، نبود صنعت و مسکن کافی، و قوانین کار ضد تجاری.
این پایگاه در ادامه مدعی شد: عنصر کلیدی دیگر، به ویژه در خصوص روحانی، عمل به وعده های مدنی است. وی تمام تمرکز خود را بر برجام گذاشته بود و حالا که این مسئله ختم به خیر شده است، باید به وعده های دیگرخود عمل کند. اگر او رای و اعتماد دوباره مردم را می خواهد، باید این نکته را مد نظر داشته باشد.
مسئله شفاف سازی دولت نیز در میان است. اکنون برخی آمارهای مورد نیاز برای اطلاع رسانی به سرمایه گذاران خارجی، موجود نیست یا دوگانه و متناقض است. برخی موسسات نیز باید به بخش خصوصی واگذار شود و در عین حال، پیاده کردن اصول قانون اساسی و شفافیت، برای جذب سرمایه خارجی، مورد نیاز است. موفقیت واقعی برجام در بزرگنمایی های کلان نیست؛ بلکه در موفقیت های هر چند کوچک برای رفاه مردم عادی است.
ایرنا:
تاکید آلمان بر تعمیق روابط با ایران
«مارتین شفر» سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت : ما بسیار علاقه مند هستیم که در تمام سطوح رابطه ای خوب با ایران را تعمیق بخشیم.
شفر روز جمعه در کنفرانس خبری دولت آلمان در جمع خبرنگاران با اشاره به دو سفر «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر خارجه آلمان به ایران گفت: وزیر خارجه آلمان بهترین همکاری ها را با همتای خود دارد و با توجه به سفر چندی پیش محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به برلین، امیدواریم در سطوح دیگر نیز بتوانیم ملاقات هایی را داشته باشیم.
اشاره شفر به اخبار برخی از رسانه های ایران و آلمان در خصوص سفر روحانی به این کشور بود.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان بار دیگر تاکید کرد که دولت این کشور به توافق وین، روند فعالیت گروه 1+5 و نیز نزدیک شدن به تعمیق رابطه با ایران متعهد است.
شفر افزود: اعتماد زیادی به کسانی داریم که در حکومت ایران با ما در خصوص توافق وین به نتیجه رسیده اند و این کاملا برای ما آشکار است، چرا که بعد از اجرایی شدن توافق وین (ژانویه 2016) طرف ایرانی کوشش های بزرگی در پایبندی به این توافق انجام داده است.
درعین حال شفر درکنفرانس خبری خود با اشاره به اینکه هیچ اختلاف نظری در سیاست آلمان در قبال ایران وجود ندارد، افزود : سیاست برلین در قبال تهران کاملا هماهنگ شده است.
این درحالی است که پیش تر رسانه های آلمان به اختلاف نظر جدی بین مرکل با وزیر خارجه آلمان و نیز 'زیگمار گابریل' وزیر اقتصاد و معاون صدر اعظم در قبال توسعه روابط دوجانبه با ایران خبر داده بودند.
وی اضافه کرد : ما تحولات سیاست داخلی ایران درمورد آینده این کشور را به دقت تحت نظر داریم و بسیار امیدوار هستیم که رئیس جمهوری ایران این سیاست را دنبال کند و تغییری ایجاد نشود و ما نیز کوشش های خود را در رابطه با تعمیق رابطه با این کشور انجام می دهیم.
وی ادمه داد: ما و همتایان خود در گروه 1+5 بر این باور هستیم که ایران باید به صورت کامل به قوانین بین المللی هم در رابطه با فناوری اتمی و هم موشکی پایبند باشد و دراین خصوص با شرکای خود در نیویورک و دیگر نقاط در حال گفت و گو هستیم و هیچ ابایی نداریم که با تهران در مورد این مساله صحبت کنیم.
نظر شما