استاندار خوزستان حادثه آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی را تشریح کرد

خبرگزاری شبستان: استاندار خوزستان با حضور در بخش گفتگوی ویژه خبری ساعت ۲۳ مرکز خوزستان، به تشریح جزئیات حادثه آتش سوزی در پتروشیمی ماهشهر و نحوه مدیریت جهت مهار آن پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، شب گذشته(19 تیر) در گفتگوی ویژه خبری ساعت 23، به نحوه مدیریت در خصوص مهار آتش سوزی پتروشیمی ماهشهر اشاره کرد و گفت: از همان ابتدا که از وقوع حادثه مطلع شدیم فورا ستاد بحران منطقه، شهرستان و استان تشکیل شد دو نفر از معاونین امنیتی و عمرانی استانداری و مدیرکل حوادث غیر مترقبه استان به محل اعزام و وضعیت را از نزدیک ملاحظه کردند.

 

وی با بیان اینکه فرماندار ماهشهر و دست اندرکاران حوزه پتروشیمی نیز در محل حضور داشتند، افزود: پس از اعلام نیاز از طرف استان، تمام امکانات لازم از سوی مناطق نفتخیز جنوب، ملی حفاری، شهرداری ها، اداره کل بنادر، فرودگاه ها، هلال احمر و جاهایی که امکانات مورد نیاز و نیروهای متخصص در اختیار داشتند، اعزام و اقدامات لازم انجام شد.

 

وی اضافه کرد: در این زمینه مسئولان ملی از جمله ریاست جمهور و دفتر ایشان، وزیر کشور و معاونان وی همه قضیه را دنبال کردند و مرتب هم در بسیج امکانات و ارسال موادی که لازم بود نهایت سعی را داشتند حتی برای احتیاط هواپیمای آب پاش از سوی وزارت دفاع با حجم 40 تن آب ارسال شد ولی به علت وضعیت عملیات اعلام شد که امکان استفاده از این هواپیما نبود چرا که می توانست تبعات بدتری به دنبال داشته باشد.

 

شریعتی، با بیان اینکه در جمع بندی همه امکانات و مدیران ستاد بحران در استان و کشور یک همکاری بین بخشی مناسبی را برای کنترل و مهار این حادثه انجام دادند، تصریح کرد: در حال حاضر تیمی جهت یافتن علت حادثه تشکیل که مسئله را به صورت کارشناسی و دقیق بررسی کنند ولی آنچه اتفاق نظر بود نقص فنی بوده و غیر آن مسئله خاص دیگری نیست.

 

وی اظهار کرد: در این حادثه ابتدا برجی که بلندترین برج منطقه ویژه بود و حدود 125 متر طول داشت دچار حریق شد و اول تلاش جهت خاموش کردن این برج صورت می گیرد و با پرتاب گدازه های آن که در چند ده متری مخزن که دارای حدود 20 تن نفتا بوده، منجر به آتش سوزی در مخزن شده است.

 

وی با بیان اینکه اگر این برج می افتاد و سقوط می کرد ممکن بود کل مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان دچار حریق شود از این رو همه تلاش ها در جهت خاموش کردن و تثبیت آن برج بود، اذعان داشت: بعد از موفقیت جهت خاموش کردن برج در صبح روز پنج شنبه، مخزن هم در حال خاموشی بود و شرایط تا حدودی از طرف مسئولان امر عادی تلقی شد و برای مخزن هم اقدامات لازم صورت گرفت ولی به دلیل اینکه حجم زیادی مواد هیدورکربنی در مخزن بود با اشتعال این مخزن بزرگ و عظیم مواجه شدیم و آتش بسیار زیادی را ایجاد کرد.

 

استاندار خوزستان، با اشاره به اینکه اقدامات زیادی در این زمینه انجام شد، عنوان کرد: چون حجم مخزن زیاد بود دو لوله 12 و چهار اینچی که یک طرفه مواد را وارد مخزن می کرد، فوری تصمیم گیری شد که این را برگردانند و با نهایت دقت در کنترل دما، مواد را از مخزن خارج کنند و توانستیم حدود 6 هزار تن مواد هیدروکربنی را به نحو مطلوبی خارج کنیم و هم از هدر رفت آن جلوگیری شد و هم به مهار آتش کمک شد.

 

وی ادامه داد: چون در محیط مجتمع مخازن متراکم زیادی بودند و حجم آتش زیاد بود از طرف دیگر آتش نیز گرمای زیادی را ایجاد می کرد، نگرانی از این بود که این گرما و دمای بالا مخازن نزدیک این مخزن را هم دچار حریق کند، خود مخازن دوش های آب اتوماتیک داشتند اما به علت گرمای زیادی که ایجاد شد بود آنها به تنهایی جوابگو نبود و فوری آتش نشانان اقدامات کنترلی را انجام دادند و به طور 24 ساعته بر روی هم مخازن گازی کروی و مخازن بنزن و مخازنی که در کنار آنها بود را با آب خنک می کردند و دما مانیتورینگ و کترل می شد که اولا آتش گسترش پیدا نکند و باعث آسیب های بیشتری نشود.

 

شریعتی، با تقدیر از آتش نشانان فداکار و مجاهد که در آن گرمای طاقت فرسا مجاهدت کرده و منابع ملی دفاع می کردند، یاد آور شد: در عین حال خود مخزنی که آتش گرفته بود هم در حال خنک شدن بود که دما خیلی بالا نرود و همچنین باعث خمیر شدن فولاد و پخش شدن مواد در کل مجتمع نشود.

 

وی با بیان اینکه تمام این اقدامات حساب شده و برنامه ریزی شده از سوی متخصصین امر صورت گرفت، ابراز کرد: ابتدا ساعت 14 روز جمعه تلاش شد که از طریق بمباران پمپ به مخزن حمله شود تا آتش را خاموش کنیم موفقیت آمیز نبود و بعد از آن تصمیم گرفته شد که چون اوضاع تحت کنترل است مواد کربنی بسوزد.

 

وی بیان کرد: اما با بررسی های مجددی که انجام شد مجددا ساعت یک بامداد روز شنبه تصمیم گرفته شد حمله مجددی صورت بگیرد و قبل از اتمام این مواد کربنی به علت امکانات زیادی که جمع شده بود و فوم زیادی که در اختیار بود برآورد بر این بود که بتوانیم آن را خاموش کنیم که این حمله صورت گرفت و موفقیت آمیز بود و حدود 2 ساعت طول کشید و آتش مهار شد.

 

استاندار خوزستان، خاطر نشان کرد: در عین حال آتش نشانان کار خود را متوقف نکردند چون گفته شد که اگر آب پاشی بر روی دیواره مخزن صورت نگیرد ممکن است این گرمای شدید دیواره مجدد دچار آتش سوزی و حریق شود و تا حدود هشت صبح خنک کردن را ادامه دادند.

 

وی با اشاره به اینکه خدا را شاکرم که این حادثه تبعات جانی نداشت و تبعات اقتصادی آن کاملا کنترل شد، تاکید کرد: از همه دست اندرکاران این امر و تمام نیروهیا امدادی و آتش نشانی و رئیس جمهور که با حساسیت ویژه ای این مسئله را دنبال می کرد، وزیر نفت که مجدانه پای کار اومد تشکر می کنم، اگر چه پتروشیمی ها متعلق به وزارت نفت نبود ولی چون سرمایه ملی بود وزیر نفت به استان آمد و احساس مسئولیت کرد و مسئله به نحو مناسبی ختم به خیر شد.

 

کد خبر 557181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha