وی افزود: بر همین اساس هنر یکی از مؤلفههای زندگی در دوران معاصر است و به همین اعتبار حکومت اسلامی که برای تمام ابعاد زندگی انسان دارای حکم و برنامه است، قطعا باید در مورد هنر نیز برنامه داشته باشد.
رئیس مدرسه اسلامی هنر قم ادامه داد: تا نسبت به ابعاد مختلف فعالیت هنری از منظر فقه نظریهپردازی نشود نمیتوانیم اسناد بالادستی حوزه هنر را تدوین کنیم.
وی ضمن تاکید بر نقش حوزههای علمیه در حمایت نظری از حکومت اسلامی گفت: ارائه دستگاه نظری منسجم در عرصههای مختلفی مانند اقتصاد، سیاست، فرهنگ، هنر و ... به عهده حوزههای علمیه است و هرچند حوزه نیز تاکنون در بخشهای مختلف تلاشها پی خوبی انجام داده، اما به نظر بنده در زمینه " فقه هنر " یک عرصه فراخ برای کار نظری وجود دارد.
حجت الاسلام نواب در ریشهیابی علل این موضوع، افزود: بسیاری از مسائل نظری هنر پیش از این به این علت که که فقیهان صاحب حکومت نبودهاند، با احتیاط رفع و رجوع شده و احکام فقهی با احتیاط صادر شده است، اما امروز که حکومت کشور در دست متدینین است و بنا بر این گذاشته شده که کشور بر اساس فقه شیعه پیش برود، طبیعتاً نمیشود با احتیاط پیش رفت و باید یک بار دیگر مسائل فقهی هنر مورد بازبینی قرار بگیرد.
عضو کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به این مبحث باید دسیسه دشمنان انقلاب و اسلام در سوء استفاده از ابزار هنر برای شبیخون فرهنگی و جنگ نرم را نیز افزود.
رئیس مدرسه اسلامی هنر قم ابراز کرد: خوشبختانه پس از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در حوزههای علمیه و بهویژه حوزه علمیه قم در زمینه " فقه هنر " تلاشهای مفیدی صورت گرفته است.
وی در تشریح برخی از این تلاشها یادآور شد: مقرر شده که از ابتدای سال تحصیلی جدید چند عنوان درسی در زمینه فقه هنر تدریس شود.
نظر شما