به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ،كتاب حاضر حاصل جست وجو در متون گذشته، يافتن زنان شاعر و نوشتن از هنر شاعري آنهاست كه در هفت بخش نوشته شده است.
بخش اول پاسخ به چرايي نگارش تاريخ شعر زنان و نخستين آثاري است كه به نوعي با زن و شعر در ارتباط بوده است.
بخش دوم کتاب به عنوان بستر پژوهش، بررسي شرايط سياسي، اجتماعي است و بخش سوم نگاهي گذرا به بستر ادبي، شعر و شاعران و مراكز ادبي دوره هاي موردنظر دارد.
بخش چهارم پاسخ علمي به پرسشي است كه چرا ادبيات به زنانه و مردانه تفكيك شده است. در اين بخش تفاوت هاي زيست شناختي، تفاو تهاي جنسيتي (اجتماعي) و چگونگي تأثير آنها بر تجربه، نگاه، عاطفه و زبانِ زن و مرد و بازتاب آنها در نوشتار بررسي شده است.
بخش پنجم ويژگي هاي ادبيات زنانه را توصيف و تحليل کرده است و بخش ششم به شعر و زندگينامة زنانِ شاعر و جهانِ زنانه آنها اختصاص دارد. بخش هفتم نیز شامل نمودارها و جدول ها است و نگاهي آماري و كلي به زنان شاعر در ادبيات فارسي دارد
در این کتاب تلاش شده، آن جا که زنان شاعر نادیده گرفته شدهاند و از تجربه ی شعری آنها حرفی به میان نیست، تحلیل و بررسی آغاز شود تا سیر تکوین شعر زنان در گذر تاریخ ادبیات فارسی تدوین شود و سهم هر شاعر و نقش آثار خلاقه ی آنها در این جریان مشخص گردد. دورهبندی تاریخ شعر زنان بر اساس دوره ی تاریخی انجام شده و به زمان و مکان شاعر و به زندگی او در بستر دوره ی تاریخی و جامعهای که در آن زندگیکرده، اشاره شده تا رفتار شاعرانه زنی شاعر در پاسخ معنادارش به جهان پیرامون بیشتر درک شود.
گفتنی است کتاب حاضر را انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما