به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، در ادامه حضور چند روزه ویلیامز گراتیوزی، مدیر عامل بنیاد هنری پرگولایس ایتالیا در ایران و جلسات بررسی نحوه همکاری بنیاد رودکی ایران و بنیاد مذکور، در مجموعه برج آزادی برگزار «علی اکبر صفی پور» مدیرعامل بنیاد رودکی اعلام کرد: تا اواخر هفته آینده مجموعه متبوعش بسته پیشنهادی خود را برای این بنیاد ارسال خواهد کرد.
بر اساس این گزارش در جلسه ای که روز پنجشنبه 24 تیرماه با حضور «علی اکبر صفی پور» مدیر عامل بنیاد رودکی، «پرفسور چِرِتی» رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران، «ویلیامز گراتیوزی» مدیر عامل بنیاد هنری پرگولایس و «محمود عزیزی» مدرس و بازیگر پیشکسوت ایرانی و عضو هیئت مدیره بنیاد رودکی و جمعی از اصحاب رسانه در در مجموعه برج آزادی برگزار شد؛ طرفین به بررسی زمینه های همکاری پرداختند.
در ابتدای این نشست پس از سخنان کوتاه مدیر عامل بنیاد رودکی، محمود عزیز به نمایندگی از این بنیاد برخی از فرصت ها را در زمینه هنرهای نمایشی تشریح کرد. وی در این زمینه گفت: پیش از این ایران پاره ای از تعاملات را با کشور فرانسه داشته است اما به رغم اهمیت فعالیت های هنرمندان ایتالیایی و علاقه ایرانیان برای تعامل بیشتر با ایشان، تا کنون مذاکره ای در این خصوص اتفاق نیفتاده بوده است.
این استاد دانشگاه افزود: البته ایتالیاییها طی سالهای اخیر این هوشمندی را داشته اند که توسط جشنواره هایی مانند ونیز روابطی را با هنر و هنرمندان ایرانی برقرار کنند و از آنجاییکه کشور ایتالیا سه گونه بی نظیر از هنرهای نمایشی را داراست که امکان حضور ایشان در ایران نیز وجود دارد که در این میان «کمدی دلارته» را می توان به درستی پسر عموی «نمایش تخت حوضی»کشورمان دانست.
عزیزی تشریح کرد: در هنرهای نمایشی آیینی اگر چهار عنصر حرکات موزون، آواز،موسیقی و دیالوگ وجود داشته باشد به آن یک تئاتر کامل می گویند که نمایش تخت حوضی همه آنها را داراست.
وی در ادامه گفت:در صورتی که امکان برگزاری جشنواره ای برای نمایش این دوگونه از هنرهای نمایشی از دو کشور فراهم شود فرصتی تاریخی نصیب علاقمندان و مردم دو کشور می شود. از سویی دیگر رگه هایی از این نمایش در قزاقستان و امریکای لاتین هم مشاهده می شود که می تواند به دلیل روابط تاریخی این نقاط با ایران و ایتالیا باشد. بنابراین می توان سمیناری هم به موازت این جشنواره برگزار کرد تا محققین نیز با ارائه مطالب خود بپردازند.
در ادامه گراتیوزی توضیحاتی در مورد بنیاد مطبوعش و محل استقرار آن داده و گفت:این بنیاد در سال ۲۰۰۰ تاسیس شده و در استانی واقاع شده که جمعیتی یک میلیون و پانصد هزار نفری دارد اما بالاترین رکورد را در سطح اروپا به لحاظ سالنهای تئاتر دارد.
وی تشریح کرد:در این استان صد سالن تئاتر است و از این میان در شهر شصت هزار نفری محل استقرار بنیاد ما ده سالن وجود دارد که مدیریت شش تای آنها با ماست و هر روز نزدیک به دوازده نمایش از ژانرهای مختلف در آنها اجرا می شود.
گراتیوزی افزود:هنرمندان بزرگ موسیقی و تئاتر و اپرا از استان ما به جهان هنر معرفی شده اند و در این استان حتی زمانی که شهرها جمعیتی دو یا سه هزار نفری داشتند اولین ساختمان مهمی که در میدان مرکزی آنها ساخته می شد سالن تئاتری با ظرفیت صدو پنجاه نفر بود و این نشان از باز بودن متمولین شهر نسبت به مردم عادی بود چرا که در کنار سالنهای تئاتر مباحث سیاسی و تجاری هم در می گرفت.
وی تصریح کرد: ما جدای از علاقمندیمان برای تبادل هنری امکان انجام کارهای تکنیکی در کلیه امور تئاتر را هم داریم و می توانیم در این زمینه هم خدمات فراوانی ارائه کنیم.
این فعال فرهنگی به همراه خود علی قاسمی که هنرجوی ایرانی که در مجموعه بنیاد هنری پرگولایس مشغول به آموختن اپرا بود را به عنوان نمونه ای از همکاری نهاد های هنری دو کشور آورده بود و در بخش دیگری از سخنانش به زمینه های فرهنگی مشترک دو کشور اشاره کرده و گفت:من از کودکی و در کتابهای درسی دوران مدرسه خود در مورد سابقه هزاران ساله ایران و کشور خود خوانده ام و هنگامی که دو سال در کشور قزاقستان مشغول به کار بودم متوجه شدم که مردم آن کشور به هنگام صحبت از گذشته خود با مشکل روبرو می شوند چرا که تنها پیشینه ای پانصد ساله دارند اما وقتی نمایش محمد رحمانیان را دیدم متوجه شدم که فارغ از اصول نمایشی درستی که این اثر داشت از پیشینه تاریخی قوی هم برخوردار است و بسیار متاسف شدم که چرا متن آن را درک نمی کنم.
وی تاکید کرد: همه اینها موید این است که به دیلیل سبقه طولانی و تاریخی دو ملت و نزدیکی فرهنگی آنها ما حتی بدون درک کلام تنها با اشارت هم یکدیگر را در می کنیم و همین برای فعالیت و تعامل فرهنگی کافی است.
در انتهای این جلسه «علی اکبر صفی پور» مدیرعامل بنیاد رودکی اعلام کرد: با توجه به صحبتهایی که در این دو جلسه شکل گرفته٬ پیشنهاد می کنم که طرفین بسته پیشنهادی خود را تا انتهای هفته دیگر تنظیم و ارسال کنند تا بتوانیم پس از بررسی لازم در قالب یک تفاهمنامه امضا کرده و آنها را عملیاتی کنیم تا به پیشبرد ارتباط فرهنگی دوکشور کمک کند.
پس از این جلسه میهمانان برای آشنایی بیشتر با هنر ایرانی و امکانات موجود در مجموعه برج آزادی از این مکان و موزه واقع در برج بازدید کردند.
نظر شما