موسیقی نواحی مانند درختی است که می روید و شتاب ندارد

خبرگزاری شبستان: نوازنده و هنرمند پیشکسوت موسیقی لرستان با تاکید بر توجه بیشتر به موسیقی نواحی به عنوان یکی از شاخه های ارزشمند موسیقی گفت: موسیقی نواحی مانند درختی است که می روید و شتاب ندارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه سومین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار  شامگاه یکشنبه 27 تیر در تالار وحدت برگزار شد.

در این مراسم علی اکبرشکارچی، نوازنده و هنرمند پیشکسوت موسیقی لرستان  با بیان اینکه موسیقی محلی و موسیقی سنتی همزاد و هم خانواده یکدیگر هستند و هیچ کدام بدون بهره مندی از یکدیگر نمی توانند به حیات خود ادامه دهند، گفت: این دوگونه موسیقی تقدیر بوده که در یک جهت موازی به حیات خود ادامه دهند؛ موسیقی شهری در عرصه معنویت به حرکت خود ادامه داده و موسیقی محلی نیز با محوریت قرار دادن زندگی، کار به حیات خود ادامه داده است و ما می بینیم که این دو با چنین فضایی می توانند هم جنس یکدیگر باشند، البته در یک برهه تاریخی نسبت به ثبت و ضبط موسیقی اقوام ایرانی تلاش های بسیار زیادی انجام گرفت اما بعد از مدتی توجه به این موضوع نادیده گرفته شد و عده ای به صورت پنهانی و خودجوش نسبت به ثبت و ضبط این جریان تلاش کردند.

علی اکبر شکارچی  با اشاره به این نکته که موسیقی نواحی یکی از شاخه های ارزشمند موسیقی است که باید  بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: موسیقی نواحی به قدری ارزشمند است که خیلی از هنرمندان این عرصه وقتی می خواهند ساز خود را در  دست بگیرند وضو می گیرند و سجده می کنند و بدون این آداب دست به ساز نمی زنن.، این موسیقی نواحی همان موسیقی است که از آسمان به ما می رسد و خوش به حال کسانی که رابط چنین موسیقی می شوند.


این نوازنده و هنرمند پیشکسوت موسیقی لرستان   از رواج بی رویه موسیقی پاپ در جامعه انتقاد کرد و گفت: متاسفانه موسیقی پاپ بیشتر از ظرفیت خود وارد زندگی مردم شده است؛ اما مطمئن باشید این موسیقی هیچ گاه نمی تواند جای سازهای ارزشمند موسیقی نواحی را بگیرد .

 

علی اکبر شکارچی برگزاری فستیوال موسیقی نواحی آینه دار را  یکی از رویدادهای ارزشمند برای جامعه موسیقی کشور دانست و گفت: به برکت وضعیت کنونی بعد از انقلاب اسلامی آتشی دردل خانواده ها برای آموختن موسیقی افروخته شده است که بیشتر آنان دنبال آموختن موسیقی به فرزندانشان هستند .

 

وی یادآور شد: موسیقی «خلق لر» نخستین اثری بود که پس پیروزی انقلاب اسلامی از دل انواع موسیقی های کاباره ای خود را به جامعه معرفی کرد در این اثر برای نخستین بار موسیقی کار و موسیقی عروسی، موسیقی عزا و انواع موسیقی های دیگر روستایی در قالب آلبومی که اثر من و حسین علیزاده بود به مخاطبان ارائه شد.


 این نوازنده و هنرمند پیشکسوت موسیقی لرستان  همچنین گفت: امروز حضور شما در این فستیوال در حقیقت رو در رویی موسیقی شهری و موسیقی روستایی است که درست مانند این است که دو نفر دست در گردن هم بیندازند و همدیگر را با مهر در آغوش بگیرند، من شاهد بودم که دست اندرکاران برگزاری فستیوال تمام تلاش خود را به کار بستند تا حضور شما در اینجا با بهترین کیفیت ممکن انجام شود.

علی اکبر شکارچی  با اشاره به وضعیت درجه بندی هنری هنرمندان موسیقی نواحی گفت: امیدوارم با عنایت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هرچه زودتر نسبت به بهبود اوضاع این هنرمندان و نحوه درجه بندی انها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام عاجلی صورت پذیرد.

کد خبر 559258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha