نماهای غربی از سیمای اصفهان حذف می‌شود/قرارداد احیای دولت‌خانه صفوی در دست انجام است

خبرگزاری شبستان: معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: حذف نماهای غربی و بیگانه از سیمای شهر اصفهان برای بازگرداندن هویت شهری اصفهان در دستور کار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سید جمال‌الدین صمصام شریعت دوشنبه (28 تیر) در نشستی با خبرنگاران  از وضعیت خوب صدور پروانه ساختمانی در سال 94 با توجه به رکود موجود خبر داد و افزود: بر خلاف پیش‌بینی‌های صورت گرفته صدور پروانه ساختمانی در سال گذشته نسبت به سال 93 با افزایش 16 درصدی روبرو بود.

 

وی در ادامه به وضعیت نامناسب ساخت و ساز در شهر اصفهان در سه ماهه نخست امسال اشاره کرد و بیان داشت: ادامه رکود در سال جاری بر روی ساخت و ساز در شهر اصفهان تاثیر بسزایی گذاشت به گونه‌ای که در سه ماه نخست امسال و تا تاریخ 21 تیر ماه با کاهش 25 درصدی صدور پروانه ساختمان در اصفهان روبرو بودیم.

 

وی که معتقد است مالیات بر ساخت و ساز، مالیات بر خانه های خالی، افزایش قیمت منطقه بندی، افزایش نرخ تاسیسات زیربنایی و افزایش بیمه صدور پروانه ساختمان زمینه ساز ادامه رکود ساخت و ساز در شهر اصفهان شده است، افزود: باید توجه داشته باشیم که برخی از شاخصه‌ها خوب است اما باید زمان مناسب برای اجرای آنها در نظر گرفته شود که از آن جمله می‌توان به دریافت مالیات از خانه‌های خالی اشاره کرد که در حال حاضر زمان مناسبی برای اجرای این طرح نیست.

 

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه طی یک سال گذشته اقدامات مورد نیاز برای سهولت در صدور پروانه ساختمان انجام شده است، افزود: از آن جمله می‌توان به تحقق شهرسازی الکترونیک، شفاف‌سازی و روان‌سازی اقدامات در این زمینه اشاره کرد.

 

ابلاغ طرح تفصیلی مناطق 15 گانه شهرداری اصفهان پس از طی فرایند 15 ساله

 

وی ابلاغ طرح تفصیلی مناطق 15 گانه شهرداری اصفهان را نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته طی یک سال گذشته اعلام کرد و افزود: این طرح‌ها با طی فرایندی 15 ساله به دنبال بی‌توجهی‌های اخیر آماده شده و در اختیار مدیران مناطق قرار گرفته است.

 

صمصام شریعت به تاکید شورای شهر و شهردار اصفهان در خصوص جلوگیری از دریافت هرگونه هزینه مازاد برای صدور پروانه ساختمان در مناطق مختلف شهرداری اصفهان اشاره کرد و بیان داشت: از این رو با توجه به نظارت‌های صورت گرفته هزینه مازادی از شهروندان دریافت نمی‌شود.

 

وی در ادامه به روند تعیین میزان عوارض ساختمانی در کشور و به ویژه شهر اصفهان اشاره کرد و افزود: این عوارض بر مبنای مصوبات مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان  تعیین می‌شود و طی یک سال گذشته نیز با توجه به طراحی و راه‌اندازی سیستم «سما» محاسبات به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و همه شهروندان نیز با دریافت نام کاربری و رمز عبور می‌توانند به راحتی محاسبات خود را انجام دهند که این سیستم با توجه به گذر از مرحله پایلوت در همه مناطق شهرداری اصفهان اجرایی خواهد شد.


معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در ادامه به تخفیف 35 درصدی صدور پروانه ساختمان در صورت پرداخت نقدی هزینه‌ها در دهه فجر سال گذشته اشاره کرد و افزود:  در سال جاری نیز چنانچه هزینه‌های صدور پروانه ساختمان نقدی پرداخت شود 20 درصد تخفیف برای عوارش بر ارزش افزوده اعمال خواهد شد.

او در ادامه به بیشترین و کمترین پروانه ساختمانی صادر شده در مناطق شهرداری اصفهان اشاره کرد و گفت: از این رو در سال گذشته منطقه هشت بیشترین تعداد و منطقه 12 بیشترین مساحت صدور پرواه ساختمان را به خود اختصاص داده است.

 

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در ادامه این نشست و در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص وضعیت بافت فرسوده و راهکارهای ساماندهی آن ابراز داشت: در حال حاضر چهار هزار و 560 هکتار بافت فرسوده در اصفهان وجود دارد که تنها دو هزار و 270 هکتار از این بافت مصوبه شورای عالی شهرسازی کشور را دریافت کرده است.

 

وی همچنین به عدم اجرای تعهدات دولت در قبال بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: دولت بر اساس قانون باید 50 درصد از تخفیفی را که شهرداری‌ها برای صدور پروانه در بافت فرسوده اعمال می‌کنند به شهرداری‌ها پرداخت کنند و این در حالی است که سال‌هاست که این هزینه پرداخت نمی‌شود.

 

صمصام شریعت بافت فرسوده را شامل بافت‌های حاشیه‌نشینی شهرها، بافت روستایی که به شهرها الحاق شده، بافت‌های ناکارآمد، کارخانجات و انبارهای متروکه عنوان کرد و گفت: از این دست بافت‌ها در اصفهان زیاد است و در صورت بی توجهی بافت‌های فعلی نیز به بافت‌های فرسوده اضافه خواهند شد.

 

او همچنین به اهتمام شهرداری نسبت به مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: اگرچه مرمت آثار تاریخی مرتبط با میراث است اما سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در این مساله پیش قدم شده و به احیای این آثار همچون مرمت و بازسازی میدان امام علی(ع)، بدنه‌سازی و کف‌سازی چهارباغ اقدام کرده است.

 

وی با تاکید بر اینکه اراضی بایر در معرض تهدید ساخت و سازهای خلاف قرار گرفته‌اند، ابراز داشت: این موضوع در کمیسیون ماده پنج مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد بر روی اینگونه اراضی طرحی تهیه شود که بخشی از آنها به کاربری‌های فضای سبز ، مسکونی و یا خدماتی تبدیل شوند.


معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه این طرح در چند منطقه از شهرداری اصفهان اجرایی شده است، ‌تصریح کرد: این در حالی است که ما از روند پیشرفت کار در کمیسیون ماده پنج راضی نیستیم زیرا قول‌های ابتدایی آنها آن چنان عملیاتی نشده است.

 

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص برنامه‌های شهرداری برای ساماندهی نوع معماری در شهر اصفهان نیز گفت: باید توجه داشته باشیم که در حال حاضر معماری اصفهان دچار بی هویتی شده است و دانشگاه‌های هنر و معماری نیز به این امر بی‌توجه شده‌اند.

 

حذف نماهای غربی از چهره اصفهان

 

صمصام شریعت با اشاره به اینکه در حال حاضر طرح‌های نظارتی بر روی ساخت و سازهای تشدید شده است، اضافه کرد: همچنین اقداماتی در چگونگی استفاده از جنس، رنگ و ترکیب مصالح مصرفی در ساختمان‌ها داشته‌ایم که البته این اقدامات هنوز چهره واقعی خود را نشان نداده و در آینده به سمتی می‌رویم تا نماهای غربی و بیگانه در اصفهان حذف شوند.

 

وی وارداتی بودن و تنوع مصالح و تکنولوژی ایجاد شده در ساخت و سازها را از مهم‌ترین دلایل بی‌هویتی در بافت معماری شهر اصفهان عنوان کرد و گفت: در گذشته تنها خشت و آجر بوده است اما اکنون با مصالح و رنگ های متعددی روبرو هستیم و همین تنوع مصالح باعث ناهنجاری شده است.

 

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در ادامه در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران  در خصوص استفاده از نمای کامپوزیت در ساخت و سازهای شهر اصفهان نیز ابراز داشت: چنانچه رنگ این نماها با رنگ سیما و منظر شهری مغایرت نداشته باشد به لحاظ قانونی مشکلی برای استفاده از آن وجود ندارد.

 

اخرین وضعیت احیای دولت‌خانه صفوی نیز به عنوان آخرین سوال مطرح شده در این نشست خبری بود که صمصمام شریعت در پاسخ به این سوال نیز بیان داشت: سازمان نوسازی و بهسازی در مسئله دولتخانه صفویه ورود پیدا کرده و سعی بر این دارند تا محدوده این دولتخانه شناسایی شود و با مشاوری نیز در حال عقد قرارداد برای تهیه طرح هستیم که تاکنون این طرح 2 بار در کمیسیون ماده 5 مطرح شده و نظراتی نیز پیرامون آن ارائه شده است.

کد خبر 559635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha