به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، اسلام رحمانی ارتباطی با تروریسم ندارد، ایجاد معاونت نظارت و پیگیری، همکاری ایران و ارمنستان در زمینه مبارزه با فساد، محمدهادی صادقی؛ مشاور رئیس قوه قضاییه برخی از سرتیترهای اخبار حوزه قضایی در هفته گذشته بود. ادامه اخبا و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
اسلام رحمانی ارتباطی با تروریسم ندارد
آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با ابراز تاسف از اقدام تروریستی اخیر در فرانسه و کودتای نافرجام در ترکیه که موجب کشته شدن انسان های بی گناه شد با اشاره به موضع منطقی جمهوری اسلامی ایران در قبال این حوادث بویژه کودتا در ترکیه گفت: موضع اصولی و منطقی جمهوری اسلامی ایران محکوم کردن هر حرکتی بر خلاف ثبات، امنیت و آرامش کشورهایی است که دولت های آنها منتخب مردم و بر اساس آرای آنان است و بر این اساس کودتای اخیر ترکیه نیز محکوم است.
آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه «احترام به آرای مردم باید در همه کشورها ملاک قرار گیرد» افزود: دولتمردان ترکیه باید به این نکته توجه کنند که احترام به آرای مردم مختص یک کشور نیست و تقابل دولت ترکیه با دولت قانونی و منتخب مردم در سوریه و کمک به تروریست ها خطای بزرگی بود که از سوی آن کشور انجام و در نهایت نیز به ضرر ترکیه و موجب تضعیف و ناآرامی در این کشور شد.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه کشورهای اسلامی باید دوست و دشمن خود را بشناسند طرح دوستی ترکیه با رژیم صهیونیستی و مقابله با سوریه به عنوان کشوری در محور مقاومت را خطای دولتمردان ترکیه دانست و تصریح کرد: نباید طوری باشد که آرای مردم را فقط در یک جا محترم بدانیم.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه در طول بیش از 37 سال گذشته در جمهوری اسلامی ایران انتخابات متعددی برگزار شده و از این حیث کشور ما الگویی بی نظیر در منطقه و جهان است گفت: در این مدت گرایش های مختلف سیاسی از طریق آرای مردم به قدرت رسیده اند که نشان می دهد این نظام هم بر پایه ارزش های الهی و اخلاقی و هم واقعاً بر رأی مردم استوار است.
رئیس دستگاه قضا در ادامه سخنان خود با ابراز تاسف از حادثه تروریستی نیس فرانسه و با تاکید بر اینکه «تروریست خوب و بد وجود ندارد» افزود: اقدام تروریستی اگر در فرانسه بد است در جمهوری اسلامی ایران هم بد است؛ با این حساب باید پرسید چگونه است که گروهک منافقین که بر حسب گزارش ها نزدیک به 17 هزار فقره ترور در کشور ما انجام داده است از سوی دولت فرانسه مورد لطف و پذیرایی قرار می گیرد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه دولت های غربی در مقابله با تروریسم جدی نیستند و دو گانه عمل می کنند تاکید کرد: آنها به زبان حال! می گویند تروریسم اگر علیه ما باشد بد است اما هر جای دیگری که تروریسم وارد عمل شد خوب است و حتی باید کمکشان کنیم!
رئیس قوه قضاییه به اظهارات مسئولان فرانسوی در نسبت دادن حادثه تروریستی اخیر فرانسه به مسلمانان و بکارگیری واژه «تروریسم اسلامی» اشاره کرد و با ابراز تاسف از اینگونه سخنان اظهار کرد: تروریست هایی که شما آنها را مسلمان می خوانید بویی از اسلام نبرده اند و در عمل هم التزام به اسلام ندارند؛ اینها دست پرورده وهابی ها هستند و وهابیت را نیز شما درست کرده اید.
آیت الله آملی لاریجانی با طرح این پرسش که «اگر تروریسم اشکال دارد چرا منافقین را پذیرفتید و چرا از داعش و گروه های تکفیری حمایت می کنید؟» عکس العمل غرب در قبال تروریسم و ادعای مقابله با آن را بر اساس منافع غربی ها دانست و گفت: بسیاری از تروریست ها منجمله داعش از کشورهای غربی آمده اند در حالی که اسلام واقعی دین رحمانی و الهی است که اقتدارش به ایمان و ارزش های ناب الهی است.
آشنایی "گام به گام" مردم با "فرهنگ سازی حقوقی"
معاونت فرهنگی قوه قضاییه با هدف آشنایی هر چه بیشتر مردم با مفاهیم حقوقی و قضایی و فرهنگ سازی حقوقی در جامعه، بروشورهایی با عنوان "گام به گام" منتشر کرد. این بروشورها در قالب طرح "گام به گام" و با شعار "دانایی، توانایی" و با هدف ایجاد جریان سازی فرهنگی در حوزه صیانت از حقوق همگانی منتشر شده است.
علاقمندان می توانند جهت دریافت این بروشورها به سایت معاونت فرهنگی قوه قضاییه به آدرس www.farhangionline.ir و یا شبکه تلگرام به آدرس @gambegaam مراجعه کنند.
جهانگیر: رفع مشکلات زندان ها و زندانیان مستلزم تغییر نگاه به مقوله حبس است
اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در نشست دادستان های تهران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر کاهش جمعیت کیفری و حل مشکلات زندانها گفت: علیرغم اقدامات خوبی که در این زمینه صورت گرفته ولی تا رسیدن به شرایط مطلوب نیازمند تلاش بیشتری هستیم.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه با ارائه گزارشی از طرح کاهش جمعیت کیفری گفت: هر چند این دستورالعمل ابلاغ شده است اما برای اجرای جامع آن نیازمند تغییر نگاه قضات هستیم.
مشاور رئیس قوه قضاییه گفت: ۶۰ درصد زندانیان برای اولین بار وارد زندان ها می شوند که می توانیم با ایجاد تاسیس قانونی در این زمینه مساعدت بیشتری با این افراد داشته باشیم تا وارد زندان ها نشوند.
رئیس سازمان زندان ها در ادامه گفت: یکی از راهکارهای دیگر برای کاهش جمعیت زندان ها ارائه اطلاعات لازم به متهمین قبل از جلسه دادگاه است تا در صورتی که وثیقه یا کفیل مورد نیاز است قبلا آن را تامین کنند.
جهانگیر به موضوع شوراهای حل اختلاف پرداخت و گفت: هنوز نگاه مردم به موضوع شوراها و نقش میانجیگری آنها جدی نیست.
وی تصریح کرد: شوراها باید تقویت شوند تا فرهنگ میانجیگری و ریش سفیدی دوباره احیا شود.
وی افزود: متاسفانه هنوز در حوزه جرم و بزه مهمترین راه حل استفاده از ابزار حبس است که نیازمند تغییر نگاه قانونگذار در این حوزه هستیم.
رئیس سازمان زندان ها گفت: باید از ظرفیت های موجود استفاده بیشتری داشته باشیم و زیر ساخت های لازم را برای برخی از تاسیسات ایجاد کنیم.
وی افزود: علیرغم پیش بینی حبس الکترونیکی هنوز این طرح معطل تکمیل زیرساخت ها است.
جهانگیر با طرح این نکته که نگاه حبس محور نمی تواند راهگشا باشد گفت: تغییر رویکرد استفاده از مجازات های جایگزین حبس و پرهیز از سخت گیری های غیرضروری می تواند روند کاهش جمعیت کیفری را تسریع نماید.
وی گفت: هرچند ورودی زندانها طی سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته اما کماکان جمعیت موجودی زندانها کاهش مطلوبی نداشته است.
رئیس سازمان زندان ها با بیان اینکه استان تهران بیشترین جمعیت کیفری را دارد گفت: حجم کار مراجع قضایی تهران چشمگیر است که جای دارد از قضات برای تسریع در رسیدگی به حقوق مردم تقدیر شود.
در این نشست که با حضور عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران و دادستان های تابعه استان تهران برگزار شد حاضرین به طرح دیدگاه های خود در خصوص توسعه همکاری های مراجع قضایی و زندان ها پرداختند.
نشستی با محوریت تعامل شورای حل اختلاف با سازمان زندانها برگزار شد
در جریان بازدید رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران از سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور نشستی با محوریت تعامل این شورا با سازمان برگزار شد. دریانی رئیس شوراهای حل اختلاف استان پس از ارائه گزارش آمار و عملکردها، توضیحات مبسوطی درباره تعاملات سازنده شورای حل اختلاف و سازمان زندانها ارائه داد.
وی حضور و ارائه خدمات سازنده و به موقع همکاران قضایی در مجتمع شماره 30 شورای حل اختلاف تهران (ویژه زندان) را عامل مؤثری در کاهش آسیب ها و مشکلات راجع به زندانیان و محکومین به زندان برشمرد.
در پایان این جلسه محبی سرپرست مجتمع شماره 7 شورای حل اختلاف تهران از توجه رئیس شورای حل اختلاف استان تهران در توسعه و ترویج فرهنگ صلح و سازش و ارتقاء جایگاه و تعامل شوراهای حل اختلاف استان تهران تقدیر کرد.
فاضلیان: برای نخستین بار در کشور معاونت نظارت و پیگیری در استان البرز ایجاد شد
احمد فاضلیان رئیس کل دادگستری استان البرز در آیین تودیع و معارفه رئیس محاکم عمومی و انقلاب شهرستان کرج مسئولیتها را جزو امور دنیوی و موقتی توصیف کرد و گفت: مسئولیتهایی که در نظام جمهوری اسلامی به تک تک کارگزاران داده میشود آزمایش بزرگ الهی است و بعد از هر معارفهای قطعا یک تودیع وجود دارد.
وی افزود: توفیق خدمت به مردم فرصت مغتنمی است که داده شده و همه باید خداوند را در همه حال ناظر بر رفتار و اعمال خود بدانیم با این نگرش قطعا جلوی خیلی از لغزشها و کاستیها گرفته میشود.
رئیس کل دادگستری استان تصریح کرد: حجم سنگین پروندهها و فشار کاری نباید منجر به بیصبوری شود و قضات باید در برابر ناملایمات صبور باشند چون فعالیت در این جایگاه فرصتی برای خدمت به خلق است.
وی با تمجید از عملکرد بخشهای مختلف محاکم عمومی و انقلاب کرج اظهار داشت: آقای مازنی از زمان تصدی ریاست کل محاکم عمومی و انقلاب کرج که از ابتدای استان شدن البرز بوده عملکرد قابل قبولی داشته و دلیل جابهجایی وی صرفا برای تزریق روح تازه و ایدههای جدید به مجموعه بود.
فاضلیان افزود: با توجه به ویژگیهای برجسته آقای مازنی وی به سمت معاون قضایی و مسئول معاونت تازه تاسیس نظارت و پیگیری دادگستری کل استان البرز منصوب شد.
وی با اشاره به اینکه معاونت نظارت و پیگیری برای نخستین بار در یک طرح ابتکاری در البرز ایجاد میشود، توضیح داد: این معاونت در حوزه پیگیری پروندههای مهم و بلاتکلیف، ماده 477، آنالیز و ارزیابی آماری و نظارت بر شعبات و حوزههای قضایی مسئولیت خواهد داشت.
رئیس کل دادگستری استان البرز ایجاد معاونت نظارت و پیگیری را یکی از گامهای مهم در راستای تحقق وعده تحول در بخش قضایی عنوان کرد و گفت: با توجه به برنامهریزی انجام شده تا پایان سال میخواهیم تعداد ماندهها را کاهش قابل توجهی دهیم.
در این مراسم از زحمات محمدباقر مازنی تقدیر و داود میرغفاری به عنوان رئیس جدید محاکم عمومی و انقلاب کرج معرفی شد.
کتاب راهبردهای توسعه قوه قضاییه در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی منتشر شد
کتاب راهبردهای توسعه قوه قضاییه در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی از سوی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه منتشر شد. در این کتاب برای تهیه یک سند راهبردی برای قوه قضاییه تلاش شده است. این قوه به عنوان یکی از قوای سه گانه نقش عمده ای در تامین عدالت، مبارزه با جرم، تضمین حقوق و آزادی های مردم و شهروندان، مبارزه با جرایم و مفاسد دارد.
همچنین در بخش اول این کتاب بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، به نوعی نسخه ای از یک سند راهبردی در چارچوب برنامه استراتژیک قوه قضاییه ذکر شده است و در بخش دوم به فرازهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی حول قوه قضاییه توجه شده است.
امضای سند یادداشت تفاهم همکاری بین دو کشور ایران و ارمنستان در زمینه مبارزه با فساد
تفاهم همکاری بین دو کشور ایران و ارمنستان در زمینه های مبارزه با فساد اداری و مالی و همکاری های آمبودزمانی امضا شد. ناصر سراج که به دعوت رئیس کمیته تحقیق و بازرسی جمهوری ارمنستان به این کشور سفر کرده است، تفاهم نامه همکاری امضا کرد.
سراج که به دعوت "آغوان هوسپیان" رئیس کمیته تحقیق و بازرسی جمهوری ارمنستان به این کشور سفر کرده است در جریان امضاء سند یادداشت تفاهم همکاری دو کشور با تشکر ویژه از همتای ارمنی به سبب دعوت از هیأت بازرسی کل کشور جمهوری اسلامی ایران بر استمرار روابط حسنه دو کشور و گسترش حوزه های همکاری مشترک در امور نظارت، بازرسی و مقابله با فساد تاکید کرد.
وی با مهم دانستن فعالیت های آمبودزمانی از اقدامات این سازمان در امور دوجانبه، منطقه ای و بین المللی سخن گفت و اظهار داشت: جایگاه سازمان بازرسی کل کشور در انجمن آمبودزمان آسیایی و اقدامات به عمل آمده برای تأسیس آکادمی آمبودزمان آسیایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وي با اشاره به لغو تحریم های ظالمانه بین المللی علیه کشورمان از مقامات کشور ارمنستان خواست که همانند گذشته با بهره گیری از فضای مطلوب روابط دو کشور و نیز فضای جدید ایجاد شده جهت تحکیم روابط دوجانبه، علاوه بر بخش های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و تجاری در حوزه های قضایی و امور نظارت، بازرسی، آمبودزمانی و ضدفسادی همکاری های خود را گسترش دهند.
قاضی سراج با اشاره به امضاء موافقت نامه معاضدت قضایی، استرداد مجرمین و انتقال محکومین میان دو کشور و تقدیر از همکاری خوب طرف ارمنی در زمینه پیگیری امور زندانیان و کمک و رفع مشکلات آنها بر انتقال زندانیان ايراني برای گذراندن دوره محکومیت در كشورمان تأکید کرد.
گفتنی است در جریان سفر قاضی سراج و هیأت همراه به ایروان، سند یادداشت تفاهم همکاری دو کشور در حوزه های نظارتی، بازرسی، مبارزه با فساد و مقابله با سوء جریانات اداری و مالی و نیز رسیدگی به شکایات مردمی(فعالیت های آمبودزمانی) با حضور سیدکاظم سجادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و ابراهیم شاهرخیان معاون برنامه ریزی و امور مجلس و منصور آقامحمدي معاون حوزه رياست و همكاري هاي بين المللي سازمان بازرسی کل کشور به امضاء رسید.
محمدهادی صادقی؛ مشاور رئیس قوه قضاییه
آیت الله آملی لاریجانی با صدور حکمی دکتر محمدهادی صادقی را به سمت مشاور رئیس قوه قضاییه منصوب کرد.
متن حکم آیت الله آملی لاریجانی به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر محمدهادی صادقی
نظر به سوابق و تجربیات ارزشمند علمی و اجرایی جناب عالی، به موجب این ابلاغ به سمت مشاور رئیس قوه قضاییه منصوب می شوید.
توفیقات روزافزون شما را در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی از خداوند متعال مسئلت دارم.
صادق آملی لاریجانی
نظر شما