به گزارش خبرنگار تلویزیون شبستان، عصر روز گذشته نشست نقد و بررسی سریال پادر با حضور تهیه کننده، کارگردان، نویسنده و تنی چند از اصحاب رسانه و علاقمندان در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، سحر عصر آزاد به عنوان منتقد و مجری و کارشناس این نشست در سخنان کوتاهی ضمن تحسین مجموعه ای که علی رغم تغییرات جدی در سطح عوامل سازنده نسبت به سری اول آن و حتی تغییر نام کماکان موفق به جذب مخاطب شد، گفت: کاش در ایران هم مثل سایر نقاط دنیا روند دنباله سازی مجموعه های موفق رایج شود و این اتفاق را در مورد پادری یا همان دودکش 2 به فال نیک می گیریم.
وی افزود: موفقیتی که با در کنار هم قرار گرفتن یک زوج هنری موفق ابتدا بر روی کاغذ و سپس در در قاب تصویر به دست آمد.
پس از آن سید محمود رضوی، تهیه کننده این سریال توضیحاتی در مورد ساخت آن داد و تشریح کرد: در ابتدا قصد تولید مجموعه ای با نام «فروشگاه بزرگ» را داشتیم که این امر در زمان آمدیریت محمودرضا تخشید به محمد حسین لطیفی پیشنهاد شده بود. با تغییر مدیریت سازمان صدا و سیما حامی مالی این پروژه انصراف داد و با توجه به زمان اندک باقیمانده تا نوروز، با مشورتی که انجام دادیم تصمیم گرفتیم تا با استفاده از کاراکترها و فضای مجموعه موفق دودکش، پادری را تولید کنیم. این درحالی بود که کوروش نریمانی باپیشنهاد لطیفی به جمع ما پیوست و پیش از این من تجربه همکاری با این نویسنده را نداشتم.
وی در مورد تغییر زمان پخش و مشکلات بوجود آمده آن هم گفت: در ابتدا این سریال برای نوروز نوشته و در حال ساخت بود که بنابه دلایلی زمان پخش آن به رمضان تغییر یافت و ما هم اجبارا تولید را برای پانزده روز تعطیل کردیم و بخش های نوروزی را حذف کرده و خورده داستانهایی را به آن اضافه کردیم تا بتوانیم تعداد قسمتها را افزایش داده و آن را برای پخش در ماه رمضان آماده کنیم.
در ادامه محمد حسین لطیفی کارگردان سریال پادری گفت: تلویزیون چهار سال بود که به دنبال ساخت سری دوم مجموعه «دودکش» بود اما بنابه دلایلی برای من امکان جمع کردن همان تیم وجود نداشت تا اینکه سیدمحمود رضوی تهیه کنندگی این مجموعه را پذیرفت.
وی افزود: در همه جای دنیا این پذیرفته شده است که یک سریال به یک برند برای شبکه سازنده اش تبدیل شده و فصل های مختلف آن را کارگردانان متفاوتی بسازند ولی این امر در کشور ما خیلی پذیرفته نیست و مخاطب با تغییر عوامل اقبال اولیه را نشان نمی دهد. به هر حال به رغم همه این مشکلات کار تولید را آغاز کردیم.
لطیفی تاکید کرد: از همان بدو امر با خود قرار گذاشتیم که به هر قیمتی مخاطب را نخندانیم و چارچوبهای اخلاقی را رعایت کنیم. بر همین اساس ما قرار گذاشتیم اثر خانواده محور تولید کنیم و سعی کنیم حرفمان را درست بزنیم پس در ادامه این مجموعه دنبال اتفاقات و ماجراهای جدید بودیم تا به این بهانه روابط سالم خانواده را به نمایش درآوریم.
این کارگردان مطرح افزود: مشکل اصلی این است که هنوز مدیران فرهنگی ما باور نکرده اند که با سرطانی در این عرصه روبرو هستیم چرا که اگر بیماری را باور کنند آن موقع می توانیم به درمان بیندیشیم. آنها باید باور کنند که اگر هر از گاهی مرد ما به کانالهای بیگانه توجه می کنند برای این است که ما در این سمت چیزی برای ارائه نداریم.
در ادامه نوبت به نویسنده این مجموعه رسید. کوروش نریمانی گت: من با مجموعه ای روبرو بودم که کاراکترها و فضای آن در سری اول روبرو شکل گرفته بود. این در حالی است که هر کس سلیقه و نگاه خود را دارد اما من باید به لحاظ اخلاقی کار را به سلامت عبور می دادم در حالی که به لحاظ فنی هم کار خود را به درستی به انجام می رساندم. البته این تجربه را در نوشتن پایتخت 2 هم داشتم.
وی افزود: در این مجموعه بنا برا این بود که به هر قیمتی مخاطب را نخندانیم و من هم در هیچ کدام از کارهایم برای مخاطب جوک نمی گویم بلکه تلاش می کنم تا با ایجاد موقعیت ها قصهای شیرین و دلنشین تعریف کنم.
نریمانی تاکید کرد: در همراهی با این مجموعه دو دلگرمی خوب داشتم اول کارگردان مجموعه که با پایمردی کا را تا انتها پیش برد و دوم همه عوامل که از تئاتر به این حوزه آمده بودند و در واقع من با همه دوستانم همکاری داشتم.
وی در مورد کاراکترهای این سریال هم توضیح داد: همه کاراکترهای ما افراد سالمی بودند و اگرچه دچار اشتباه می شدند اما شرور نبودند و در اصطلاح عامیانه طفلکی بودند. کسانی که اصلاح پذیر بودند و این برای ما بسیار مهم بود.
در بخش دیگری از این مراسم بهنام تشکر که مشخص بود آمادگی این را دارد که نسبت به سازندگان دودکش دل پری دارد اما از او خواسته شده تا در این خصوص سخنی نگوید، گفت: ساخت پادری یا دودکش 2 در صورت حضور تهیه کننده قبلی هرگز اتفاق نمی افتاد و پادری دو شاخصه مهمداشت که تولید آن را ممکن ساخت. اول نویسنده ای که به رغم همه مشکلات ریسک بالای را پذیرفت و دوم تهیه کننده ای که با جلب اعتماد جمع شدن همه ما را ممکن کرد.
این بازیگر در مورد کاراکترهای سریال دودکش و بویژه نصرت که خود نقشش را ایفا می کرد گفت: همه افارد در این سریال دچار روزمرگی بودند که اتفاقا نوشتن در مورد روزمرگی شیرین بسیار سخت تر از داستانی از یک زندگی پر فراز و نشیب است. در عین حال در این سری «نصرت» وارد داستان جدیدی می شد که فرصت خوبی برای ابعاد جدیدی از بازیگری من بود.
در ادامه این مراسم پرسش و پاسخ های صورت پذیرفت که در اهم آنها مقوله محدودیت های تولید کمدی در ایران، مسئله زوج هنری بودن تشکر و برق نورد، پاره ای از اشکالات وارده به سریال پادری مورد سوال و بررسی قرار گرفت.
نظر شما