شهر هوشمند در ایران ایجاد می شود

خبرگزاری شبستان:وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد شهر هوشمند را یکی از راه حل های رفع دغدغه های ترافیک، آلودگی هوا و خدمت رسانی در کلانشهرها عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار شهری شبستان، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نخستین اجلاس شوراها و شهرداران 2016 که در مرکز همایش های برج میلاد در حال برگزاری است، گفت: ترافیک، آلودگی هوا، معیشت، اشتغال، آموزش، خدمت رسانی و حقوق اجتماعی از دغدغه های بزرگ کلانشهرها است و باید برای این دغدغه ها راه حلی پیدا کنیم.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد شهر هوشمند را یکی از راه حل مشکلات شهرها عنوان کرد و افزود: حرکت به سمت ایجاد شهر هوشمند الزاماتی دارد که باید آنها را به وجود بیاوریم.

 

وی خاطرنشان کرد: داشتن توسعه لازم، توسعه دانش محور، رعایت اصول توسعه پایدار و تقویت یکپارچگی شهری 4 مولفه ای است که الزامات شهر هوشمند را تشکیل می دهد.

 

واعظی با اشاره به مولفه های اتحادیه اروپا برای تعیین حوزه های اصلی شهر هوشمند افزود: اقتصاد هوشمند، حرکت هوشمند، محیط هوشمند، حکمرانی هوشمند، زندگی هوشمند و مردم هوشمند حوزه های اصلی شهر هوشمند را تشکیل می دهد.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به دلایل الزام حرکت به سمت ایجاد شهرهای هوشمند تصریح کرد: رشد سریع فناوری به ویژه فناوری ICT‌، پیچیده تر شدن زندگی بشر در شهرهای بزرگ، افزایش بهره وری و خدمات رسانی باکیفیت و سریع به مردم از دلایل مهم ایجاد شهر هوشمند است.

 

واعظی ادامه داد: اجزا و مولفه های شهر هوشمند شامل مدیریت هوشمند شهری، انرژی، حمل و نقل، ساختمان، زیرساخت ها، فناوری، سلامت و مراقبت های بهداشتی، شهروند، امنیت و فرهنگ هوشمند است.

 

وی با اشاره به الزامات جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد شهرهای هوشمند و آماده سازی برای مطالبات جهانی در حوزه مدیریت شهری خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت یازدهم موضوع ICT‌ و توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان اولویت توسعه قرار گرفته است.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در دولت یازدهم به ICT‌ و توسعه آن توجه زیادی شده است، خاطرنشان کرد: پروژه های متعددی در این حوزه اجرا شده به گونه ای که در بخش های مختلف اقدامات موثر و سازنده ای انجام داده ایم.

 

واعظی با اشاره به بخشی از اقدامات انجام شده در حوزه ایجاد شهر هوشمند تصریح کرد: پهنای باند 624 گیگ بود که به 4 هزار گیگ افزایش یافته است و پیش بینی می کنیم این میزان تا پایان سال به 10 هزار گیگ افزایش یابد.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نسل سوم و چهارم تلفن همراه را به سرعت گسترش داده ایم و در حال حاضر نسل سوم تلفن همراه در 600 شهر و نسل چهارم تلفن همراه در 300 شهر پوشش داده شده است.

 

واعظی با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم 4 و نیم میلیون مشترک اینترنت در کشور وجود داشت که امروز به 34 میلیون نفر رسیده است، افزود: در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم هیچ روستایی اینترنت نداشت در حالی که امروز 21 هزار روستا از خدمات اینترنتی برخوردار شده اند.

 

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی کرده ایم تا پایان دولت یازدهم تمام روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت پرسرعت متصل شوند.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه زمانی می توانیم کیفیت زندگی مردم را ارتقا دهیم که دانش ICT و استفاده از فضای هوشمند را توسعه دهیم، اظهار داشت: سیاست های جدی دولت در ارتباط با بحث دولت الکترونیک و شبکه ملی ارتباطات جزو اولویت های اصلی پروژه های دولت یازدهم است.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: امیدواریم در هفته دولت در ارتباط با دولت الکترونیک و شبکه ملی ارتباطات فاز اول دولت الکترونیک را رونمایی و افتتاح کنیم تا مردم بتوانند بسیاری از مسایل خود را به صورت غیرحضوری حل کنند.

 

واعظی با اشاره به ضرورت حمایت از شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: 17 تا 18 هزار شرکت دانش بنیان داریم که در قالب آن می توانیم برای جوانان شغل ایجاد کنیم.

 

وی با بیان اینکه حدود 210 شرکت دانش بنیان بالغ بر 100 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده اند و می دانیم که این شرکت ها اقدامات شایسته ای انجام داده اند.

 

وی با بیان اینکه باید مقرراتی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان گذاشته شود تا موانع و مشکلات در این حوزه برطرف شود، تصریح کرد: دنیا به سمت IOE‌ می رود یعنی اینترنت اشیا جایگزین همه فعالیت ها می شود و این اقدام باعث می شود تا کارها آسان شود.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: پیش بینی می شود تا سال 2020 حدود 50 میلیارد انسان و شی به اینترنت اشیا متصل شود.

 

وی با بیان اینکه تحول بزرگی در ارتباط با هوشمندسازی جهان به وجود خواهد آمد، تصریح کرد: دنیا دارد روی طرح های نسل پنجم تلفن همراه و خودروی هوشمند کار می کند.

 

وی با بیان اینکه هوشمندسازی مزیت های زیادی دارد اما نباید از تهدیدات آن غافل شویم، خاطرنشان کرد: در کنار جذابیت هایی که شهر هوشمند به دنبال دارد مضراتی نیز خواهد داشت و باعث می شود حریم خصوصی و مسئولیت های کیفری مورد آسیب قرار بگیرد و در سبک زندگی شهروندان تغییر ایجاد شود.

 

وی با بیان اینکه فضای مجازی باعث ایجاد تهدیداتی شده است چرا که با ورود این تکنولوژی فرهنگ استفاده از آن نیامده بود، خاطرنشان کرد: باید تکنولوژی هایی که وارد کشور می شود در کنارشان فرهنگ استفاده از آنها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

 

واعظی گفت: وزارت علوم اعلام آمادگی می کند تا برای حرکت به سمت ایجاد شهر هوشمند با شوراهای شهرهای بزرگ به ویژه تهران همکاری داشته باشیم.

 

کد خبر 559994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha