امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در خصوص ترویج مدهای غیرمتعارف در جامعه گفت: برای مدگرایی دو دیدگاه سنت گرایی و نوگرایی وجود دارد.
وی افزود: مدگرایی نشان دهنده خودمختاری افراد است و آنان برای خود تصمیم می گیرند که چه بپوشند چون خود انتخاب می کنند اما از دیدگاه سنتی باید افراد لباس های ساده بپوشند.
این جامعه شناس بیان کرد: از دیدگاه خودمختارها مسایل را به انسان امروز نمی توان دیکته کرد. از نظر انسان های سنتی خودمختار بودن دهن کجی به سنت ها و ارزش ها است.
قرایی مقدم بیان کرد: مدگرایی متعارف به افراد ضرری نمی رساند بلکه اقتصاد کشور را می چرخاند و باعث اشتغالزایی افراد جامعه می شود و این مسئله نشان دهنده موقعیت اقتصادی خوب افراد است.
وی افزود: اما اگر عکس های پورنو بر روی مانتو و لباس ها کشیده شود، مناسب و قابل قبول نیست چرا که زمینه ترویج بی حجابی و بی حیایی را فراهم می کند.
این جامعه شناس تصریح کرد:امروز شاهد نقش های پورنوگرافی بر روی برخی از مانتوها و لباس ها هستیم که نه تنها برای افرادی که این لباس ها را می پوشند بلکه برای افراد دیگر جامعه نیز آسیب زا است و برای افراد بدآموزی دارد چرا که تاثیر آن از کلاس درس نیز بیشتر است.
وی افزود: هنگامی که نوجوان و جوان شاهد باشند هم سن و سالان خود لباس هایی که نقش های پورنوگرافی را پوشیده اند آنان نیز تاثیر می گیرند و تاثیر این بیشتر از آموزش در کلاس درس است.
قرایی مقدم بیان کرد: اگر تصویرهایی در زمینه هنجارها و ارزش های جامعه بر روی پوشاک کشیده شود، مطلوب است و تصاویر ملی و تصاویر سنتی ایران کشیده شود به ترویج فرهنگ و سنن ملت می انجامد.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: اگر تحت تاثیر فرهنگ و تمدن غرب قرار گیریم و پورنوگرافی بر روی مانتوهایمان نصب کنیم به جوانان پیام درست نمی دهیم و همین مسئله آسیب زا است.
وی تاکید کرد: باید این دسته از افراد را هدایت کرد البته نباید با زور افراد را هدایت کرد بلکه با ساخت برنامه های فرهنگی به آنان آگاهی دهند تا این اتفاقات نیفتد.
وی تصریح کرد: اکثر این پیام ها از طریق غرب منشا می گیرد، باید جوانان ما به ویژه دختران این موضوع را بدانند با توجه به فرهنگ و اعتقادات ما حتی پسری که خالکوبی کرده و با مدهای امروزی خود را بزک می کند نیز دوست ندارد با دخترانی که خود را در معرض نمایش می گذارند، ازدواج کنند.
قرایی مقدم بیان کرد: دختران دارای تقدس و شخصیت هستند و این گونه کارها شأن، مقام و منزلت آنان را له می کند و دختران گمان نکنند که با استفاده از تصاویر پورنوگرافی بر روی مانتوها می توانند کسی را جذب کنند.
وی تصریح کرد: سریال های ترکیه ای و غربی بیشتر برای جوانان ما ساخته شده است تا فرهنگ جامعه ما را تغییر دهند. جوانان ما نباید تحت تاثیر القائات آنان قرار گیرند، باید برای شخصیت خود، خانواده و اعتبار جهانی کشور ارزش قایل باشند.
وی یادآور شد: مدگرایی خوب است چرا که فایده اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، روحی و روانی دارد، وقتی که افراد جامعه خوب می پوشند، خوب می خورند، خوب تفریح می کنند، خوب زندگی می کنند این مسئله افتخار سیاسی دارد چرا که نشاندهنده توان اقتصادی مردم است. اگر فردی در سال می تواند 10 عدد روپوش بخرد یعنی 10 کارگر نیز در حال کار هستند.
قرایی مقدم بیان کرد: مشکل کشور ما این است که حمایت ملی نداریم و مدگرایی ما تحت تاثیر کشورهایی همانند ترکیه، چین و غرب است و اکثر پوشاک از این کشورها وارد می شوند که این مشکل زا است چرا که موجب ورشکستگی تولیدات داخلی می شود.
وی بیان کرد: برخی از افراد که گرایش به تیپ های غیرمتعارف دارند خودباخته فرهنگی هستند و خود را در القائات ماهواره ها رها کرده اند از نظر خانوادگی و تربیتی نیز دارای مشکل هستند و اعتقادات آنان نیز ضعیف است البته ما نیز از درون کم کاری کرده ایم و در چند روز گذشته شاهد برپایی نمایشگاه های عفاف و حجاب بودیم اما کدام یک از هنرمندان ما و افراد مشهور و معروف از این دست لباس می پوشند. اگر افراد ببینند افراد هنرمند، استاد دانشگاه، پزشک و معلم جامعه از این دست لباس ها می پوشند آنان نیز تحت تاثیر قرار می گیرند اما در کشور ما بیشتر شعار می دهند تا عمل کنند،به دیگران می گویند بپوشید اما خود نمی پوشند.
نظر شما