به گزارش خبرگزاری شبستان؛«رابرت فیسک» روزنامه نگار مستقل انگلیسی در مقاله ای در روز نامه «ایندیپندنت» از برچسب زدن روزنامه ها و پلیس غرب بر عاملان عملیات تروریستی با توجه به دین و هویت قربانیان خود انتقاد کرد.
«فیسک » گفت: «من به طور کلی از واژه قدیمی «تروریسم» که به نفرت دعوت می کند، مأیوس شده ام. این واژه مدت زمانی است که به امضا و علائم نگارشی سیاستمداران سطحی، پلیس، روزنامه نگاران و تمام مراکز تحقیقاتی غربی در سراسر جهان تبدیل شده است».
فیسک افزود: «اگر مسلمانان به ما حمله کنند، بدون تردید تروریست هستند، اگرغیر مسلمانان به ما حمله کنند، افرادی تیرانداز بوده و اگر مسلمانان، مسلمانان دیگر را مورد هجوم قرار دهند، مهاجم به حساب می آیند».
این نویسنده همچنین گفت: «افسران آلمانی و فعالان شبکه های «بی بی سی»، «سی ان ان» و «فاکس نیوز» حادثه تیراندازی در «مونیخ» را یک اقدام تروریستی برشمردند و بینندگان آنها می دانند این بدان مفهوم است که در باور آنها عاملان این عملیات از مسلمانان بوده و بدین جهت آنها تروریست هستند» بنا بر این مظنون به انتساب به داعش هستند.
اما در شهر «کابل» «افغانستان» که در پی وقوع انفجاری در یک تحصن اعتراض آمیز نسبت به عدم برق رسانی به منطقه محل سکونت اقلیت شیعه، 80 افغانی کشته و 260 تن دیگر مجروح شدند، برخی فعالان، دولت را مسئول این بمب گذاری خواندند اما رسانه های غربی بر این اطلاعات تمرکز نکرده بلکه طبق این مقاله بر ادعای کسی که مسئولیت آن را به عهده گرفته بود، تمرکز کردند، طالبان مسئولیت آن را رد و داعش به عهده گرفت.
با وجود اینکه رسانه های غربی در مورد بمب گذاری کابل به عنوان یک عمل تروریستی صحبت نکردند، اما به گفته فیسک دولت افغانستان آن را نیز یک اقدام تروریستی خوانده و گفته است: «ما آنها را به همان صورت تیراندازی های مونیخ، انتحاری و مهاجم می دانیم».
فیسک در ادامه گفت: «چگونه یک مسلمان می تواند در اروپا تروریست و در جنوب شرق آسیا صرف یک مهاجم باشد؟ آیا بدین دلیل که قاتلان حادثه کابل به غربی ها حمله نکرده اند؟ و یا از این جهت که به برادران مسلمان خود تجاوز کرده اند».
این نویسنده انگلیسی گفت: زدن چنین برچسب هایی بدون مفهوم حتی با وجود قربانی های بی شمار اروپائی که مشخص شد مسلمان هستند، همچنان مورد دست آویز و بازیچه قرار خواهد گرفت. وی افزود: اسامی تعداد بسیاری از مسلمانانی که در حادثه «نیس» فرانسه کشته شدند، به ندرت بیان شد اما نام چهار جوان ترک که به دست «علی سنبلی» در «مونیخ» کشته شدند، در متن اخبار ذکر شد.
وی همچنین گفت: مسلمانانی که در اروپا قربانی می شوند، هیچ اشاره ای به هویت آنها نمی شود اما اگر مهاجم باشند، این موضوع اهمیت بسیاری پیدا می کند. قربانیان حادثه کابل که مسلمان بودند هرگز مورد اهمیت غرب قرار نگرفتند و گفتند: «دو مهاجم حمله برده و 80 کشته به جای گذاشتند، چنان که گویی اخبار فوتبال گزارش می کنند.
نظر شما