در عرصه شعر فارسی به ندرت کسی را می توان یافت که اهل تاویل باشد

منتقد ادبی کشور با بیان اینکه تاویل به معنای غایت هر چیز است، گفت: تاویل در قرآن را کسی جز امام معصوم انجام نمی دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، یوسفعلی میر شکاک، شاعر، طنز پرداز و منتقد ادبی در نشست تخصصی تحلیل و تاویل در قرآن کریم که در بخش شعر ادب نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد به تشریح معنی تاویل پرداخت و گفت: تاویل یعنی برگردندان به اول و برای اینکه غایت هر چیزی را ببینم و دریابیم لازم است که این غایت را به بدایت برگردانیم و فصل نخست یک پدیده را در یابیم.
وی با بیان این که تاویل در قرآن کریم به معنای یافتن مقصد غایی و معنای نهایی کلمات و آیات خداوند است، اظهار کرد: مثلا در ادب فارسی بسم الله الرحمن الرحیم اینگونه معنی می کنیم بنام خداوند بخشنده بخشاینده، این معنای ظاهری است اما معنای غایی نیست.
میرشکاک با بیان اینکه با معنای الفاظ به فرجام کلام نمی رسیم، بیان کرد: فرجام کلام را کسی باید تعیین کند که جز دایره قرآن باشد و در واقع تاویل را کسی جز امام معصوم انجام نمی دهد. وقتی از تاویل سخن می گوییم به این معنا است با امام معصوم هم کلام می شویم.
این منتقد ادبی کشور تصریح کرد: در دایره تاویل می بینیم قرآن کتابی است که بخش عمده بنیان های اصلی اش به امام معصوم رجوع پیدا می کند و مصدر معصوم است و معصوم خودش راه ایجاد می کند.
وی با اشاره به سوره قدر گفت: این تصور و تعبیری که اغلب خلایق از شب قدر دارند یک تعبیر ابتدایی است و تعبیر تام قضیه نیست زیرا تعبیر تام قضیه همان ولایت حضرت فاطمه زهرا (س) است. به ندرت کسی را در عرصه شعر فارسی پیدا می کنیم که اهل تاویل قرآن باشد.


پایان پیام/

 

کد خبر 56149

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha