به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، مهندس علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران در همایش ملی تبیین جایگاه بخش خصوصی در اقتصاد مقاومتی که امروز(6 مرداد) در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با اشاره به اینکه در سال 93 وقتی ریاست اتاق اصناف ایران را عهده دار شدم پیشنهاد تاسیس دبیرخانه مشترک سه اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون را ارائه کردم، اظهار کرد: پس از تشکیل این دبیرخانه، گیلان سومین استانی بود که این دبیرخانه را تشکیل داد.
وی با بیان اینکه تمام تلاش ما برای نزدیکی سه اتاق به این دلیل بود که بخش غیر دولتی به صورت قوی تر در اقتصاد ظاهر شود و نقش پررنگ تری در اداره بخش خصوصی ایفا کند، افزود: این تعامل نیز نهایتا به تعامل با دولت منجر می شود و راه حمایت واقعی از تولید را عملیاتی می کند.
فاضلی به بحث اقتصاد مقاومتی که همچنان به عنوان یک شعار مطرح است اشاره و اذعان کرد: پنجمین ماه سال اقتصاد مقاومتی، اقدام وعمل را سپری می کنیم و متاسفانه هنوز در این زمینه کاری شکل نگرفته و اگر بوده کم انجام شده است.
وی گفت: با آمدن برج ششم دیگر اتفاق خاصی شکل نخواهد گرفت چرا که در پیچ و خم های انتخابات خواهد رفت.
فاضلی به دیدار مقام معظم رهبری با کارآفرینان در سال 89 اشاره کرد و افزود: حضرت آقا در آن سال مبحث اقتصاد مقاومتی را باز کردند و از آن زمان تاکنون سال ها در این زمینه داد سخن دارند و ما غافل از این هشدار جدی، به کار خود ادامه می دهیم.
وی در ادامه با اشاره به الزامات اقتصاد مقاومتی، اولین هدف را «تولید محور» شدن اقتصاد دانست و تصریح کرد: این سه اتاق باید برای این کار، اقتصاد غیر دولتی و مردمی را منسجم کنند.
فاضلی اضافه کرد: اتفاقی که به جرات می توان گفت در 36 سال گذشته وجود نداشته و این سه اتاق جدای از هم بودند و کمتر در کنار هم قرار می گرفتند اما امروز این سه بخش به کمک دولت آمده اند ودر راستای اهداف اعلام آمادگی کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه باید تحولی در قانون گذاری صورت بگیرد از فعالیت مجلس در این زمینه انتقاد کرد و گفت: برای اقتصاد مقاومتی باید اصلاح در قوانین کار، اصلاح بر اجرای قانون انجام بگیرد در حالی که مجلس ما سهمش در این است که فقط قانون تصویب کند و نظارت بر آن یا ندارد و یا خیلی خیلی کم است.
فاضلی با ضروری خواندن احساس امنیت برای کارآفرینان در محیط کسب کار، اظهار کرد: هیچ کشور توسعه یافتهای در دنیا وجود ندارد که بدون اتکا به بخش خصوصی موفق شده باشد.
وی با بیان اینکه در کشور ما متاسفانه شعار اتکا به بخش خصوصی هنوز به شعور تبدیل نشده است، خاطر نشان کرد: قوانین ما حمایت عملی بر بخش کسب و کار ندارد.
فاضلی همچنین تصریح کرد: دولت تدبیر و امید متاسفانه میراثبر یک مجموعه از هم گسیخته ای است که نمی تواند این بهم ریختگی را جمع کند.
وی افزود: تا زمانی که اقتصاد مردم محور شود، امکان اجرای اقتصاد مقاومتی را داریم ولی تا زمانی که اقتصاد حول محور«رانت» است ما نمی توانیم این امر را اجرایی کنیم.
فاضلی اشتغال را یکی از مهمترین دغدغه های مردم ودولت دانست و با تاکید بر اینکه 95 درصد اقتصاد ایران بنگاه محور است، بیان کرد: با توجه به همه توفیقات به دست آمده در پس از انقلاب اما باید گفت که، حوزه تجارت و تولید در قبل از انقلاب بیشتر مردم محور بود اما در پس از انقلاب در حوزه اقتصاد کم توفیق بودیم.
وی اظهار کرد: این عامل منجر شده تا بنگاههای کوچک و بزرگ نتوانند موفق باشند در حالی که در همه زمینه ها که منافع ملی بر منافع شخصی ارجعیت داشت موفق بودیم اما در اقتصاد منافع فردی بر منافع ملی ارجعیت پیدا می کند از این رو شاهد فساد در این دهه اخیر هستیم.
نظر شما