به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، با آغاز فصل تابستان و گرم شدن هوا بحث غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان داغ می شود تا آنجایی که این موضوع تا پایان شهریورماه ادامه می یابد و پرونده ای آن تا تیر ماه سال بعد بسته می شود.
اوقات فراغت به عنوان یك پدیده فرهنگی، اجتماعی كه در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و غیره مؤثر است، موضوع مشترك بین تمام اقشار جامعه محسوب میشود. ویژگیهای نهفته در اوقات فراغت عاملی است كه از یك سو مورد توجه و عنایت دستاندركاران تعلیم و تربیت، مسئولان امور فرهنگی و از طرف دیگر روانشناسان و جامعهشناسان قرار گرفته است به طوری كه بسیاری از كارشناسان معتقدند اوقات فراغت آیینه تمام نمای فرهنگ یك جامعه است.
دستگاه اجرایی و نهادهای مختلفی کلاس های آموزشی برای پر کردن اوقات فراغت اقشار مختلف به ویژه نسل جوان برگزار می کنند اما با نادیده گرفته شدن آموزه های دینی انتظار خانواده ها را برآورده نمی کند که در این میان کانون های فرهنگی و هنری مساجد نقش پر رنگی در تحقق آموزه های دینی در کلاس های اوقات فراغت دارد.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان در زمینه جذب کودکان و نوجوانان به خوبی عمل کرده است به طوری که بسیاری از نخبگان، فعالان قرآنی و سردمداران این مرز و بوم از دل این کانون ها برخواسته است.
همدان امروز با بیش از 560 کانون فرهنگی ـ هنری یکی از بزرگترین شبکههای فرهنگی را دارد و این کانون ها به صورت مستقیم با نوجوانان و جوانان در ارتباط است.
محور فعالیتهای کانون های فرهنگی و هنری بر مباحث قرآنی و احکام، آشنا کردن نسل جوان با حوزههای هنری و فرهنگی است.
باید از ظرفیت های کانون های مساجد برای پیشبرد اهداف فرهنگی استفاده کرد
غلامرضا فریدونی، مدیرکانون فرهنگی و هنری مهدیه همدان به خبرنگار شبستان گفت: اوقات فراغت فرصت مناسبی برای ایجاد بستری مناسب و جذب حداکثری جوانان و نوجوانان به برنامه های کانون های فرهنگی مساجد است و این امر با برنامه ریزی جامع و دقیق، استفاده از تمام ظرفیت ها، تنوع بخشی به فعالیت ها و برنامه ها و اهتمام نسبت به اجرای فعالیت های شادی آفرین و نشاط آور در پرتو آموزه های دینی محقق می شود.
وی افزود: برگزاری برنامههای اوقات فراغت در قالب فعالیتهای فرهنگی و دینی موثر خواهد بود و جوانان با علاقه بیشتری به مساجد جذب میشوند.
وی تصریح کرد: کانون فرهنگی و هنری مهدیه همدان از سال 72 فعالیت خود را آغاز کرده و به عنوان قدیمی ترین کانون مساجد این استان به شمار می رود.
مدیرکانون فرهنگی و هنری مهدیه همدان، از وجود کتابخانه مجهز با 5 هزار جلد کتب مرجع و درسی، خانه دیجیتال، برگزاری جلسات قرآن در سنین مختلف و کلاس های تقویتی خبرداد و گفت: این کانون دارای 400 عضو فعال می باشد.
فریدونی ابراز داشت: امسال برای نخستین بار کانون فرهنگی و هنری مهدیه طی ماه مبارک رمضان در مزار شهدای گمنام بوستان مردم جزء خوانی قرآن کریم همراه با تفسیر با حضور قاریان و اساتید برجسته برگزار کرده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین از سال 72کانون فرهنگی و هنری مهدیه اقدام به برگزاری نمازجماعت در بوستان مردم کرده است که امسال پاسخ گوئی به مسائل شرعی با حضور حجت الاسلام اسدبیگی راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه کانون فرهنگی و هنری مهدیه به عنوان کانون تخصصی شعر و ادبیات معرفی شده است، ادامه داد: تشکیل و راه اندازی گروه سرود و نشریه تخصصی از دیگر فعالیت های این کانون است.
مدیرکانون فرهنگی و هنری مهدیه همدان، کیفی سازی سطح برگزاری ویژه برنامه های طرح اوقاف فراغت و پر کردن اوقات فراغت مطلوب و خارج کردن ویژه برنامه ها از حالت100 درصد تفریحی به سمت جذب جوانان به مساجد و تربیت نیروهای انقلابی از دل مساجد را از دیگر اقدامات غنی سازی اوقات فراغت دانست.
فریدونی گفت: باید از ظرفیت های کانون های مساجد برای پیشبرد اهداف فرهنگی استفاده کرد و برای اجرای این طرح برنامه ریزی های مدونی در زمینه های احکام، روخوانی وجزء خوانی قرآن،سبک زندگی اسلامی، هنری، علمی، آموزشی، اقتصاد مقاومتی، ورزشی، مذهبی و... در کانون فرهنگی و هنری مهدیه انجام شده است.
برنامههای اوقات فراغت بايد موجب بروز استعدادهای نسل جوان می شود
علی ایرانپور، مدیرکانون فرهنگی و هنری امام علی (ع) همدان به خبرنگار شبستان گفت: برنامههای اوقات فراغت بايد موجب بروز استعدادهای نسل جوان برای توسعه و پيشرفت استان و كشور شود .
وی با بیان اینکه کانون های مساجد مطمئن ترین پایگاه غنی سازی اوقات فراغت هستند، افزود: کانون های مساجد با برگزاری کلاس های متنوع در زمینه های مختلف موجب جذب نوجوانان و جوانان به مساجد شده اند.
وی با بیان اینکه کتابخانه کانون فرهنگی و هنری امام علی (ع) دارای 11 هزار جلد کتاب در موضوعات و عناوین مختلف است، تصریح کرد: این کتابخانه دارای دو سالن مجزا ویژه خواهران و برادران است که هر روز از ساعت 7 صبح تا 19:30 عصر به جز ایام تعطیل فعال می باشد.
ایرانپور خاطرنشان کرد: این کانون در ایام تابستان در راستای غنی سازی اوقات فراغت اقشار مختلف کلاس های آموزشی از جمله کامپیوتر، زبان انگلیسی، ریاضی در تمام مقاطع تحصیلی، گلسازی و قلاب بافی، طراحی و نقاشی، گل با نگین، خیاطی، فتوشاپ، رباتیک، فیلم سازی، انیمیشن و خوشنویسی برگزار می کند.
مدیرکانون فرهنگی و هنری امام علی(ع) همدان، برگزاری کارگاه مهارت های زندگی، احکام و اخلاق و مشاوره مذهبی را از دیگر برنامه های این کانون دانست و اظهار کرد: همچنین خدمات روانشناسی و مشاوره در زمینه های آموزش رفتار با کودک، مشاوره دوران بلوغ ، آموزش رفتارهای اجتماعی و شناخت معضلات اجتماعی از جمله اعتیاد، بزهکاری در این کانون فرهنگی و هنری ارائه می شود.
وی، مشاوره های آمادگی قبل و بعد ازدواج، رفتار در خانواده، جلسات گروهی و خانوادگی، آسیب شناسی مشکلات زناشویی، شغلی، فردی، تحصیلی، اختلالات اضطرابی، خلقی، خواب و وسواس، ارزیابی استعداد، هوش، ویژگی های شناختی و رفتاری را از اهم مشاوره های خانوادگی و زناشویی در کانون فرهنگی و هنری امام علی (ع) برشمرد.
وی بیان کرد: کافی نت با اینتر نت پر سرعت، خانه دیجیتال مجهز به گیم نت، ویدئو کلوپ از تجهیزات کانون فرهنگی و هنری امام علی (ع) می باشد.
گزارش: سمیرا قادری
نظر شما