موریانه سلطه غرب در حقوق بشر در سازمان ملل نفوذ کرده است

خبرگزاری شبستان:رییس ستاد حقوق بشر با بیان اینکه اقدامات سازمان ملل در موضوع حقوق بشر سالم نیست گفت: موریانه سلطه غرب در سازمان ملل نفوذ کرده است و جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب با اتهاماتی در مورد حقوق بشر مواجه بوده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، محمدجواد لاریجانی رئیس حقوق بشر قوه قضاییه در نشست با اصحاب رسانه در بخش دیگری از این نشست در مورد فشارهای بین المللی بر جمهوری اسلامی ایران  و تصویب لایحه حقوق بشر در کشور و همکاری با ریاست جمهوری در این زمینه گفت: در ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی 5 وزیر حضور دارند و این ستاد با تمام نهادهای دولتی به طور مستقیم در حال همکاری هستند و پیشنهاداتی که راجع به منشور حقوق شهروندان مورد استقبال ما قرار گرفته و برای قانون شدن باید مسیر خود را طی کند این قانون در زمان آیت الله شاهرودی در مجلس مطرح شد و چارچوبهای خوبی را در حقوق شهروندی مطرح کرده است و نهادهایی را برای رسیدگی به شکایت شهروندان معرفی می کند در همین جا لازم است بگوییم که تعداد شکایات رسیدگی شده که در این مرکز مورد توجه قرار گرفته اند بیش از نیمی از انها به نفع شکایت کنندگان بوده است.

 

وی گفت: ستاد حقوق بشر هر حرکتی را که سبب تقویت حقوق اسلامی باشد حمایت می کند و این ستاد نمادی از تقویت مدنیت اسلامی در کشور است.

 

وی در مورد مصوبه مجلس مبنی بر حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر و اینکه این حکم ممکن است در سایر اتهامات اعمال شود افزود: راجع به حکم اعدام به قاچاقچیان مواد مخدر هنوز قانون تغییری نکرده است و مصوبه شورای مصلحت نظام ملاک عمل است ما معتقدیم قانون باید ارزیابی شود و نبرد ما با مساله مواد مخدر و جرایم مربوط به ان نبردی بی امان است و هرگز انرا تضعیف نمی کنیم اما لزوم بازنگری در این قانون وجود دارد و صرفاً خشونت به این قانون ملاک کارآمدی نیست.

 

وی گفت: ما با کشور افغانستان 8 هزار کیلومتر مرز مشترک داریم که بعد از حضور ناتو در این کشت مواد مخدر 40 برابر اعلام شده است محصول این کشتها عمدتاً راهی پایتخت های غربی می شود و برای صاحبان آن ایجاد منافع و پول می کند که بیشترین منفعت آن به کشورهای غربی میرسد شاید بتوان گفت: نیمی از این مواد عازم سایر کشورها می شود و ما با دادن شهدا و میلیونها دلار هزینه تحمل ضرر انها را می کنیم و غرب نه تنها ما را تمجید نمی کند بلکه به خاطر اعدامها و برخوردهای خشن ما را محکوم می کند در حالیکه ما در مقابله با مواد مخدر قاطع هستیم اما غافل از مکانیزم بازنگری در قانون نیستیم.

 

وی افزود: کشورهای غربی هر زمان میلشان بکشد می گویند اعدام نکنید مانند همجنس گرایی که ابتدا به بیماری تبیین می کردند اما پس از گذشت زمان انرا حقوق شهروندان دانسته‌اند و گفتند روش خوبی است و می خواهند به دنبال معرفی کنند.

 

وی اظهار کرد: ما معتقدیم جرایم مهلک باید منجر به اعدام شوند و استدلالهای غرب برای نبود اعدام برای جامعه مهلک است یکی از استدلالهای غرب خطای قاضی است که استدلال آنها این است که قاضی خطاپذیر است و به احتمال اینکه حکم قاضی ممکن است خطا باشد آن را متوقف می کنند.

 

وی در مورد حکم قصاص در جمهوری اسلامی ایران  گفت: ما در امر قصاص معتقدیم حیاتی برای تمام انسانها وجود دارد قصاص حقوق مردم است و در ان التیام اجتماعی وجود دارد موضع اسلام در قصاص عفو و گذشت است و اولیای دم را تشویق به گذشت می کند و برای این موضوع مکانیزمهایی را در نظر داشته است که موجب تعاملات اجتماعی شود تا بخشی از کینه‌ها را کاهش دهد و البته بیش از 50 درصد موارد قصاص توسط اینگونه مکانیزمها به رضایت منجر شده است حق قصاص حق شهروندان است.

 

وی در مورد شرکت جمهوری اسلامی ایران  در نشستهای یو پی آر اظهار کرد: کانادا از جمله کشورهای دیگری است که علیه جمهوری اسلامی ایران  نامه‌هایی می نویسد و مکانیزمهای گزارشگری در حقوق بشر متعدد هستند که یکی از انها گزارشگری موضوعی و شکل دیگر ان گزارشگری یو پی ار است که جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی ایران  در این نوع گزارش نقش فعال داشته است. این گزارش معتقد است تمام کشورها در چارچوب مشخص باید به شکل مرتب رفتار حقوق بشر انها مورد ارزیابی قرار گیرد و گزارش کاملی از این رفتار داشته باشد که البته امریکا از مخالفان اولیه برای حضور در این نشست بوده است. در حالیکه این نشست مورد قبول تمام کشورها واقع شد و امریکا پس از گذشت زمانی موافقت خود را برای حضور در این نشست اعلام کرد امریکا کشوری است که هیچ کس حق ندارد راجع به رفتار حقوق بشر او صحبت کند اما باید بدانیم که جمهوری اسلامی ایران  در مورد رکوردهای حقوق بشر در این نشست بحث و گفتگو کرد به نظر ما این مکانیزم، مکانیزمی خوب است و گزارشهای ما فنی و مورد تایید سازمان ملل است در حالیکه می دانیم سازمان ملل سالم نیست و موریانه سلطه غرب در آن نفوذ کرده است قطعنامه‌هایی که هر سال علیه جمهوری اسلامی ایران  مطرح می شود در مجمع عمومی سازمان بین الملل تصویب می شود این قطعنامه‌ها با هدایت چند کشور غربی مانند کانادا و امریکا انجام می شود و مجموعه‌ای از اتهامات علیه کشور ما مطرح می کند که این اتهامات از ابتدای انقلاب بوده است و ما به آن مواجه بوده‌ایم. و این نشاندهنده بخشی از دشمنی غرب است.

 

ملت ما ملتی معتمد به نفت هستند و جمهوری اسلامی ایران  بزرگترین دموکراسی منطقه را رقم زده است و توان نفوذ دارد. و این مسیر منافقانه غرب به نتیجه نمی رسد.

 

وی در مورد حضور جمهوری اسلامی ایران  در صحنه بین المللی با تکیه بر اصالت بر مردمسالاری تصریح کرد: حقوق بشر بدون سازوکار دموکراسی در کشور پا نمی گیرد در کشور بحرین مردم برای یک رای تلاش می کنند اما در عربستان سعودی یک انتخابات صورت نمی گیرد رشد حقوق بشر در عربستان سعودی افتضاح است اما ما شاهدیم که از ابتکارات خوب وزارت خارجه جمهوری اسلامی برگزاری اجلاس تمدن و فرهنگ کشورهای غیرمتعهد در تهران بود که براساس تنوع فرهنگی حقوق بشر را معنا کرد.

 

یعنی حقوق بشر بدون تنوع فرهنگی معنا ندارد اینکه ما فرهنگ سایر ملتها را بگیریم دیگر حقوق بشر در ان معنایی ندارد ملتها باید حق داشته باشند زندگی خود را براساس تمدن خود شکل دهند و این شعار ما در صحنه بین المللی است.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر برگزاری اجلاس منافقین در پاریس اظهار کرد: در مورد منافقین اقدامات غرب از جهات مختلف قابل پیگیری است اینکه گروه تروریستی با احمد شهید جلسه دارند خلاف تمام ایین نامه های گزارشگری حقوق بشر است و کشورهایی که از این حمایت می کنند نقض نرمهای حقوق بشر را کرده‌اند ما قریب به 200 هزار مورد اعمال تروریستی از این گروهها در دست داریم که به سازمان ملل ارایه داده‌ایم برای انها مواجهه با تروریست مهم نیست بلکه صدمه به جمهوری اسلامی برای انها مهم است اینکه غرب از اهرم منافقین در این زمینه استفاده می کند امر جدیدی نیست و ما جنایات منافقین در جمهوری اسلامی ایران  را در دهه های گوناگون شاهد بوده‌ایم و لیستی از این جنایات تهیه کرده‌ایم و شاهدیم که جنایت انها در سایر کشورها نیز بسیار بالاست و در حال حاضر نیز غرب امکان استقبال از گروههای مختلف تروریستی در پایتختهای کشورهای غربی برای توسعه علیه جمهوری اسلامی ایران  فراهم کرده است. نام و عنوان گروههای تروریستی مهم نیست  رفتار انها مهم است.

 

وی گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران  برخورد با تروریست در تمام شئون است. جمهوری اسلامی ایران  پیگیر جنایات دولتها در محاکم قضایی است و اتهامات دولتمردان امریکایی، فرانسوی، و غیره در این دادگاهها قابل پیگرد است و جمهوری اسلامی ایران  این مسیر را دنبال می کند.

 

وی در مورد منشور حقوق بشر اسلامی و پیشرفت ما در این زمینه اظهار کرد: حقوق بشر اسلامی نرم رفتاری است و منبعث از تفکر اسلامی را دارد.

 

وی با اشاره به تجربه ای که کشورهای اسلامی در قاهره از منشور اسلامی داشته اند گفت: در قاهره منشوری تنظیم شد که خیلی محکم نبود و مورد مخالفت کشورهای غربی واقع شد و کشورهای اسلامی آنرا پیش نبردند.

 

وی با اشاره به برگزاری اجلاس سران قوه قضاییه کشورهای اسلامی در تهران تصریح کرد: در این اجلاس تهیه منشور حقوق بشر اسلامی از اهدافی بود که مورد تایید تمام کشورها قرار نگرفت ما تلاش می کنیم نرم های تجربه مدنی در حقوق بشر را در صحنه جهانی معرفی کنیم و مبنای عمل خود قرار دهیم امیدواریم این تجربه بنا نهاده شود و نهضت بیداری اسلامی در تعامل شهروندان با حکومت اسلامی براساس عقاید اسلامی شکل گرفته و براساس آن رفتار کنیم و البته منشور حقوق شهروندی توسط دولت مورد استقبال قرار گرفته است این منشور موجب توسعه قانون حقوق بشر می شود و ستاد حقوق بشر نیز از فعالیت تمام نهادها و نهادهای دیگر در امر حقوق بشر استقبال می کند و مشوق انهاست بنابراین هر فعالیتی در این زمینه مورد حمایت ستاد حقوق بشر است.

ادامه دارد

کد خبر 562157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha