صادرات محصولات معدنی ایران همچنان در اوج

خبرگزاری شبستان:ایران با دارا بودن ۳۷ میلیارد تن ذخایر قطعی معدنی یکی از غنی‌ترین کشورهای معدنی دنیاست؛ این مهم تاثیر بسزایی در میزان صادرات این محصولات دارد تا جایی که ارزش صادرات معادن در سه ماهه نخست ۹۵ رشد ۶۴ درصدی داشته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران با دارا بودن ۳۷ میلیارد تن ذخایر قطعی معدنی یکی از غنی‌ترین کشورهای معدنی دنیاست به طوری که وجود معادنی چون مس سرچشمه و سنگ‌آهن چادرملو سبب شده تا ایران دو معدن از پر عیارترین و منحصر به فردترین معادن دنیا را به نام خود ثبت کند.

 

بنابراین گزارش، ایران در منطقه‌ای واقع شده که کشورهای اطراف آن مانند ترکیه و عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس باتوجه به آهنگ رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند و این در حالی است که این کشورها از نظر ذخایر معدنی بسیار فقیر هستند؛ حتی این کشورها در صنایعی مانند فولاد سرمایه‌گذاری هم کرده‌اند اما مواد اولیه آنها وارداتی است و ایران می‌تواند منبع خوبی برای تأمین نیازهای این کشورها که به سرعت در حال افزایش است محسوب شود. ایران با ۱۸ درصد منابع گاز و ۹ درصد منابع نفت در بین کشورهای معدنی دنیا موقعیت منحصربه‌فردی برای تأمین انرژی فعالیت‌های معدنی به‌خصوص در فرآوری و فلزات دارد و قیمت انرژی در ایران باتوجه به منابع عمده بعضاً تا۵۰ درصد قیمت جهانی است و این موقعیت شرایطی را فراهم می‌کند که شرکت‌های بزرگ کل عملیات مرتبط با معدن را از استخراج، صنایع تولید فلزات به‌خصوص فولاد در ایران با قیمت تمام شده مناسب انجام دهند و به بازارهای نزدیک منطقه صادر کنند.

 

این گزارش می افزاید: این در حالی است که در سه ماهه نخست سال 95 ارزش صادرات معادن رشد 64 درصدی داشته است. ایرنا در این باره به نقل از جعفر سرقینی، معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت نوشته است: "براساس آمار سه ماهه نخست امسال، ارزش صادرات معادن نسبت به مدت مشابه پارسال، 64 درصد افزایش یافت در حالی که ارزش صادرات در دو بخش بخش «معدن وصنایع معدنی» در این دوره نسبت به سه ماهه نخست 94، رشد 48 درصدی داشت. ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در فصل بهار امسال به 2 میلیارد دلار رسید که بالاترین رشد را در بین بخش های مختلف اقتصادی در دوره یاد شده ثبت کرد. شرایط به وجود آمده در چارچوب توافق برجام نقش موثری در حرکت رو به جلو بخش معادن وصنایع معدنی داشته است اما فعالان و دست اندرکاران این بخش با انرژی بیشتری حرکت کردند."

 

یادآور می شود: انتظار می رود نیمه دوم امسال واگذاری پهنه های معدنی به پایان برسد که پس از آن مرحله اکتشافات تفصیلی است. بررسی ها نشان می دهد که 100 پهنه اکتشافی در کشور وجود دارد که مساحت آن به 360 هزار کیلومتر مربع می رسد. سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) 21 پهنه اکتشافی به وسعت 186 هزار کیلومتر مربع و سه پهنه به وسعت پنج هزار و 300 کیلومتر مربع به سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور واگذار شده است. بقیه پهنه ها را بخش خصوصی در اختیار گرفته که کوچک مقیاس اند؛ استان های کرمان، زنجان، اردبیل، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان بیشترین سهم از پهنه های اکتشافی را به خود اختصاص داده اند.

کد خبر 563429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha