سرود فاخر نداریم/ برخی ترانه ها مخرب جامعه هستند

خبرگزاری شبستان: براتی پور دقت شاعران را به محتوا و فرم سرود جلب کرد و گفت: سرود باید دارای کلام فاخر و دربرگیرنده مسایل مورد نیاز جامعه باشد.

عباسعلی براتی پور از شاعران پیشکسوت انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر احیای سرود، چگونه می توان سرود را در شرایط فعلی احیا کرد، به خبرنگار شبستان گفت: ضرورت سرود در شرایط فعلی را نمی توان نادیده گرفت. محتوا و فرم سرود باید از سوی شاعران مورد دقت قرار گیرد. آنچه سرود به جامعه القا می کند باید سنجیده باشد. در این صورت سرود می تواند در جامعه دارای جایگاه باشد.

 

براتی پور ادامه داد: در شرایط فعلی می توان مسایل روز را در قالب شعر و سرود درآورد البته نه به صورتی که مبتذل باشد. بسیاری از مسایل اجتماعی و سیاسی همچون عدم تعهد آمریکا به برجام را می توان در قالب سرود به جامعه ارایه کرد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر سرود فاخر نداریم، عنوان کرد: در حال حاضر سرودهایی که داریم یا رپ است یا با آهنگ های خارجی تلفیق می شود. در سرود باید از کلام فاخر استفاده شود. سرود باید دربرگیرنده نیازهای مردم جامعه و در راستای پیام و اهداف انقلاب اسلامی باشد.

 

این شاعر با اشاره به اینکه برخی ترانه ها مخرب جامعه هستند، اظهار داشت: باید در این زمینه دقت فراوانی شود و اجازه پخش چنین ترانه هایی صادر نشود. فراموش نکنیم که انقلاب ما، انقلاب ارزش هاست و در این انقلاب ارزش ها نباید پایمال شود. متاسفانه گاه مشاهده می شود که برخی ضد ارزش ها در جامعه نشر داده می شوند.

 

براتی پور که کتاب هایی همچون " دل و دریا " ، " زیتون و زخم " ، " ماه در فرات " و " عطش عشق " را در کارنامه کاری خود دارد، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با شاعران بر احیای سرود تاکید کردند. پیرو فرمایشات ایشان باید سرودهایی با کلام فاخر و اثرگذار در راستای اهداف انقلاب اسلامی سروده شود. چنین سروده هایی حتما در اذهان مردم می ماند و ماندگار می شود. سرودهای بسیاری همچون سرود " ای ایران ای مرز پرگهر " تاثیرگذار و بر زبان ها جاری شد.

 

وی با بیان اینکه شاعر باید به آنچه می گوید، معتقد باشد، گفت: شعر از ذهن شاعر برمی آید، بنابراین ابتدا باید ذهن را تربیت کرد. شاعری که  به انقلاب اسلامی اعتقاد دارد، متعهد به رهبری است ، دلسوز انقلاب است و مطالعات عمیق دارد، می تواند یک سرود خوب و اثرگذار بسراید. از شاعری که به دین ، انقلاب و مسایل اسلامی اعتقادی نداشته باشد، چه انتظاری می رود که شعر انقلابی بگوید.

 

براتی پور در مورد علت ماندگاری سرودهای مرحوم استاد سبزواری اظهار داشت: نزدیک ترین شاعر به استاد سبزواری بنده بودم. ما با یکدیگر سفرهای زیادی رفتیم و نشست و برخاست زیادی با هم داشتیم. استاد سبزواری انسانی اهل نماز و موازین دینی بود که به اسلام و مبانی انقلاب شدیدا معتقد بود. استاد سبزواری انسانی شریف و معتقد بود لذا آثار ایشان سرشار از معنویات و سخنانی است که در راستای انقلاب اسلامی است.

 

گفتگو از مریم داوری

 

کد خبر 563502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha