شبیه اسکار نیستیم/ اتفاقات بعد از جشن حافظ تجربه بود

خبرگزاری شبستان: تبریزی گفت: در تلاش هستیم داوری ها با حضور نخبگان سینما چه در داخل و چه در خارج از خانه سینما انجام شود و به سمت یک نظر سنجی کلی برویم که در چنین شرایطی برآیند نظر نخبگان را خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان،  نشست خبری هجدهمین جشن بزرگ سینمای ایران به دبیری کمال تبریزی و با حضور این کارگردان، «منوچهر شاهسواری» مدیرعامل خانه سینما و « بیژن میرباقری» دبیر اجرایی جشن در سالن سیف الله داد خانه سینما برگزار شد.

 

کمال تبریزی در این نشست با اشاره به اینکه شیوه داوری در این دوره جشن تغییر کرده است، گفت: مهمترین تغییر در این دوره برگزاری جشن بزرگ سینمای ایران، داوری آثار است. زمانی که این مسئولیت به من پیشنهاد شد به دلیل شیوه داوری های آثار با آن مخالفت کردم اما متوجه شدم که تغییر شیوه داوری دغدغه همه است.

 

وی در توضیح شیوه داوری جدید بیان کرد: بر خلاف دوره های قبل داوری ها با ۳۰۰ داور شروع می شود و به ۴۷۰ داور می رسد. داوری ها در ۱۲ رشته انجام می شود که هر رشته ۲۵ داور دارد که داورها در هر رشته ۵ کاندید را انتخاب می کنند و این آثار در دور بعد با ۴۷۰ داور مورد برسی قرار می گیرد.

 

 

داوری آثار ایرانی با حضور نخبگان سینمای ایران

تبریزی با تاکید بر شیوه داوری آکادمیک و ایرانی و بومی، توضیح داد: ما به خاطر نوع سینمایی که داریم نباید به شیوه برگزاری و داوری جشنواره های خارجی مثل اسکار عمل کنیم، چراکه شبیه آنها نیستیم و باید به صورت بومی برای خود جشنواره تعریف کنیم البته نباید مراسم داخلی را با جشنواره های خارجی مقایسه کنیم. در داوری جدید، قدم اول نگاهمان به آکادمی شدن است و در تلاش هستیم این داوری ها با حضور نخبگان سینما چه در داخل و چه در خارج از خانه سینما انجام شود و به سمت یک نظر سنجی کلی برویم که در چنین شرایطی برآیند نظر نخبگان را خواهیم داشت.

 

تاسیس دبیرخانه دائمی جشن سینمای ایران از سال آینده

وی در ادامه با اشاره به آیین نامه جدید جشن سینمای ایران و تغییرات آن، گفت: در آیین نامه جدید قرار شده که دبیرخانه دائمی جشن سینمای ایران برای اولین بار در سال آینده تاسیس شود که بر اساس آن هیات ریسه این دبیرخانه متشکل از نمایندگان صنوف خواهد بود. در تلاش هستیم تا کمیته تخصصی ایجاد کنیم که برگرفته از نخبگان سینما و دیگر رشته ها در جامعه باشد.

 

کارگردان «امکان مینا» در ادامه با بیان اینکه داوران در این دوره می توانند در حشن فیلم داشته باشند، تصریح کرد: با توجه به اینکه تعداد داوران افزایش پیدا کرده است حتی اگر داوری به فیلم خود نیز رای دهد تاثیری در نتیجه نهایی نخواهد داشت. با افزایش تعداد داوران میزان لابی ها در انتخاب فیلم ها کمتر می شود. پیشنهاد اولیه ما برای داوری در هر بخش ۵۰ نفر بود اما به دلیل مشکلاتی که در بخش نمایش فیلم داشتیم این تعداد به ۲۵ نفر برای هر رشته رسید اما امیدوارم در سال آینده تعداد داورها برای هر رشته افزایش پیدا کند.

 

بیژن میرباقری نیز درباره اکران فیلم ها گفت: فیلم ها از روز ۲۱ مردادماه در سینمای کانون برای داوران به نمایش گذاشته می شود که خوشبختانه این سینما از کیفیت مناسبی برخوردار است.

 

معرفی داوران بر عهده صنوف مختلف است

دبیر هجدهمین جشن سینمای ایران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه هر صنفی ظرفیت مشخصی برای معرفی داوران خود دارد، تشریح کرد: معرفی داوران بر عهده صنوف مختلف است که هر صنف می تواند تصمیم بگیرد که داوران خود را از بین اعضای صنف انتخاب کند و یا تعدادی از داوران خود را خارج از صنف مورد نظر انتخاب کند. در این میان مهم این است که بتوانیم نوابغ برتر را برای داوری ها در بخش های مختلف داشته باشیم تا در این نظرسنجی شرکت کنند. در جشن خانه سینما باید از داوری ها فاصله بگیریم و به نظرسنجی عمومی از بین افراد خاص جامعه برسیم. در چنین شرایطی جشن خانه سینما نسبت به دیگر جشن ها و جشنواره هایی که در سراسر کشور برگزار می شود متفاوت تر خواهد بود و چکیده نظرسنجی از سینماگرانی که عضو خانواده سینما هستند و افراد خاص می تواند قابل توجه تر باشد.

 

در بخش دیگری از نشست، دبیران جشن سینمای ایران به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

 

اتفاقات بعد از جشن حافظ تجربه بود

کمال تبریزی در پاسخ به سوالی درباره اتفاقاتی که برای جشن حافظ افتاد و آیا این امکان وجود دارد این اتفاقات برای این جشن نیز بیفتد، گفت: آنچه که برای ما اهمیت دارد نحوه داوری و انتخاب فیلم ها بیشتر از هر چیز دیگری است. جشن حافظ بدون هیچ مشکلی برگزار شد اما اتفاقات بعد از آن یک تجربه بود که باید از آن عبور کنیم که امیدوارم این اتفاقات در جشن خانه سینما رخ ندهد. شعور و همراهی در بین اهالی سینما وجود دارد و همه می توانند در کنار هم از کنار چنین مشکلاتی بگذرند.

 

وی با بیان اینکه جشن خانه سینما و جشن حافظ را نباید با هم مقایسه کرد، افزود: به هر حال اینها مسائل جدی سینما نیستند و باید از کنار آن عبور کرد.

 

میرباقری درباره مکان برگزاری هجدهمین جشن خانه سینما بیان کرد: ما به دنبال فضایی مناسب برای ۲ هزار نفر هستیم که بی شک این فضا در یک مکان عمومی ایجاد خواهد شد. در حال حاضر مکان مناسبی برای برگزاری جشن انتخاب نکرده ایم.

 

تبریزی نیز در این باره گفت: باید جشن در جایی برگزار شود که بتوان بیشترین مخاطب را در آن جای داد. به هر حال تعداد اعضای خانه سینما بسیار زیاد است.

 

میرباقری در بخش دیگری از نشست با توضیح برگزاری جشن های مختلف سینمای ایران توضیح داد: دبیرخانه هیجدهمین جشن سینمای ایران طبق روال گذشته ۵ جشن برگزار می کند که شامل جشن بزرگ، آئین بزرگداشت ها، جشن انیمیشن، جشن فیلم کوتاه و جشن فیلم مستند است اما با توجه به اینکه در طی یک سال گذشته تولیدات انیمیشن در کشور بسیار اندک بود ممکن است در زمینه برگزار شدن یا نشدن این جشن تصمیم جدیدی گرفته شود.

 

 

کد خبر 564412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha