اصلاح لایحه تاسیس و اداره مدارس غیردولتی/انتخاب ناظران شورای عالی سلامت، استاندارد و بورس

خبرگزاری شبستان:اصلاح لایحه تاسیس و اداره مدارس غیردولتی، انتخاب ناظرین مجلس در شورای عالی سلامت، استاندارد و بورس، کار رسانه‌ها یک رکن رکین برای توسعه کشور است برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته ای که گذشت بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، اصلاح لایحه تاسیس و اداره مدارس غیردولتی، انتخاب ناظرین مجلس در شورای عالی سلامت، استاندارد و بورس، کار رسانه‌ها یک رکن رکین برای توسعه کشور است برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته ای که گذشت بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

تعامل مناسب مجلس دهم با دولت یازدهم/همدلی و تفاهم؛ ابزارهای تعامل موثر

محمدرضا عارف، رییس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در رابطه با تعامل مجلس دهم با دولت در سال آخر عمر دولت یازدهم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اگر بپذیریم که ما یعنی مجلس و دولت یک هدف مشترک دارند و آن هدف پاسخگویی به مطالبات مردم، پیشرفت کشور و اجرای برنامه های مشترک است بنابراین باید با همدلی، همراهی و تفاهم حداکثری برای این اهداف مشترک جلو برویم.

وی اظهار کرد: در واقع وقتی که مجلس و دولت بپذیرند که یک هدف مشترک دارند ولی مسئولیت ها تقسیم شده است قطعا بهتر می توانند مسایل و مشکلات را حل کنند و به مطالبات مردم پاسخ بدهند.

عارف تصریح کرد: مجلس بحث قانونگذاری و تعیین مسیر را انجام می دهد و دولت نیز مسئولیت اجرایی دارد که در آن مسیر حرکت کند بنابراین باید با اتحاد حداکثری و با تلاش برای بهره وری بالاتر در همه امور کارها را پیش ببرند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فضای مجلس دهم برای همکاری با دولت یازدهم بسیار خوب است، گفت: اولین تجربه ای را که مجلس داشت بررسی اعتبارنامه ها بود که جمع بندی این بود وارد بحث حاشیه ای و سیاسی نشویم و دیدیم هیچ اعتراضی بر روی هیچ اعتبارنامه ای گذاشته نشد و این کار ارزشمندی بود و ما باید این نگاه را در همه امور در مجلس داشته باشیم.

رییس فراکسیون امید مجلس تاکید کرد: اصرار ما در فراکسیون امید این است که با رقیب تعامل داشته باشیم و با گروه های دیگر تعامل حداکثری داشته باشیم چرا که احساس می شود مشترکات فراوانی داریم که باید مورد نظر قرار گیرد.

تشکیل شورای فقهی برای اجرای طرح عملیات بانکداری بدون ربا ضروری است

سیدکاظم دلخوش، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح بانکداری بدون ربا به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این طرح، طرح بسیار خوبی است ولی ما معتقدیم باز همان نیاز به چکش کاری دارد و باید مواد و بندهایی به آن اضافه شود تا آنچه را که در این زمینه نقص و اشکال است، مرتفع کند.

وی در رابطه با بحث تشکیل شورای فقهی بانک مرکزی که در این طرح به آن اشاره شده است، اظهار کرد: مجلس معتقد است وجود این شورای فقهی برای اجرای بانکداری بدون ربا لازم و ضروری است و قطعا در کمیسیون و در هنگام بررسی این طرح از این مواد دفاع خواهیم کرد.

دلخوش تصریح کرد: قطعا باید نقاط ضعفی را که وجود دارد در هنگام بررسی این طرح برطرف کنیم و اگر بانک مرکزی نیز مخالف تشکیل این شورای فقهی باشد مجلس مصرانه بر نظر خود با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر وجود یک شورای فقهی می ماند.

انتخاب ناظرین مجلس در شورای عالی سلامت، استاندارد و بورس

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 17 مرداد حمیدرضا فولادگر و محمد عزیزی را به عنوان ناظرین مجلس در شورای عالی استاندارد انتخاب کردند.

همچنین وکلای ملت حجت‌الاسلام حسین زاده بحرینی، محمود بهمنی و محمودی را به عنوان ناظرین مجلس در شورای عالی بورس و ارواق بهادار انتخاب کردند.

وکلای ملت همچنین همایون هاشمی و احمد حمزه را به عنوان ناظرین خود در شورای عالی سلامت و امنیت قضایی انتخاب کردند.

تقسیم سازمان مدیریت و برنامه ریزی به دو سازمان خلاف قانون است

سیدجواد سادات نژاد نماینده آران و بیدگل در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 17 خرداد در اخطار قانون اساسی گفت: دو سال از احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور می گذرد و این سازمان به دو سازمان جداگانه یعنی سازمان اداری و استخدامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی تبدیل شده است و رئیس جمهور نیز دو نفر را به عنوان روسای دو سازمان منصوب کرده‌اند.

وی اظهار کرد: ایجاد سازمان جدید بدون مصوبه مجلس خلاف قانون است و بار مالی دارد زیرا ایجاد پست های سازمانی جدید هزینه های مختلف دارد و این خلاف قانون اساسی است و به همین دلیل باید لایحه به مجلس ارایه می شد.

مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را به عهده داشت در پاسخ به این اخطار گفت: این جزو اختیارات رئیس جمهور است و ما نیز بررسی خواهیم کرد.

موافقت مجلس با یک فوریت طرح تنظیم برخی از مقررات مالی و اداری آموزش و پرورش

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 17 مرداد با یک فوریت طرح تنظیم برخی از مقررات مالی اداری و پشتیبانی وزارت اموزش و پرورش با 138 رای موافق، 19 رای مخالف و 13 رای ممتنع از مجموع 246 رای موافقت کردند.

این طرح دارای یک ماده واحده و ده بند است و به منظور اجرای سند تحول بنیادین و ارتقای کیفیت برنامه های اموزش و پرورش و توسعه ادارات اموزشی طراحی شده‌اند.

انتخاب اعضای کمیسیون‌هایی که به حد نصاب نمی‌رسند در جلسه هیئت رییسه شعب

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 17 مرداد با یک فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده 42 قانون ایین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با 139 رای موافق و 42 رای مخالف موافقت کردند.

در صورت تصویب نهایی این طرح در صورتی که تعدادی اعضای کمیسیونهای فرهنگی قضایی حقوقی، شوراها و امور داخلی و اصل 90 ام قانون اساسی به حد نصاب موضوع این ماده نرسد تعداد اعضای این کمیسیون‌ها در جلسه مشترک هیئت رییسه و روسای شعب تعیین می‌شود.

مجلس لایحه تاسیس و اداره مدارس غیردولتی را اصلاح کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 17 مرداد لایحه تاسیس و اداره مدارس و مراکز اموزشی و پرورشی غیردولتی را به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

وکلای ملت در ماده 1 این لایحه این اصلاح را به عمل اوردند که در راستای ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت کشور ضمن تاکید بر ارتقای کمی و کیفی مدارس دولتی به منظور بهره گیری از مشارکت همگانی مردمی در امر اموزش و پرورش و تاسیس مدارس با مراکز اموزشی و پرورشی غیردولتی و بهره گیری از ظرفیت قوانین بالادستی و مستند به سیاستهای کلی ایجاد تحول در نظام اموزش و پرورش کشور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و راهبردهای کلان و راهکارهای سند تحول بنیادین اموزش و پرورش، همچنین سند نقشه جامع علمی کشور با حفظ کارکردهای سیاستگذاری و نظارتی نظام «سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی» وابسته به وزارت اموزش و پرورش تاسیس می شود و رئیس این سازمان معاون وزیر است.

همچنین نمایندگان در ماده 4 این لایحه که در مورد ترکیب شورای سیاستگذاری برنامه و نظارت مرکزی است و شورای نظارت استان بود این اصلاح را به عمل اوردند که 2 معاون اموزش ابتدایی و متوسطه و وزارت اموزش و پرورش، دو نماینده از موسسان مدارس غیردولتی و یک نفر از موسسان مراکز غیردولتی به پیشنهاد شورای هماهنگی موسسان و تصویب شورای مرکزی (بدون حق رای)، دو معاون اموزش ابتدایی و متوسطه و 2 نماینده از موسسان غیردولتی و نماینده از مراکز غیردولتی به انتخاب شورای هماهنگی موسسان استان و تصویب شورای نظارت استان (بدون حق رای)، اضافه شوند.

نمایندگان همچنین در تبصره 4 ماده 5 این لایحه مصوب کرده‌اند حدود وظایف و اختیارات شورای استان منطقه توسط شورای سیاستگذاری برنامه ریزی و نظارت مرکزی تعیین می‌شود.

وکلای ملت در ماده 8 این لایحه این اصلاح را به عمل اوردند که موسسانی که اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی می باشند، ضمن اعتقاد به مبانی دینی خود و در صورتی که متهاجر به نقض احکام اسلامی در انظار عمومی نباشند توسط مراجع رسمی انان که تابع و مقیم ایران هستند یا نمایندگان مورد ایشان به وزارت اموزش و پرورش معرفی می شوند.

با سایتی که مطلب در رابطه بازداشت جلالی منتشر کرده است برخورد می شود

نادر قاضی پور نماینده ارومیه در مجلس در جلسه علنی امروز یکشنبه 17 مرداد در تذکری گفت: در روزهای اخیر یکی از نمایندگان مجلس مورد هجمه رسانه های ضدانقلاب قرار گرفت باید از حیثیت این نماینده انقلابی دفاع کرد چرا که اقای جلالی در ادوار مختلف مجلس از اقشار محروم دفاع کرده است.

لاریجانی در پاسخ به تذکر قاضی پور گفت: این تذکر شما بجاست، در این زمینه بداخلاقی صورت گرفته و باید قوه قضاییه رسیدگی کند، به انها گفته شد رسیدگی کنند.

وی همچنین در پاسخ به تذکر لاهوتی در این زمینه نیز گفت: کار بسیار زشتی انجام شده است پیگیری کرده ایم و با سایتی که این مطلب نامربوط را کار کرده است باید برخورد شود.

وی تاکید کرد: کار نادرستی در مورد اقای جلالی انجام شده است ما حتما دفاع خواهیم کرد.

کار رسانه‌ها یک رکن رکین برای توسعه کشور است

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز یکشنبه 17 مرداد با تبریک به مناسبت دهه کرامت گفت: در ایام بسیار مبارکی قرار داریم، دهه کرامت که از میلاد مسعود حضرت معصومه (س) آغاز و به ولادت بسیار مبارک امام رضا (ع) ختم می‌شود.

وی همچنین با عرض تبریک به مناسبت روز خبرنگار اظهار کرد: کار رسانه‌ها یک رکن رکین برای توسعه کشور است و مخصوصاً عزیزانی که در بخش پارلمانی و مجلس همکاری می‌کنند باید از تلاشهایشان تقدیر کنیم.

لاریجانی ادامه‌ داد: آرزو می‌کنیم هم این روز بر آنها مبارک باشد و هم تلاش شود که مشکلات بخش رسانه‌ها مخصوصاً در ایجاد امنیت شغلی و آینده نگری برای این عزیزان توسط دولت و کمیسیون فرهنگی به جد دنبال شود و در این سالی که در آن قرار داریم و در این مجلس فضای دقیق‌تری برای اینده کاری انها ترسیم شود.

 

 

کد خبر 564635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha