به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر محمدرضا سنگری بهعنوان سخنران ویژه پنجمین جشنواره سفرنامه و خاطرهنویسی رضوی در ایلام، اظهار کرد: استان ایلام در دوران انقلاب اسلامی و 8 سال دفاع مقدس دارای دوره درخشان و از چهرههای شاخص ادبی که از این سرزمین برخاستهاند بهره میبرد.
وی، بابیان اینکه استان ایلام در ادوار گذشته مرکز تمدن بشری بوده است، تصریح کرد: ایلام سرزمین فرهنگ و نویسندگی است و یکی از قطبهای ادبی در عصر انقلاب به شمار میرود که دارای استعدادهای درخشانی در عرصه ادبیات و شعر است.
این پژوهشگر و نویسنده مطرح کشوری، با اشاره به برگزاری جشنواره سفرنامه و خاطرهنویسی رضوی در ایلام، ابراز کرد: انتظار میرود که در سال آینده مجموعهای از اشعار رضوی به همت شاعران ایلامی آماده چاپ شود و یک کتاب ویژه سفرنامههای دریافتی در قالب این جشنواره در یک مجموعه گردآوری شود.
سنگری، بابیان اینکه امام رضا(ع) را عنوان امام غریب میشناسیم، تصریح کرد: امام رضا(ع) تنها امامی است که در زمان شهادت، هیچیک از اعضای خانواده و خاندان بزرگوارش در کناران حضرت نبوده است و به این دلیل به ایشان امام غریب میگویند.
وی، بیان کرد: عصر امام رضا(ع) مصادف باوجود و ظهور اندیشههای مختلف و مسلکهای آیینی بوده است که در آن دوران خراسان در مسیر یک چهارراه از این ادیان قرار داشته است و امام رضا(ع) بهعنوان عالم آل محمد(ص) با تمام اندیشههای التقاطی، با علم و دانش مبارزه کرده و نقش اصلی در ترویج فرهنگ شیعه در نقاط مختلف ایران اسلامی داشته است.
سنگری، بابیان اینکه امام رضا(ع) در جلسات پرسش و پاسخ عالمان و اندیشمندان ادیان مختلف با عنوان احتجاج حضور داشتند و با زبان علم و دانش به همه پرسشهای آنان پاسخ میدادند و این هنر امام رضا(ع) بود که بهعنوان عالم آل محمد(ص) معروف گردید.
وی، در پایان بابیان اینکه عاشقان و دوستداران امام رضا(ع) باید سیره زندگی اخلاقی، علمی و عملی آن حضرت را الگوی زندگی خود قرار دهند، خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) به مطالعه و اندوختن علم و دانش بسیار اهمیت میدادند و امروز نیز باید همه جوانان و نوجوانان ایران اسلامی با الگو گیری از آن حضرت در مسیر کسب علم و دانش بکوشند.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم بابیان اینکه در سال جاری حدود 565 هزار نفر در سراسر کشور و دیگر نقاط جهان در جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) شرکت کردهاند، گفت: جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در بخشهای مختلف فرهنگی و هنری برگزار میشود.
همایون امیرزاده، بابیان اینکه هرساله شاهد استقبال بینظیر هنرمندان و فرهنگ دوستان کشور و سراسر جهان از این جشنواره هستیم، یادآور شد: جشنواره رضوی نقش مهمی در زمینه ترویج فرهنگ ائمه اطهار(ع) و بهویژه فرهنگ رضوی ایفا میکند.
وی، با اشاره به اینکه در سال جاری هنرمندان 31 استان کشور و 77 کشور جهان آثار خود را به دبیرخانه جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) ارسال کردهاند، گفت: 61 درصد آثار ارسالی به این جشنواره از داخل کشور بهصورت ملی و 39 درصد آثار در بخش بینالمللی بوده که از این میزان31 درصد در بخش هنری، 29 درصد فرهنگی، 19.6 پژوهشی و 9.3 بوده است.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پایان خاطرنشان کرد: درمجموع باید گفت یک هزار و 310 نفر کار داوری آثار این جشنواره را در کشور انجام و 566 نفر عضو اتاق فکر جشنواره بودند و 70 ناظر تخصصی نیز در برگزاری این جشنواره مشارکت داشتهاند.
گفتنی است، در پایان این مراسم از برگزیدگان جشنواره سفرنامه و خاطرهنویسی رضوی با اهدای لوح تقدیر و جایزه نفیس، تجلیل شد.
نظر شما